Skip to content

Alle hardwarefuncties van iPhone 6 en iPhone 6 Plus uitgelegd

16 de juli de 2021
iphone 6 series hardware 5bdcb64c46e0fb00264d84a6

De iPhone 6-serie is stopgezet door Apple, maar alle informatie in dit artikel is van toepassing op elke iPhone 6 die nog in gebruik is. Bekijk andere iPhone-modellen, inclusief de meest recente releases. Er zijn allerlei knoppen, schakelaars en poorten aan de buitenkant van de telefoons uit de iPhone 6- en iPhone 6 Plus-serie. Ervaren iPhone-gebruikers zullen er veel herkennen, hoewel een bekende en cruciale knop op deze modellen naar een nieuwe locatie is verplaatst. Dit diagram laat zien waar de knoppen en poorten van de iPhone 6 voor worden gebruikt.

Afgezien van hun schermgrootte, fysieke grootte en dikte, zijn de iPhone 6- en 6 Plus-telefoons vrijwel identiek. Ze hebben dezelfde knoppen en poorten.

1. Home-knop

Omdat het voor zoveel dingen wordt gebruikt, is dit waarschijnlijk de knop die het vaakst wordt ingedrukt door iPhone-gebruikers. De iPhone 6 Home-knop heeft de Touch ID-vingerafdrukscanner ingebouwd om de telefoon te ontgrendelen en aankopen te doen met ApplePay. De knop wordt ook gebruikt om terug te keren naar het startscherm, toegang te krijgen tot multitasking en favorieten, apps te sluiten, schermafbeeldingen te maken en de telefoon opnieuw in te stellen.

2. Op de gebruiker gerichte camera

Deze 1,2 megapixel camera wordt gebruikt voor het maken van selfies en voor FaceTime-chats. Het neemt ook video op in 720p HD-resolutie. Hoewel hij foto’s en video’s kan maken, biedt deze camera niet dezelfde beeldkwaliteit als de camera aan de achterkant en mist hij functies zoals slow-motion video, time-lapse-foto’s en foto’s maken tijdens het opnemen van video.

3. Spreker

Wanneer je de iPhone tegen je oor houdt om te bellen, is dit de speaker waardoor je de persoon met wie je spreekt hoort.

4. Achtercamera

Dit is de primaire camera op de iPhone 6-serie. Het maakt 8-megapixel foto’s en neemt video op in 1080p HD. Het maakt time-lapse- en burst-foto’s. Het neemt ook slow-motion video op met 120 en 240 frames per seconde (normale video is 30 frames/seconde). Op de iPhone 6 Plus bevat deze camera optische beeldstabilisatie, een hardwarefunctie die foto’s van hogere kwaliteit levert door het effect van handbewegingen te verminderen. De iPhone 6 maakt gebruik van digitale beeldstabilisatie, waarbij wordt geprobeerd hardwarestabilisatie te repliceren met behulp van software.

5. Microfoon

Wanneer je video opneemt, legt deze microfoon het geluid vast dat bij de video hoort.

6. Cameraflits

De cameraflitser zorgt voor meer licht voor foto’s en video’s. Zowel de iPhone 6 als de 6 Plus gebruiken het dual-flash-systeem dat op de iPhone 5S is geïntroduceerd. Twee flitsen in plaats van één zorgt voor een betere kleurnauwkeurigheid en fotokwaliteit. Dit kan ook oplichten als je meldingen hebt.

7. Antenne

De lijnen aan de boven- en onderkant van de achterkant van de telefoon, evenals aan de zijkanten van de telefoon, zijn de antenne die verbinding maakt met mobiele telefoonnetwerken om te bellen, sms’en en draadloos internet te gebruiken op 4G LTE-netwerken.

8. Hoofdtelefoonaansluiting

Alle soorten koptelefoons, inclusief de EarPods die bij de iPhone worden geleverd, worden aangesloten op deze 3,5 mm-aansluiting aan de onderkant van de iPhone 6-serie. Sommige accessoires, zoals FM-zenders voor in de auto, kunnen ook worden aangesloten via de hoofdtelefoonaansluiting.

9. Bliksempoort

Deze dockconnectorpoort van de volgende generatie (voor het eerst geïntroduceerd met de iPhone 5) laadt de iPhone op, synchroniseert met een computer en maakt verbinding met sommige autoradiosystemen en luidsprekerdocks, evenals andere accessoires.

10. Onderste luidspreker

De luidspreker aan de onderkant van de iPhone 6-serie is waar de beltonen worden afgespeeld wanneer een oproep binnenkomt. Het is ook de luidspreker die wordt gebruikt om te praten via een luidsprekertelefoon en om audio af te spelen voor games, films, muziek, enz. (ervan uitgaande dat audio wordt niet naar een koptelefoon of een accessoire zoals een luidspreker gestuurd).

11. Mute-schakelaar

Zet de iPhone in de stille modus met deze schakelaar. Druk de schakelaar omlaag (naar de achterkant van de telefoon) en beltonen en waarschuwingstonen worden gedempt totdat de schakelaar weer in de “aan”-stand wordt gezet.

12. Volume omhoog/omlaag-knoppen

Verhoog en verlaag het volume van de beltoon, muziek of andere audioweergave met deze knoppen op de iPhone 6. Het volume kan ook worden geregeld met in-line afstandsbedieningen op een koptelefoon of vanuit apps (indien beschikbaar).

13. Zijknop (aan/uit/vergrendelen)

Dit is een grote verandering ten opzichte van eerdere iPhone-hardwarelay-outs en werd geïntroduceerd in de iPhone 6-serie. Deze knop zat vroeger aan de bovenkant van de iPhone, maar is vanwege het grotere formaat van de 6-serie naar de zijkant verplaatst, waardoor hij voor veel gebruikers moeilijk bereikbaar zou zijn. De zijknop wordt gebruikt om de iPhone in de slaapstand te zetten / het scherm te vergrendelen, om hem wakker te maken en om schermafbeeldingen te maken. Reset bevroren iPhones met deze knop en de Home-knop.