Skip to content

Amazon-muziek aanpassen met Alexa

3 de juli de 2021
andres urena 470137 unsplash 5c3e392246e0fb0001dc9ce9

Echo-apparaten zijn bekend geworden als onze persoonlijke huishoudelijke assistenten, maar het zijn technisch slimme luidsprekers. Wat is een betere manier om een ​​luidspreker te gebruiken dan om naar muziek te luisteren? Leer hoe je Alexa kunt gebruiken om aangepaste muziek en afspeellijsten te maken. Momenteel moet u zich abonneren op Amazon Music Unlimited om toegang te krijgen tot veel van de volgende functies.

Vraag Alexa om de muziek die je wilt

Alexa vragen om precies wat je wilt horen, is een gemakkelijke manier om je favoriete muziek op je Echo af te spelen. Je kunt zo algemeen of zo specifiek zijn als je wilt en Alexa zal iets spelen waarvan zij denkt dat het bij je verzoek past. U kunt bijvoorbeeld een van de volgende dingen zeggen.

 • “Alexa, speel populaire christelijke muziek.”
 • “Alexa, speel instrumentale muziek uit de jaren 40.”
 • “Alexa, speel one-hit wonders.”

Je kunt haar natuurlijk ook vragen een bepaald nummer of muziek van een bepaalde artiest te spelen.

Vraag Alexa om hulp bij het aanpassen van muziek

Omdat Amazon voortdurend nieuwe functies uitbrengt, wordt Alexa steeds handiger bij het aanpassen van de muziek waarnaar je luistert op Amazon Music. Als je begint te praten met je Echo-apparaat, ontdek je misschien dat Alexa probeert de beste muziek voor je te vinden of zelfs suggesties doet. Als je bijvoorbeeld zegt, “Alexa, speel muziek,” ze speelt je meest afgespeelde nummers of een station waar je vaak naar luistert. Maar als u niet zeker weet waar u naar wilt luisteren, kunt u de begeleiding van uw AI-assistent inschakelen. Als je zegt, “Alexa, help me een afspeellijst te vinden,” ze zou kunnen aanbieden om wat te proeven. Ze zal waarschijnlijk vragen of je een bepaald genre of tempo wilt horen. Je kan ook zeggen, “Alexa, raad wat nieuwe muziek aan,” of “Alexa, wat moet ik spelen?” en Alexa zal een paar suggesties doen op basis van muziek waar je eerder naar hebt geluisterd. Je kunt Alexa ook gebruiken om muziek met expliciete teksten te blokkeren. Zeg gewoon “Alexa, blokkeer expliciete nummers.” of ga in de Alexa-app naar Instellingen > Muziek > Expliciete filter. Daar kun je het filter in- of uitschakelen om nummers met expliciete teksten te blokkeren.

Feedback geven over uw muziekvoorkeuren

Je kunt Alexa laten weten of ze op de goede weg is door feedback te geven over de muziek waar je naar luistert.

“Alexa, ik vind deze afspeellijst niet leuk.”

Als je dit zegt nadat Alexa muziek begint af te spelen van een nieuwe of aanbevolen afspeellijst, speelt Alexa iets anders dat je misschien leuk vindt dat ook in de buurt komt van wat je hebt gevraagd.

“Alexa, geef dit nummer een duim omhoog.”

Als je dit zegt terwijl een nummer dat je leuk vindt wordt afgespeeld, neemt Alexa er nota van en zal in de toekomst soortgelijke muziek aanbieden of voorstellen.

Amazon Alexa Music-afspeellijsten maken en bewerken

Nieuwe afspeellijsten maken met je stem is eenvoudig. Je kunt op elk moment nieuwe muziek aan de afspeellijst toevoegen. Momenteel moet je je abonneren op Amazon Music om een ​​afspeellijst te maken met Alexa.

 1. Zeggen, “Alexa, maak een nieuwe afspeellijst.” Alexa zal antwoorden: “Natuurlijk, wat is de naam van de afspeellijst?”

 2. Zeg de naam die je voor de afspeellijst wilt gebruiken.

 3. Vertel Alexa om nu of in de toekomst een titel aan de afspeellijst toe te voegen. Als u bijvoorbeeld naar muziek luistert op uw Echo-apparaat en een nummer hoort dat u leuk vindt, zegt u: “Alexa, voeg dit nummer toe aan mijn afspeellijst.”

 4. Alexa zal vragen aan welke afspeellijst je deze wilt toevoegen en wachten op je reactie. U kunt meerdere afspeellijsten maken, zoals een ochtendafspeellijst, een trainingsafspeellijst en een afspeellijst voor het slapengaan.

Muziek van een andere bron afspelen

Als je een andere muziekdienst gebruikt, kun je deze via de Alexa-app aan je account koppelen. Het koppelen van een van de compatibele muziekservices heeft geen invloed op je mogelijkheid om Amazon Music te blijven gebruiken op Alexa-compatibele apparaten.

 1. Open de Alexa-app op je mobiele apparaat of ga naar alexa.amazon.com.

 2. Tik of klik Instellingen in de menukaart.

 3. Selecteer Muziek of Muziek en media onder Alexa-voorkeuren.

 4. Selecteer de muziekservice die je wilt gebruiken.

 5. Meld u aan bij de service als daarom wordt gevraagd.

 6. Selecteer eventuele aangepaste instellingen die u wilt toepassen.

Als je Alexa hebt gevraagd om expliciete nummers te blokkeren, of als je het expliciete filter hebt ingeschakeld via de Alexa-app, kun je externe muziekservices tegenkomen die niet werken. Schakel gewoon het expliciete filter uit en u zou dan toegang moeten hebben tot die services. Als u het filter wilt uitschakelen, zegt u: “Alexa, stop met het blokkeren van expliciete nummers.”