Skip to content

Amazon Luna-prijs, releasedatum, specificaties, games, nieuws en geruchten

20 de juni de 2021
Lunaheroimage 0060af4f12d742969e075cbc660f7e12

Amazon Luna is een cloudgebaseerde gameservice die vergelijkbaar is met Google Stadia, maar je betaalt een maandelijks bedrag om toegang te krijgen tot een grote bibliotheek met games in plaats van dat je afzonderlijke games moet kopen. Je kunt spelen op je Windows-pc, Mac of Fire TV, en ook spelen op iPhones en iPads met de Safari-browser.

Wanneer wordt Amazon Luna uitgebracht?

Vroege toegang is nu open en toegang tot wat in wezen een bèta is, wordt doorlopend verleend. Amazon begon op 19 oktober 2020 willekeurige uitnodigingen te sturen om op die manier lid te worden van de service. Er zijn echter geen hints geweest over de officiële releasedatum van Luna, dus het is waarschijnlijk dat de service pas enige tijd in 2021. Bekijk onze pre-order sectie hieronder om te zien hoe je een uitnodiging kunt aanvragen.

Amazon Luna-prijzen

De Amazon Luna-service kost $ 5,99 per maand, als een doorlopend abonnement dat losstaat van je normale Amazon-accountabonnement. Omdat het een cloud-gamingservice is in plaats van een console, zijn er geen bijbehorende hardwarekosten. Je gebruikt het via je bestaande computer, telefoon of ander compatibel apparaat. De prijs voor vroege toegang kan stijgen wanneer Luna voor het grote publiek wordt vrijgegeven. Naast de basisabonnementsprijs kun je een aantal add-ons verwachten die extra games opleveren voor een extra maandelijks bedrag. Een Ubisoft-add-on is officieel bevestigd, maar geruchten zeggen dat er ook een aantal andere opties beschikbaar zullen zijn.

Waar Amazon Luna pre-orderen

Amazon Luna is niet beschikbaar voor pre-orders of abonnementen, maar u kunt zich rechtstreeks via Amazon aanmelden voor vroege toegang. Vroege toegang tot de service wordt in de loop van de tijd in batches verleend, dus het kan zijn dat u meteen toegang krijgt of dat u even moet wachten.

 • Verzoek Luna vroege toegang op Amazon.com

Hoewel Luna verschillende controllers zal ondersteunen, waaronder Xbox One- en PS4-controllers, zal Amazon ook een controller aanbieden die speciaal is ontworpen voor de Luna-service. De Luna-controller heeft een ergonomisch ontwerp dat vergelijkbaar is met Xbox One- en Switch-controllers en is momenteel alleen beschikbaar voor Luna-abonnees met vroege toegang. U kunt hier vroegtijdige toegang aanvragen. Abonnees met vroege toegang kunnen de controller kopen voor $ 49,99 en deze zal beschikbaar zijn voor $ 69,99 voor het grote publiek zodra Luna officieel wordt gelanceerd.

Het laatste nieuws over Amazon Luna

Je kunt meer gamingnieuws van Lifewire krijgen over allerlei onderwerpen, waaronder Amazon’s plannen voor andere producten. Hier zijn enkele van de nieuwste verhalen over Amazon Luna.

Hoe werkt Amazon Luna?

Luna is een cloudgebaseerde gamingservice, wat betekent dat het games uitvoert op de cloudarchitectuur van Amazon en de video en audio naar je lokale apparaat streamt. Je controller stuurt input via internet naar de cloud, waardoor je de game op afstand kunt besturen. Om Luna te gebruiken, heb je een compatibel apparaat nodig, zoals een computer of telefoon, en een snelle internetverbinding. Er is geen Luna-console om van te spreken, maar je kunt de service gebruiken via Fire TV als je je wilt houden aan Amazon-hardware. Luna is een abonnementsservice, dus je moet een maandelijks bedrag betalen om het te gebruiken. Het lijkt veel op Netflix voor games, in die zin dat je abonnementskosten betaalt om een ​​bibliotheek met games te streamen in plaats van afzonderlijke games te kopen. Omdat Luna cloudgebaseerd is, kun je vrijelijk schakelen tussen spelen op je telefoon, computer, Fire TV en andere apparaten zonder de voortgang te verliezen. Je spelvoortgang wordt opgeslagen in de cloud en je kunt zelfs in realtime van apparaat wisselen tijdens het spelen, bijvoorbeeld als iemand de tv nodig heeft en je moet overschakelen naar spelen op je telefoon.

Amazon Luna-functies

Naast de basismogelijkheid om games vanuit de cloud te spelen in een Netflix-achtige omgeving, wordt verwacht dat Amazon Luna functies als deze ondersteunt:

 • 4K UHD-gaming
 • HDR-tv
 • Stream naar twee apparaten tegelijk
 • Naadloze overgang tussen apparaten
 • Online multiplayer
 • Lokale co-op (maximaal vier controllers)

Amazon Luna spelen op een laptop.

Waar je kunt spelen: Amazon Luna-compatibele hardware

Amazon Luna is een cloudgebaseerde gamingservice, dus het werkt met een breed scala aan hardware en heeft niet het soort strikte specificatievereisten die je misschien gewend bent van pc-games. Het is ontworpen om te werken op vrijwel alle hardware die video kan streamen, hoewel er bij de lancering enkele basisvereisten gelden. Dit is wat je nodig hebt als je via de Luna-app wilt spelen tijdens vroege toegang of bij de lancering:

 • PC (vereist Windows 10 met ondersteuning voor DirectX 11)
 • Mac (OSX 10.13+)
 • FireTV-apparaten (Fire TV Stick 2e generatie, Fire TV Stick 4K of Fire TV Cube 2e generatie)

Daarnaast kun je Luna spelen via deze webbrowsers:

 • Chrome-webbrowser (versie 83+) voor pc en Mac
 • Safari-webbrowser (iOS14) voor iPhone en iPad

Android-telefoons, tablets en andere apparaten worden niet ondersteund tijdens vroege toegang en zullen naar verwachting ook niet werken bij de lancering. Geruchten zeggen echter dat je Luna uiteindelijk met de meeste Android-telefoons en een verscheidenheid aan andere apparaten kunt gebruiken.

Belangrijkste kenmerken en vereisten van Amazon Luna
Grafische afbeeldingen 1080p (selecteer titels in 4K)
Frame rate Tot 60 FPS
Gelijktijdige streams Speel games op maximaal twee apparaten tegelijk
Compatibele hardware
 • PC (vereist Windows 10 met ondersteuning voor DirectX 11)
 • Mac (OSX 10.13+)
 • FireTV-apparaten (Fire TV Stick – 2e generatie, Fire TV Stick 4K of Fire TV Cube – 2e generatie)
Minimale downloadsnelheid 10 Mbps
Aanbevolen downloadsnelheid 35 Mbps
Data gebruik 10 GB/uur (1080p)
Compatibiliteit van controllers Luna-controller, Xbox One-controller, PS4-controller, muis en toetsenbord

Amazon Luna-spellen

Tijdens vroege toegang biedt Luna ongeveer 100 games. Je vindt games van de meeste van je favoriete ontwikkelaars en uitgevers, samen met games van Amazon’s eigen gamestudio’s. De meeste van deze games draaien in 1080p bij 60FPS, terwijl sommige in volledige 4K UHD draaien.

Een screenshot van Luna-spellen.

Enkele van de spellen die je op Luna kunt spelen zijn:

 • Controle
 • Ryme
 • ABZU
 • met bloed bevlekt
 • Lumines
 • Wonderkind
 • Tweepuntsziekenhuis
 • Sonic Mania Plus
 • Yooka-Laylee en het onmogelijke hol
 • Resident Evil 7
 • De stroomstoot 2
 • Beeldenstormers
 • Raster

Bekijk enkele Amazon Luna-games in actie.

Heb je het Ubisoft-kanaal nodig?

Misschien niet. Luna zal functioneren als een basisservice die een heleboel games biedt die je gratis kunt spelen zolang je geabonneerd bent, maar het zal ook add-on-kanalen hebben die nieuwe inhoud opleveren. Dit werkt ongeveer hetzelfde als Amazon Prime Video, dat een heleboel gratis films en tv-programma’s biedt, samen met de optie om premiumkanalen zoals HBO en Showtime toe te voegen. Het Ubisoft-kanaal is het eerste premium Luna-kanaal en voegt een aantal oude favorieten toe, samen met dag-en-date toegang tot gloednieuwe Ubisoft-titels. Enkele Ubisoft-titels die naar verwachting op de lanceringsdag beschikbaar zullen zijn, zijn:

 • Assassin’s Creed: Walhalla
 • Onsterfelijken Fenyx Rising
 • Far Cry 6

Als je een fan bent van Ubisoft-games en nieuwe titels wilt spelen zodra ze beschikbaar komen, dan is het Ubisoft-kanaal een geweldige manier om toegang te krijgen tot de games waarin je geïnteresseerd bent. Als je dat niet bent, kun je veilig negeren deze add-on en gebruik gewoon de basis Luna-service.

De Amazon Luna-controller

Als je een fan bent van de Nintendo Switch Pro-controller of de Xbox One en controller, zul je veel vinden in de Luna-controller. Het deelt dezelfde basisvormfactor van die controllers en dezelfde lay-out, met verspringende analoge sticks, een d-pad, vier gezichtsknoppen, twee triggers en twee schouderknoppen. De grepen zijn licht gestructureerd voor comfort tijdens lange gamesessies, en er is zelfs Alexa-functionaliteit ingebouwd.

Een Amazon Luna-controller.

Naast Alexa heeft deze controller nog een ander geheim verborgen onder de motorkap. In plaats van verbinding te maken met uw apparaat en daar doorheen te leiden naar de cloudservers, maakt het rechtstreeks via internet verbinding met de cloudservers. Dit is dezelfde manier waarop de Google Stadia-controller werkt, en het helpt de latentie een beetje te verminderen. De opname van de Cloud Direct-functie met lage latentie is de belangrijkste reden om een ​​Luna-controller te kopen als je al een Bluetooth-compatibele Xbox One-, Switch- of PS4-controller hebt. Hoewel je elke Bluetooth-controller met Luna kunt gebruiken, zullen ze allemaal een beetje extra vertraging veroorzaken omdat ze je invoer via Bluetooth moeten verzenden voordat je computer, tablet, telefoon of Fire TV die invoer kan verzenden naar de wolk.

Amazon Luna Twitch-integratie

Aangezien Amazon Twitch bezit, zou het geen verrassing moeten zijn dat Luna ingebouwde Twitch-integratie heeft. Tijdens vroege toegang en bij de lancering kun je Twitch-streams rechtstreeks via Luna bekijken. Als je iets ziet dat je leuk vindt en in plaats daarvan wilt spelen, kun je direct van het bekijken van de stream van een game naar het spelen van die game gaan, zolang deze beschikbaar is op de service. Dat is de omvang van wat we tot nu toe weten over de integratie, maar het is mogelijk dat ze in de toekomst de mogelijkheid kunnen uitrollen om Luna-games en andere opwindende functies te streamen.