Skip to content

Alle e-mailheaders bekijken in Mac OS X Mail

13 de juli de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

De Mail-app in macOS en OS X kan je alle kopregels van een e-mail laten zien, die mogelijk belangrijke en meestal verborgen informatie bevatten. U hoeft misschien nooit naar de kopregels te kijken, maar als u ooit problemen heeft met uw e-mail, kan een technicus u om informatie vragen in de normaal verborgen koptekst. De informatie in dit artikel is van toepassing op de Mail-toepassing in macOS Catalina (10.15) tot en met OS X Lion (10.7). E-mailheaders bieden toegang tot veel details van een e-mail, zoals het pad, het e-mailprogramma en spamfilterinformatie. In Mail hoeft u niet de volledige berichtbron te openen om toegang te krijgen tot alle kopregels van een bericht. U kunt een weergave krijgen van alle meestal verborgen kopregels in het bericht zelf. Eenmaal daar kun je bijvoorbeeld X-Unsubscribe-informatie zoeken waarmee je weet hoe je een e-maillijst kunt afmelden of ontvangen regels kunt bekijken om te zien welk pad een e-mail heeft gevolgd om van de afzender naar je e-mailinbox te komen.

Bekijk alle e-mailheaders in Apple Mail

Om de Mac Mail-app alle kopregels van een e-mailbericht voor een specifieke e-mail te laten weergeven:

 1. Open het bericht in het leesvenster van macOS of OS X Mail of in een eigen venster.

 2. Selecteer Visie in de menubalk en kies Bericht > Alle koppen uit het vervolgkeuzemenu.

  Alle headers gemarkeerd” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-17″ >

  U kunt ook de sneltoets gebruiken Opdracht+Verschuiving+H om de uitgebreide e-mailheaders te onthullen (of te verbergen).

 3. Kijk bovenaan de e-mail voor de uitgevouwen kopteksten. Het zijn misschien maar een paar regels, maar de meeste e-mails hebben lange koppen. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om alle koppen te zien, en de meeste zullen voor u niet zo logisch zijn, maar in de juiste handen zijn ze waardevol.

  Uitgevouwen kopteksten in een e-mail in de Mail-app op een Mac

Volledige koptekstweergave verbergen in e-mail

Om terug te keren naar het bericht in het normale display, selecteer Visie > Bericht > Alle koppen opnieuw vanuit de menubalk of gebruik de Opdracht+Verschuiving+H Toetsenbord sneltoets.

Worden headers weergegeven met hun oorspronkelijke lay-out?

Merk op dat macOS Mail en OS X Mail enkele koptekstregels in hun oorspronkelijke volgorde en met opmaak tonen wanneer u de volledige koptekstweergave inschakelt, waaronder:

 • De Van header verschijnt als de afzender van het bericht.
 • De Naar koptekst verschijnt als de regel Aan met opgemaakt e-mailadres of adressen.
 • De Cc header verschijnt als de Cc-regel, ofwel met een opgemaakt e-mailadres of een uitvouwbare link naar extra e-mailadressen.
 • De Onderwerpen regel verschijnt in opgemaakte tekst met het voorvoegsel Re:.

Headers van onbewerkte bronnen bekijken

Als u liever toegang hebt tot alle kopregels in hun oorspronkelijke volgorde en zonder enige opmaak – net zoals ze in uw e-mailaccount zijn aangekomen – opent u de onbewerkte broncode:

 1. Met de e-mail geopend in macOS of OS X Mail, selecteer Visie op de Mail-menubalk en kies Bericht > Ruwe bron in het vervolgkeuzemenu.​

  1626172097 698 Alle e mailheaders bekijken in Mac OS X Mail Raw Source gemarkeerd” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-39″ >

  U kunt ook de sneltoets gebruiken Opdracht+Alt+u om de onbewerkte bronkoppen te onthullen.

 2. Bekijk de onbewerkte bron van de e-mail in een apart venster met de titel Bron van [Email Subject]. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om alle inhoud te zien.

  Niet-opgemaakte headers in Mac Mail e-mail