Skip to content

Alles wat GM heeft aangekondigd op dag twee van CES 2021

19 de juni de 2021
exhibit slide img pav 78ba11ff819844d5bf808d783c16c3d7

Belangrijkste leerpunten

  • General Motors heeft op CES 2021 zijn plannen aangekondigd om de inspanningen voor een volledig elektrische wereld in transport op te voeren.
  • Het bedrijf richt zich op batterijen, nieuwe EV-modellen en het betreden van de e-commercemarkt om zijn volledig elektrische doelen te bereiken.
  • BrightDrop van GM werkt samen met FedEx Express om pakketten efficiënter en emissievrij te bezorgen.
Op de Consumer Electronics Show (CES) richtte General Motors zijn keynote op wat het bedrijf doet om een ​​toekomst van volledig elektrisch vervoer te realiseren. Van batterijen tot nieuwe EV-modellen, tot concepten, tot de e-commercemarkt, GM deed veel aankondigingen tijdens de tweede dag van CES 2021. Het doel van het bedrijf is “zero crashes, zero emission en zero congestie”, en hoewel dat allemaal klinkt ambitieus, de aankondigingen van dinsdag zijn het bewijs dat het bedrijf er komt. “We bevinden ons op een moment waarop de afhankelijkheid van onze wereld van voertuigen op gas zal beginnen over te gaan naar een volledig elektrische toekomst”, zei Mary Barra, voorzitter en CEO van GM, tijdens de keynote van dinsdag.

Markt voor elektrische voertuigen

Achter elk elektrisch voertuig zit een betrouwbare en innovatieve elektrische batterij, en GM kondigde zijn nieuwste batterij aan op CES, de Ultium. De batterijcellen produceren 60% meer energiecapaciteit dan bestaande elektrische batterijcellen dankzij een plat rechthoekig zakontwerp, waardoor een hogere energiedichtheid in een kleinere ruimte mogelijk is en er minder bedrading nodig is. De batterij produceert ook tot 450 mijl bereik op een enkele lading en is 25% lichter en 60% kosteneffectiever dan de huidige EV-batterijen. Deze nieuwe batterijen zullen worden gebruikt in nieuw aangekondigde modellen zoals de Chevrolet Bolt EUV, een frisse kijk op de Chevy Bolt EV. In de komende vijf jaar zal het bedrijf 30 nieuwe EV-modellen debuteren. Enkele hiervan zijn de Cadillac Lyriq en de Cadillac Celestiq, beide aangekondigd op dinsdag.

Concepten van de toekomst

Misschien waren enkele van de interessantere technologie die GM debuteerde, zijn conceptmodellen, die het idee van elektrisch vervoer aannemen en combineren met de mogelijkheden van de toekomst van persoonlijk vervoer. Het persoonlijke autonome voertuigconcept van Cadillac is een luxe transportervaring die GM een ‘mobiele woonkamer’ noemt. Het heeft een kunstmatige intelligentie-gestuurde, biometrische gebruikersinterface om de temperatuur, vochtigheid, licht en zelfs geur in de cabine te wijzigen.

Een persoonlijke drone van GM.

Een ander opwindend concept dat GM heeft gecreëerd, is een persoonlijke Cadillac-drone. GM beschrijft het als “de toekomst van waar persoonlijk vliegreizen mogelijk is.” In wezen is het een persoonlijke drone met één stoel en vier motoren die tot 56 mph van dak naar dak kunnen reizen. Hoewel beide EV-modellen slechts concepten zijn, is het intrigerend om na te denken over hoe elektrisch reizen eruit zou kunnen zien, verder dan alleen de voertuigen waaraan we gewend zijn geraakt.

Electrificerende levering

Ten slotte onthulde GM zijn plannen om bezorgbedrijven met wagenparken gemakkelijker over te laten stappen naar de elektrische kant. BrightDrop is de nieuwste zakelijke onderneming van GM en biedt “een ecosysteem van elektrische first-to-last-mile-producten, software en diensten om bezorg- en logistieke bedrijven in staat te stellen goederen efficiënter te vervoeren.” “BrightDrop biedt een slimmere manier om goederen en diensten te leveren”, zei Barra in een persbericht. “We bouwen voort op onze aanzienlijke expertise op het gebied van elektrificatie, mobiliteitstoepassingen, telematica en wagenparkbeheer, met een nieuwe one-stop-shop-oplossing voor commerciële klanten om goederen op een betere, duurzamere manier te verplaatsen.” Twee EV-modellen vormen de BrightDrop-onderneming van GM: de EP1 en de EV600. De EP1 is een elektrische pallet met aandrijving die is ontwikkeld om goederen over kortere afstanden te verplaatsen, zoals van de bestelwagen naar de voordeur van een klant.

EV600 Bestelwagen van GM.

De leveringshub kan tot 3 mph halen, afhankelijk van het looptempo van de bestuurder, en kan ongeveer 23 kubieke voet vracht vervoeren met een laadvermogen van 2.000 pond. Tot dusver heeft FedEx Express samengewerkt met BrightDrop in een proefprogramma van de EP1. Uit de pilot bleek dat koeriers met de EP1 25% meer pakketten konden afhandelen dan zonder. FedEx Express zal ook de eerste klant worden die de EV600, de elektrische bestelwagen van BrightDrop, gaat gebruiken. De EV600 is gebouwd om EP1-modellen te vervoeren en heeft een bereik van maximaal 250 mijl zonder uitstoot. Het heeft ook een beveiligingssysteem voor de laadruimte met bewegingssensoren om de lading veilig te houden tijdens het afleveren. Meer willen? Bekijk hier al onze verslaggeving van CES 2021.