Skip to content

Amazon Prime nu: wat het is en hoe het werkt

13 de augustus de 2021
Amazon Delivery Service Partner 5b842489c9e77c0050f22ab3

Amazon Prime Now bouwt voort op het gemak van online winkelen met verzending op dezelfde dag en leveringstermijnen van twee uur. Een tijdje was gratis verzending de volgende dag met Amazon Prime het ultieme gemak, maar soms heb je dat nu nodig, of het nu van Amazon is, een plaatselijke winkel of een restaurant. Prime Now is beschikbaar in veel grote stedelijke gebieden in het hele land, en in een handvol kunnen klanten via Amazon bestellingen plaatsen bij lokale winkels en restaurants. U mag uw huis nooit meer uit. Zo werkt Amazon Prime Now.

Wat is Prime Nu?

Amazon Prime Now is een extraatje dat bezorging op dezelfde dag biedt in meer dan dertig grootstedelijke gebieden in de VS. Afhankelijk van je postcode kun je naast Amazon-producten misschien ook bestellingen plaatsen bij een plaatselijke winkel of restaurant.

Kijk op de website om te zien waar Prime Now bezorgt en in welke gebieden lokale winkels en restaurants bezorgen.

Hoe te gebruiken

U kunt een bestelling plaatsen via uw desktop- of mobiele browser of met de Amazon Shopping-app. Wanneer u bij Amazon winkelt, kunt u gratis verzending krijgen bij bestellingen van $ 35 en hoger, anders wordt er $ 4,99 in rekening gebracht. Voor bezorging van Amazon-restaurants variëren de kosten; een vluchtige zoekopdracht vond een bereik van $ 2,99 tot $ 5,99, afhankelijk van het restaurant en de stad. Voor lokale winkels kan er een minimale leveringsvereiste zijn; een supermarkt in Manhattan heeft een drempel van $ 20. Als iets wat je bestelt niet op voorraad is, neemt de winkel contact met je op over een vervanging. Je moet selecteren wat de bezorger moet doen als hij je niet bereikt: vervang het of laat het weg.

Amazon Prime Now-betaalpagina met lijst met beschikbare leveringsslots

Wanneer u uitcheckt, ziet u een selectie van twee uur durende bezorgvensters voor Amazon en lokale winkelbezorgingen. U kunt ervoor kiezen om de koerier het pakket bij u aan de deur te laten achterlaten of aan iemand op dat adres te laten afgeven. Amazon voegt automatisch een fooi van $ 5 toe, maar je kunt dat bewerken of op nul zetten als je liever contant een fooi geeft.

Amazon Prime Now Restaurant bezorgsectie

Restaurantbestellingen worden meteen klaargemaakt en bezorgd, net als wanneer je een diner hebt besteld via Seamless of GrubHub. Handig is dat u de bestuurder in realtime kunt volgen. Prime Now levert elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat; specifieke uren verschillen per plaats.

Hoe Amazon Prime nu te krijgen

Om te profiteren van Prime Now, heb je een Amazon Prime-account nodig of moet je iemand anders zijn Prime-lidmaatschap met je laten delen. Ga naar de Prime Now-website om te zien of deze beschikbaar is in uw regio. Als je bent ingelogd en je verzendadres hebt opgeslagen, zie je bovenaan je scherm of Prime Now al dan niet beschikbaar is. Een module zegt ‘Inkopen’, gevolgd door uw postcode. Selecteer de module om over te schakelen naar een andere postcode als dat niet uw voorkeursadres is. Als je geen opgeslagen verzendadres hebt, voer dan in jouw postcode in het vak in het midden van het scherm. U kunt zich aanmelden om een ​​e-mailmelding te ontvangen wanneer Prime Now bij u in de buurt komt als dit nog niet beschikbaar is. Er is ook een Bekijk alle steden link onder de postcode vak zodat u kunt zien of Prime Now zich in de buurt van uw woon- of werkgebied bevindt. De dienst wordt verzonden naar meer dan 30 steden en plaatsen, waaronder Manhattan en Brooklyn in New York City, San Francisco, Houston en Las Vegas, die allemaal een deel van de buitenwijken omvatten, zoals Long Island, New York. Niet alle steden die onder Prime Now vallen, omvatten bezorging in lokale winkels en restaurants. Metrogebieden die alle drie de Prime Now-opties bieden, zijn San Francisco, Seattle, New York en Atlanta.