Skip to content

Alles over over-the-air antennes (OTA)

29 de juli de 2021
TV ANTENNAS GettyImages 85986071 5b4635bcc9e77c0037bc2572

U kunt een OTA-antenne (Over-the-Air) gebruiken om televisie-uitzendingen van nabijgelegen tv-stations te ontvangen. Om een ​​antenne te kunnen gebruiken, moet uw televisie een ingebouwde tv-tuner hebben, of u moet een externe tuner hebben aangesloten op de antenne en de televisie. Er zijn veel verschillende soorten antennes, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest voor uw behoeften.

Digitale of HD-antennes

Er bestaat echt niet zoiets als een digitale of high-definition antenne. De Federal Communications Commission (FCC) zegt dat iedereen die een antenne bezit die analoge signalen kan ontvangen, diezelfde antenne moet kunnen gebruiken om digitale signalen te ontvangen. Daarom is het een goed idee om eerst uw oude antenne te gebruiken voordat u een nieuwe aanschaft. Als je huidige antenne niet werkt, heb je er misschien een nodig met versterking, waardoor de antenne een beter signaal oppikt.

Versterkte antennes

Versterkte antennes vergroten elektrisch het vermogen om een ​​zwak signaal te ontvangen. Deze antennes zijn ideaal voor mensen die in landelijke gebieden wonen, omdat het inkomende signaal misschien een boost nodig heeft. Een versterkte antenne kan ook handig zijn in opstellingen met lange kabels of splitters tussen de antenne en de tv, waardoor het inkomende signaal kan verzwakken.

Binnen- versus buitenantennes

Je zou kunnen stellen dat een binnenantenne van $ 20 net zo goed werkt als een antenne op het dak van $ 100. Het hangt af van waar een persoon woont en van de sterkte van het signaal dat van de zendmasten komt. Volgens Antenna Web, een site die wordt beheerd door de Consumer Electronics Association (CEA), is een goede antenneselectie niet alleen gebaseerd op de afstand tot het zendstation. Het is ook gebaseerd op het nauwkeurig karakteriseren van signaalcondities en het selecteren van een antenne die geschikt is voor de situatie.

Binnen versus buiten

Antennes zijn zowel binnen als buiten. Binnen betekent dat de antenne zich in de woning bevindt. Buitenantennes worden ondertussen op daken, zijkanten van huizen of op zolder gemonteerd.

Het vermogen van beide soorten antennes om een ​​goed signaal te ontvangen, hangt af van de afstand tot de zendmast en eventuele obstakels die tussen de antenne en de toren liggen. Buitenantennes zijn meestal krachtiger dan binnenantennes, dus ze zijn over het algemeen betrouwbaarder.

UHF en VHF

UHF (Ultra High Frequency) en VHF (Very High Frequency) zijn vergelijkbaar met AM en FM in de wereld van de radio. De meeste antennes ontvangen UHF-, VHF- of beide soorten signalen. Als je kanaal 8 wilt, dan zou je een antenne willen hebben die VHF ontvangt. Hetzelfde zou gelden voor UHF en kanaal 27. De Federal Communications Commission zegt dat de VHF-band tussen kanaal 2 en 13 ligt, of frequenties 54-216 Mhz. UHF-signalen bestrijken kanalen 14 tot en met 83, of frequenties van 300 tot 3.000 Mhz, hoewel de hogere nummers opnieuw kunnen worden toegewezen met de digitale overgang. Er is een algemene misvatting dat alle digitale of high-definition signalen binnen de UHF-bandbreedte vallen. Hoewel UHF veel van de digitale signalen kan bevatten, zijn er digitale en high-definition signalen op de VHF-band. Daarom raden we aan om de antenneselectietool op AntennaWeb.org te gebruiken.

Antenneweb

Antenne Web wordt beheerd door de Consumer Electronics Association. De site is ontworpen om mensen te helpen de beste antenne voor hun gebied te vinden op basis van hun adres of postcode. Het enige nadeel is dat Antenna Web alleen buitenantennes voor uw regio zal aanbevelen.

Binnenantennes

Het is van cruciaal belang om rekening te houden met de afstand tot de zendmast en eventuele obstakels die tussen de antenne en de toren liggen. Deze factoren zijn ook van invloed op buitenantennes, maar het is belangrijker om op deze details te letten, aangezien binnenantennes gelijk worden beoordeeld door de Consumer Electronics Association.

Televisie met antenne

Afstand van zendmast

Er is geen specifieke kilometerstand die bepaalt of een binnenantenne voor u werkt. Als u binnen de stadsgrenzen van het televisiestation woont, kunt u waarschijnlijk een binnenantenne gebruiken. Als u bijvoorbeeld in een middelgrote markt woont en een binnenantenne gebruikt, krijgt u waarschijnlijk alle OTA-zenders zonder problemen in digitale high definition.

Obstakels tussen antenne en zendmast

Obstakels kunnen bergen, heuvels, gebouwen, muren, deuren, mensen die voor de antenne lopen, enz. zijn. Deze veroorzaken ravage met tv-signalen en beïnvloeden de betrouwbaarheid van de signaalontvangst. Daarom, bij het vergelijken van binnen- en buitenantennes, zijn binnenantennes meestal:

  • Een korter ontvangstbereik hebben
  • Eenvoudiger installeren
  • Kosten minder

Binnenantenneclassificatiesysteem

Binnenantennes worden hetzelfde beoordeeld door de Consumer Electronics Association (CEA), maar dat betekent niet dat ze allemaal hetzelfde presteren. Dit komt omdat de ontvangst binnenshuis inconsistent kan zijn.

Lage hoekmening van televisieantenne tegen heldere hemel

Wanneer een binnenantenne door de CEA is goedgekeurd voor gebruik door consumenten, zou u een CEA-vinkje moeten zien op de productverpakking die de disclaimer van CEA aangeeft dat de antenne “voldoet aan of overtreft de CEA-prestatiespecificaties voor binnenantennes”.

Zal een binnenantenne voor u werken?

Een binnenantenne kan voor u werken, maar u moet voorzichtig zijn, omdat deze mogelijk niet alle stations in uw omgeving oppikt, of dat deze vaak moet worden aangepast, afhankelijk van het gewenste station. Ons advies is om naar AntennaWeb.org te gaan om te zien welk type buitenantenne zij aanbevelen voor uw specifieke adres. Dan kunt u de aanbevelingen van de buitenantenne vergelijken met wat beschikbaar is in een binnenmodel, of op zijn minst een idee krijgen van waar de zendmasten zich bevinden in vergelijking met uw woning. Dit zou u moeten helpen beslissen of een binnenmodel geschikt voor u is.

Directionele versus multidirectionele buitenantennes

Buitenantennes zijn er in twee varianten, directioneel en multidirectioneel. Directionele antennes moeten naar de zendmast wijzen om een ​​signaal te ontvangen, terwijl multidirectionele antennes signalen kunnen ontvangen als ze niet naar de zendmast wijzen. Dit is een punt om te onthouden bij het selecteren van een antenne, want als je een directionele antenne kiest en multidirectioneel nodig hebt, ontvang je sommige stations niet.

Schoorsteen en televisieantenne bij zonsondergang

Classificatiesysteem voor buitenantenne

Antenne Web beoordeelt buitenantennes met een 6-kleurenclassificatiesysteem. Deze beoordelingen moeten op de buitenkant van een CEA-goedgekeurd product staan:

  • Geel — Klein multidirectioneel
  • Groente — Gemiddeld multidirectioneel
  • Licht groen — Grote multidirectionele of kleine multidirectionele met voorversterker
  • rood — Medium directioneel
  • Blauw — Medium Directional met voorversterker
  • Purper — Grote directionele met voorversterker

De kleuren zijn ontworpen om te helpen bij het selecteren van een antenne zonder de specificaties tussen modellen te hoeven vergelijken. Met andere woorden, geelgecodeerde antennes moeten consistent met elkaar presteren. Hetzelfde geldt voor groen, blauw, enz.

Instructies voor het gebruik van Antenne Web

Antenne Web maakt het kiezen van een buitenantenne binnen de Verenigde Staten vrij eenvoudig. Na het invullen van uw gegevens wordt u doorgestuurd naar een resultatenpagina. De pagina toont een lijst met antennetypes en stations die in uw regio zijn opgepikt, samen met het type antenne dat wordt aanbevolen. Je hebt de mogelijkheid om te sorteren op alle, digitale of alleen analoge tv-zenders. We raden aan om digitaal te sorteren.

TV-antennes tegen blauwe lucht

De lijst met antennes bevat enkele belangrijke velden om te bekijken, zoals frequentietoewijzing van het station en kompasoriëntatie, wat de beste richting is om uw antenne te richten om dat specifieke station te ontvangen. U kunt ook een kaart van uw adres bekijken die aangeeft in welke richting de antenne moet worden gericht. De CEA stelt dat het aantal stations dat in zijn diensten wordt vermeld, beperkt is en dat u, afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw installatie, mogelijk veel meer stations kunt ontvangen die niet in de lijst voorkomen.

Voordelen van het gebruik van een antenne

Zelfs als u geabonneerd bent op satelliet, kunt u een antenne gebruiken om lokale zenders te ontvangen. Voordelen van het gebruik van een antenne zijn onder meer dat u niet hoeft te betalen voor premium high definition-service en dat u een betrouwbaar signaal ontvangt tijdens zware onweersbuien.

Lage hoekmening van televisieantennes tegen de lucht

Door een antenne te gebruiken krijgt u toegang tot de gratis uitzendsignalen van uw lokale tv-zender in high definition (HD). Een ander voordeel is dat u in sommige markten lokale zenders kunt ontvangen die niet worden aangeboden door uw kabel- of satellietaanbieder. Een antenne kan u geruststellen, wetende dat u toegang heeft tot de programmering, zelfs als uw kabel- of satellietontvangst uitvalt. Het ontvangen van draadloze signalen is ook gratis, wat betekent dat u zich niet hoeft te abonneren op het HD-pakket van uw kabel- of satellietaanbieder om lokale zenders in high definition-kwaliteit te bekijken.