Skip to content

Amazon Echo Dot (4e generatie) recensie

22 de juni de 2022
hero SQ Amazon Echo Dot 4th Generation 1 fc73a047312d4d588ffcbeae7bdd3368
Wat we leuk vinden?

 • Aantrekkelijke nieuwe look
 • Verbeterd ontwerp
 • Milieuvriendelijke materialen
 • Heeft nog steeds een 3,5 mm-aansluiting

Wat we niet leuk vinden

 • Weinig interne verbeteringen ten opzichte van voorganger
 • Geen sleutelgatbevestiging

De nieuwe Echo Dot (4e generatie) ziet er geweldig uit, vooral de “met klok” -versie, maar hij is niet veel beter onder de motorkap dan zijn voorganger.

4.1

Amazon Echo Dot (4e generatie)

Amazon Echo Dot (4e generatie)

in dit artikel

We hebben de Amazon Echo Dot (4e generatie) gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Amazon’s Echo Dot is een go-to-optie geworden voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en betaalbare slimme luidspreker. Inmiddels heeft het merk een 4e generatie van zijn Echo Dot uitgebracht, en de nieuwe versie heeft een totaal ander uiterlijk dan zijn voorgangers. Wat is er nog meer nieuw en anders aan de Echo Dot (4e generatie)? Hoe presteert de nieuwe Dot? Ik heb de Echo Dot (4e generatie) getest om erachter te komen.

Design: Een compleet nieuwe look

Amazon Echo Dot (4e generatie)

Naarmate de tijd verstrijkt en Amazon nieuwere versies van zijn Echo Dot-luidspreker heeft uitgebracht, heeft het bedrijf scherpe randen en harde plastic omhulsels afgewend ten gunste van zachtere ontwerpen. U herinnert zich misschien dat het 2e-generatiemodel meer een puckvorm had, met een harde plastic schaal en meer gedefinieerde randen. De eerdere Dots leken meer op netwerkapparatuur dan op apparaten voor thuisgebruik. Dit veranderde echter met de 3e generatie Dot, die een luchtiger gevoel had, licht afgeronde randen en een stoffen rand. Hierdoor voelde de Dot meer aan als een luidspreker voor thuis en minder als een kantoorproduct. De nieuwe Dot (4e generatie) is nog zachter en ronder, met een bolvorm en stof die het grootste deel van de luidspreker bedekt, inclusief het bovenste gedeelte. De 4e generatie Dot is verkrijgbaar in drie kleuren: houtskool, gletsjerwit en schemerblauw. Ik heb de twilight blauwe kleur getest. De nieuwe Dot heeft een diameter van 3,94 inch en een hoogte van 3,54 inch. De lichtring zit aan de onderkant en de vier hoofdknoppen zitten bovenop de luidspreker. Door de verhoogde knoppen ziet de Echo Dot er vanuit bepaalde hoeken een beetje uit als een kleine bowlingbal, maar het is fijn om de microfoon-uit-knop bovenop het apparaat te hebben voor gemakkelijke toegang.

Amazon Echo Dot (4e generatie)

De 4e generatie Dot heeft nog steeds een 3,5 mm-uitgang, wat ik erg leuk vond om te zien. Google’s Nest Mini (2e generatie) mist een 3,5 mm-aansluiting. In tegenstelling tot de nieuwste mini-smartspeaker van Google heeft de Echo Dot echter geen sleutelgatbevestiging voor montage aan een muur. De luidspreker is bedoeld voor plaatsing op een plat oppervlak, zoals blijkt uit de rubberen onderkant die wegglijden voorkomt en de Echo Dot helpt op zijn plaats te blijven. Over het algemeen waardeer ik het ontwerp van de nieuwe Dot erg. Modern en elegant, het past in mijn woonkamer, keuken of slaapkamer, omdat het geen koud gevoel heeft dat de ruimte wegneemt. De 4e generatie Dot is gemaakt van milieubewuste materialen zoals post-consumer gerecyclede kunststoffen en stoffen, waardoor het een “Climate Pledge Friendly”-tag op Amazon krijgt.

Installatieproces: eenvoudig als altijd

Het instellen van de Echo Dot is eenvoudig, vooral als je de Alexa-app al hebt gedownload. In de Alexa-app ga je gewoon naar het apparatenmenu, selecteer je op de “+” om een ​​apparaat toe te voegen en volg je de aanwijzingen om de Echo Dot 4th Gen-luidspreker toe te voegen. Het proces duurt slechts een moment.

Amazon Echo Dot (4e generatie)

Geluidskwaliteit: een naar voren gerichte luidspreker

De nieuwe Echo Dot heeft een goed geluid, het is alleen niet zo veel beter dan de Echo Dot (3e generatie). Bij het testen van luidsprekers gebruik ik het nummer vaak Titanium door David Guetta met Sia omdat het een reeks lage, midden- en hoge tonen heeft. Voor het testen van bas gebruik ik vaak het nummer kettingen door Nick Jonas. De Echo Dot (4e generatie) klinkt vrij helder op alle volumeniveaus. Er is een heel licht gesis op het hoogste volume, maar het is nauwelijks merkbaar en het doet niet veel af aan de luisterervaring. Met een 1,6-inch front-firing speaker is de Echo Dot (4e generatie) luid genoeg om muziek af te spelen in een grote ruimte. Ik hoor de muziek door de hele eerste verdieping van mijn huis. De Dot klinkt niet zo rijk als de gewone Echo, maar hij klinkt nog steeds goed, vooral gezien het kleine formaat (en het kleine prijskaartje). Als je wilt, kun je ook een externe luidspreker aansluiten via de 3,5 mm-aansluiting of via een Bluetooth-verbinding.

Met een 1,6-inch front-firing speaker is de Echo Dot (4e generatie) luid genoeg om muziek af te spelen in een grote ruimte. Spraakherkenning is zo belangrijk bij slimme luidsprekers omdat ze je spraakopdrachten moeten kunnen horen, zelfs als er achtergrondgeluid is. De Echo Dot (4e generatie) heeft net als zijn voorganger vier far-field microfoons voor stemdetectie. Het detecteert goed opdrachten van de andere kant van de kamer, zelfs in de aanwezigheid van huishoudelijke geluiden zoals een lopende vaatwasser of een licht gesprek. Als je echter een kamer vol mensen hebt die luid praten, moet je misschien je stem iets verheffen om de microfoons je commando’s te laten horen.

Amazon Echo Dot (4e generatie)

Kenmerken: Dezelfde Alexa

De Echo Dot (4e generatie) wordt aangedreven door Alexa. De Alexa-stemassistent op de nieuwe Echo Dot is dezelfde Alexa die je op de Echo Dot (3e generatie) krijgt. U kunt uw slimme apparaten bedienen, naar muziek luisteren, het nieuws horen, routines instellen, winkelen, uw planning beheren en alle dingen doen die u voorheen kon doen. Alexa leert echter altijd nieuwe vaardigheden. Amazon heeft nieuwe Alexa-functies aangekondigd (binnenkort beschikbaar), zoals Care Hub, een gratis functie waarmee je kunt inchecken bij dierbaren.

Echo Dot (4e generatie) met klok: een game-wisselaar voor design

De Echo Dot (4e generatie) komt in twee andere versies: de Echo Dot (4e generatie) met klok en de Echo Dot (4e generatie) Kids Edition. Ik heb de iteratie “met klok” getest als onderdeel van deze recensie, maar ik heb het kindermodel niet getest. Ik werd weggeblazen door de Echo Dot (4e generatie) met klok. Het is hetzelfde apparaat (intern) als de reguliere Echo Dot (4e generatie), maar het heeft een LED-display aan de voorkant van de luidspreker. Klinkt niet als veel, toch?

Amazon Echo Dot (4e generatie)

Het maakt eigenlijk een enorm verschil in het uiterlijk van de Dot-luidspreker. De toevoeging van de klok verbetert de esthetiek enorm, waardoor de Dot minder op een luidspreker lijkt en meer op een echt coole slimme klok. Omdat de Dot rond is, heeft hij aan de voorkant een grote ruimte – bijna als een gezicht; het is een perfect huis voor de klokweergave. De versie “met klok” geeft de tijd weer en u kunt het display in- of uitschakelen en de helderheid aanpassen. De klok kan ook de temperatuur weergeven of als stopwatch werken. In de vorige generatie voelde de klok als een bijzaak. De klok op het nieuwe 4e generatie-model voelt zo opzettelijk aan – het verbetert het ontwerp echt en maakt de “met klok” -versie een veel wenselijker model in de Echo-reeks.

Ik vind de Echo Dot (4e generatie) met klok beter dan de gewone Echo Dot (4e generatie), omdat de normale versie het gevoel heeft dat er iets ontbreekt.

Prijs: $60 met klok, $50 zonder

De Echo Dot (4e generatie) is te koop voor $ 50, en voor $ 10 meer kun je de “met klok” -versie ophalen. De klok is het zeker waard, simpelweg omdat het apparaat er zo veel beter uitziet (afgezien van de voor de hand liggende toegevoegde functionaliteit), en voor nieuwe kopers is het standaardmodel zeker $ 50 waard. Het ziet er geweldig uit, klinkt goed en biedt een betaalbare manier om toegang te krijgen tot Alexa en je slimme huis te bedienen.

Amazon Echo Dot (4e generatie)

Amazon Echo Dot (4e generatie) versus Apple HomePod Mini

Apple heeft de release van zijn HomePod Mini-luidspreker aangekondigd en deze is in november te koop. De door Siri aangedreven HomePod Mini is 3,3 inch lang en heeft een enigszins vergelijkbare bolvorm als de Echo Dot. De HomePod Mini heeft een array met drie microfoons, vergeleken met de array met vier microfoons van de Dot. De HomePod Mini heeft echter de S5-chip van Apple en bevindt zich in een hogere prijscategorie voor $ 99.


Eindoordeel

In de eerste plaats een ontwerp-upgrade.De nieuwe Echo Dot is een geweldige luidspreker voor een geweldige prijs, maar het is geen upgrade waard als je de 3e generatie Dot al hebt, tenzij je met de klokversie gaat. Voor nieuwe kopers is het een goed idee.

Specificaties:

 • productnaam

  Echo Dot (4e generatie)

 • Productmerk:

  Amazone

 • Prijs

  $ 49,99


 • Gewicht

  12 oz.

 • Productafmetingen

  3,94 x 3,94 x 3,53 inch.

 • Kleur

  Houtskool, gletsjerwit, schemerblauw


 • Garantie

  90 dagen beperkt

 • Compatibiliteit

  Alexa-app (iOS 11.0+, Android 6.0+ of Fire OS 5.3.3+)

 • Poorten

  3,5 mm audio-uitgang


 • Spraakassistent

  Alexa

 • Connectiviteit

  Dual-band wifi ondersteunt 802.11a/b/g/n/ac (2,4 en 5 GHz) netwerken, Bluetooth

 • microfoons

  4


 • Sprekers

  1,6-inch ingebouwde front-firing luidspreker

 • Wat is inbegrepen

  Echo Dot, voedingsadapter (15 W) en snelstartgids