Skip to content

Alles over Samsung Galaxy Note 8

5 de juli de 2021
GettyImages 837931712 59f18a05519de20011d70c60

De Samsung Galaxy Note 8 is een versie van Samsung’s phablet die ook telefoneert. Samsung bood de Note 8 aan als onderdeel van een drietal smartphone-aanbiedingen. De Galaxy S8, een vlaggenschip van Samsung, heeft een scherm van 5,8 inch. De grotere Galaxy S8+ heeft een 6,2-inch scherm en is 2,88 inch breed. De Note 8 is net iets groter dan dat: 2,94 inch breed met een 6,3-inch scherm. Afgezien van het grotere scherm, biedt de Note 8 ook een dubbele camera aan de achterzijde die zijn S8- en S8+-broers en zussen niet hebben, zoals je hieronder zult leren.

Wat is er veranderd in de Note 8

De Note 8 is niet zomaar een Note 7 met een batterij die goed werkt. De Note 8 heeft belangrijke verschillen op vijf gebieden:

 • Het apparaat en de schermgrootte
 • de camera’s
 • Video-opname
 • De virtuele assistent van Bixby
 • De batterij

Hoewel het Note 8-scherm een ​​Super AMOLED is, net als het scherm op de Note 7, verbeterde Samsung de resolutie op het Note 8-scherm naar een resolutie van 2960 x 1440, wat iets beter is dan de resolutie van 2560 x 1440 op de Note 7. Zelfs met Door de grotere omvang van de Note 8 hield Samsung de dikte beperkt tot slechts 0,34 inch, wat iets dikker is dan de 0,31-inch dikke Note 7. De Note 8 is ook iets zwaarder – het apparaat weegt 195 gram, wat slechts 26 gram zwaarder is dan de Opmerking 7. De resolutie van de camera aan de voorkant is opgewaardeerd naar 8 megapixels. In tegenstelling tot de Note 7, Galaxy S8 en Galaxy S8+ heeft de Note 8 twee camera’s aan de achterzijde: een groothoeklens en een telelens. Beide camera’s hebben een resolutie van 12 megapixels. Bovendien kunt u nu opnemen in 4K-resolutie (evenals 1080p- en 720p-resoluties) en zelfs foto’s van 9 megapixels maken met de achteruitrijcamera terwijl u een 4K-video opneemt. Net als bij de S8 en S8+ wordt de Note 8 geleverd met Samsung’s Bixby-spraakassistent, het antwoord van Samsung op de virtuele assistenten van concurrenten, waaronder Apple’s Siri, Microsoft’s Cortana en de Google Assistent. Activeer Bixby door te zeggen: “Hallo, Bixby”, en begin dan met het spreken van opdrachten naar uw Note 8. Nu voor het slechte nieuws: de opnieuw ontworpen batterij op de Note 8 is 3300mAh, wat betekent dat hij iets minder krachtig is dan de 3500mAh-batterij die erop zat de Note 7 en wordt momenteel gebruikt op de Galaxy S8+. (De Galaxy S8 heeft een batterij van 3000 mAh.) Merk je het verschil? Dat hangt af van u en uw gebruik van de Note 8. Zoals bij elk mobiel apparaat, bepalen de apps die u op uw Note 8 gebruikt (en de tijd dat u ze gebruikt) plus hoe lang u het apparaat specifiek aanhoudt, hoe snel uw batterij verliest zijn sap.

Wat is er niet veranderd?

Veel functies van de Note 8 zijn dezelfde als die van de Note 7. De belangrijkste functies die bij de Note 8 behouden blijven, zijn onder meer:

 • De Note 8 heeft een S Pen-stylus zoals de Note 7, dus je kunt de stylus gebruiken om met het scherm te communiceren.
 • U kunt de Note 8 ontgrendelen door de camera aan de voorkant de iris in uw oog te laten scannen of uw vingerafdruk te laten scannen wanneer u uw gewenste vinger op de Home-knop legt.
 • Het toestel wordt geleverd met 64 GB opslagruimte en je kunt tot 256 GB aan ruimte toevoegen door een microSD-kaart in het Note 8 microSD-slot te plaatsen.
 • U kunt uw Note 8 draadloos opladen met Qi (uitgesproken als “chee”) draadloos opladen. Apple prijst Qi draadloos opladen op zijn iPhone X, maar Apple is nogal laat op het feest, aangezien Samsung al jaren draadloos opladen aanbiedt.
 • De nieuwste versie van het Android-besturingssysteem.
 • Het beruchte rustige tempo van Samsung wanneer het updates voorbereidt voor de volgende grote Android-versie.

Hoeveel kost het?

De Note 8 begon te verkopen met een oogverblindende $ 950, wat meer was dan de $ 879 voor de Note 7. De prijs was echter nog steeds minder duur dan de 64 GB iPhone X, die opende voor $ 999.