Skip to content

Alle manieren waarop de iPhone 6 en 6 Plus anders zijn

13 de juli de 2021
iphone6 collage big 56a535463df78cf77286ef2b

Het is gemakkelijk te zien hoe de iPhone 6 en iPhone 6 Plus verschillen: de iPhone 6 Plus heeft een groter scherm en is over het algemeen groter. Naast het fysieke zijn de verschillen tussen de twee modellen enigszins subtiel. Het is belangrijk om die verschillen te begrijpen als u van plan bent een van deze modellen te kopen. In dit artikel worden vijf belangrijke dingen uitgelegd die de iPhone 6 en 6 Plus anders maken. Gebruik deze informatie om een ​​weloverwogen iPhone-aankoopbeslissing te nemen. Dit artikel behandelt hoe de iPhone 6 en 6 Plus verschillen. Wil je weten wat de iPhone 6-serie anders maakt dan zijn opvolger, de iPhone 6S? Lees 6 belangrijke manieren waarop de iPhone 6 en iPhone 6S anders zijn.

iPhone 6 versus iPhone 6 Plus: schermgrootte en resolutie

Het meest voor de hand liggende verschil tussen de iPhone 6 en 6 Plus is de schermgrootte. De iPhone 6 heeft een 4,7-inch scherm, wat een mooie verbetering is ten opzichte van het 4-inch scherm op de iPhone 5S en 5C. De iPhone 6 Plus upgradet het scherm nog meer. De 6 Plus heeft een scherm van 5,5 inch. Dat maakt het een “phablet” (een combinatie van telefoon en tablet) en een naaste concurrent van de iPad mini, die een 7-inch scherm heeft. De 6 Plus heeft ook een andere schermresolutie: 1920 x 1080 pixels versus 1334 x 750 pixels op de iPhone 6. Gebruikers die op zoek zijn naar een combinatie van schermgrootte en draagbaarheid met een goed gevoel in de hand, zullen de voorkeur geven aan de iPhone 6. Die op zoek naar het grootst mogelijke scherm zal genieten van de 6 Plus. Lees hoe u pictogrammen op het scherm groter kunt maken en hoe u pictogrammen op deze grote schermen kunt bereiken, in Bereikbaarheid en weergavezoom op iPhone gebruiken.

iPhone 6 versus iPhone 6 Plus: levensduur van de batterij

iPhone-startscherm met 100% opgeladen

Door het grotere scherm is de batterij van de iPhone 6 Plus sneller leeg. Ter compensatie biedt de grotere batterij een veel langere batterijduur dan de batterij in de iPhone 6, zo blijkt uit informatie van Apple. Dit is wat u kunt verwachten:

Iphone 6 iPhone 6 Plus
Gesprekstijd 14 uur 24 uur
Audio tijd 50 uur 80 uur
Videotijd 11 uur 14 uur
internettijd 11 uur 12 uren
Standby-tijd 10 dagen 16 dagen

Dus, als het belangrijk voor je is om de langste batterij te hebben, bekijk dan de iPhone 6 Plus.

iPhone 6 versus iPhone 6 Plus: prijs

Dollarbiljetten gekoppeld aan een smartphone

Vanwege het grotere scherm en de verbeterde batterij is de iPhone 6 Plus duurder dan zijn broer of zus. Beide modellen bieden dezelfde opslagmogelijkheden – 16 GB, 64 GB en 128 GB – maar verwachten ongeveer $ 100 meer uit te geven voor de iPhone 6 Plus dan voor de iPhone 6. Hoewel dat geen enorm prijsverschil is, maakt het wel uit of je zeer prijsbewust bij het maken van uw aankoopbeslissing.

iPhone 6 versus iPhone 6 Plus: grootte en gewicht

Persoon die een orkest opneemt op een smartphone

Vanwege de verschillen in schermgrootte, batterijcapaciteit en sommige interne componenten, is gewicht een belangrijk verschil tussen de iPhone 6 en 6 Plus. De iPhone 6 weegt 4,55 gram, slechts 0,6 gram meer dan zijn voorganger, de iPhone 5S. Aan de andere kant, de 6 Plus tipt de weegschaal op 6,07 ounces. De fysieke afmetingen van de telefoons zijn ook anders. De iPhone 6 is 5,44 inch hoog bij 2,64 inch breed en 0,27 inch dik. De 6 Plus is 6,22 bij 3,06 bij 0,28 inch. Hoewel die verschillen niet enorm zijn, moet u op deze details letten als het belangrijk voor u is om uw zakken of portemonnee zo licht mogelijk te houden.

iPhone 6 versus iPhone 6 Plus: camera: beeldstabilisatie

iPhone-camera-app in zwart-witmodus

Op basis van hun specificaties lijken de camera’s op de iPhone 6 en 6 Plus identiek te zijn. De camera’s aan de achterkant maken beide 8-megapixel foto’s en 1080p HD-video. Beide bieden dezelfde slo-mo-functies. De naar de gebruiker gerichte camera’s leggen video vast met 720p HD en foto’s met 1,2 megapixels. Er is echter een belangrijk element van de camera’s dat een groot verschil maakt in fotokwaliteit: beeldstabilisatie. Beeldstabilisatie vermindert beweging in de camera, bijvoorbeeld de beweging van uw hand terwijl u de foto maakt. Het verbetert de focus en levert beelden van hogere kwaliteit. Er zijn twee soorten beeldstabilisatie: hardware en software. Bij software-beeldstabilisatie past een programma automatisch foto’s aan om hun uiterlijk te verbeteren. Beide telefoons hebben dit. Hardware-beeldstabilisatie maakt gebruik van de gyroscoop van de telefoon en de M8-bewegingscoprocessor om beweging op te heffen. Het is zelfs beter. De iPhone 6 Plus heeft hardwarestabilisatie, maar de gewone iPhone 6 niet. Dus als het belangrijk voor je is om de best mogelijke foto’s te maken, kies dan voor de 6 Plus.

iPhone 6 versus iPhone 6 Plus: de telefoons vergeleken
Iphone 6 iPhone 6 Plus
Scherm grootte 4.7″ 5,5″
Schermresolutie 1134 x 750 1920 x 1080
Opslag 16 GB

64 GB

128 GB
16 GB

64 GB

128 GB
Voor camera 1,2 megapixel foto’s

720p-video
1,2 megapixel foto’s

720p-video
Camera aan de achterkant 8 megapixel foto’s

1080p-video

software beeldstabilisatie
8 megapixel foto’s

1080p-video

hardware beeldstabilisatie
Batterijduur gesprek: 14 uur

geluid: 50 uur

filmpje: 11 uur

internet: 11 uur
praten: 24 uur

geluid: 80 uur

filmpje: 14 uur

internet: 12 uur
Grootte 5.44 x

2,64 x

0,27
6.22 x

3.06 x

0,28
Gewicht 4.55 oz 6.07 oz
Originele prijs US $ 649 en hoger $ 749 en hoger

De iPhone 6-serie biedt niet langer de nieuwste modellen en is door Apple stopgezet ten gunste van nieuwere modellen. Lees meer over de iPhone XS, XS Max en XR om meer te weten te komen over de nieuwste opties voordat je een nieuwe telefoon koopt. Meer van Lifewire

 • iphone 6-serie knoppen en poorten diagram

  Alle hardwarefuncties van iPhone 6 en iPhone 6 Plus uitgelegd

 • Een klant controleert een iPhone 7 in een Apple Store

  Hoe verschilt de iPhone 7 van de iPhone 6S?

 • iPhone 6S-serie

  Alles over de hardware en software van de iPhone 6S en 6S Plus

 • iPhone 6s-modellen met de voorkant naar beneden

  Wat maakt de iPhone 6S en 6S Plus anders?

 • iPhone-gebruikershandleiding

  Waar iPhone-handleidingen voor elk model te downloaden

 • Slimme telefoon met kaart op dashboard van auto

  iPhone 6 GPS-functies

 • De line-up van iPhone 6-modellen: de 6S, 6 en SE

  6 belangrijke manieren waarop de iPhone 6 en iPhone 6S anders zijn

 • 6e generatie iPod touch

  Alles wat u moet weten over de iPod touch

 • iPad Air versus iPad Mini 2

  iPad Air versus iPad mini 2

 • Phil Schiller bij de iPhone XS en XR Keynote

  Alles wat u moet weten over iPhone XS, XS Max en XR

 • Apple iPhone SE (2020)

  Apple iPhone SE (2020) Review

 • Een persoon die een smartphone in de hand houdt

  De 9 beste smartphones van 2021

 • iPhone 5 met oordopjes

  iPhone 5-functies: hardware en software

 • Persoon die uit verschillende Apple iPhone-versies kiest

  Welke iPhone is het beste voor jou?

 • iphone verbinden met macbook

  Hoe maak je een back-up van iPhone 6 naar je computer of de cloud

 • Jonge fotograaf met camera in appartement

  De 6 beste camera’s voor minder dan $ 2.000 in 2021

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, publieksinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)