Skip to content

Android Nachtmodus gebruiken

2 de juli de 2021
smartphone nite 642235390 39b5784b9eaa4e26bc6f1de08ecb88cf

Dag en nacht naar smartphoneschermen staren kan ervoor zorgen dat uw ogen vermoeid raken.Bovendien kan het licht van een smartphonescherm het moeilijk maken om in slaap te vallen en zelfs de kwaliteit van iemands slaap beïnvloeden. Voorraad Android-smartphones hebben een functie genaamd Nachtlicht, ontworpen om vermoeidheid van de ogen te verminderen en uw slaap minder te verstoren. Het maakt het ook comfortabeler om te lezen bij weinig licht, als u zo wilt ontspannen. Samsung Android-telefoons hebben geen Night Light-functie, maar hebben een blauwlichtfilter. De nachtmodus van Samsung is vergelijkbaar met de donkere modus van Android, die overschakelt van de standaard witte achtergrond met zwarte tekst naar een zwarte achtergrond met witte tekst. Hier leest u hoe zowel het nachtlampje van Android als het blauwlichtfilter van Samsung werken. Night Light-instructies zijn van toepassing op Android 9.0 Pie en 8.0 Oreo. Nachtlampje is niet beschikbaar op Android 7.0 Nougat of eerder. De instructies voor blauw licht van Samsung zijn van toepassing op Galaxy-smartphones met Android 7.0 en hoger.

Het Android-nachtlampje in- en uitschakelen

U kunt de Android Night Light-functie volgens een schema instellen of handmatig in- en uitschakelen.

 1. Ga naar Instellingen > Scherm > Nachtlichtje.

 2. Op het scherm Nachtlicht kun je een schema instellen, de begin- en eindtijd aanpassen, de intensiteit aanpassen (als Nachtlicht aan is) en de modus in- of uitschakelen.

 3. Tik op om een ​​dagschema in te stellen Schema. Kies dan tussen Schakelt een aangepaste tijd in of Gaat aan van zonsondergang tot zonsopgang. Voor de laatste optie moet je je locatie delen, zodat je smartphone weet hoe laat de zon opkomt en ondergaat in jouw tijdzone.

 4. Als je een aangepaste tijd kiest, kun je tikken op Starttijd en Eindtijd om een ​​klok op te roepen om je schema in te stellen.

 5. Als je geen schema instelt, zie je onderaan een knop met de tekst Zet nu aan of Nu uitschakelen. Wanneer u de functie Planning gebruikt, kunt u Nachtverlichting altijd vroeg in- of uitschakelen.

 6. Als u een aangepaste tijd instelt, zegt de knop Inschakelen tot 09:00 uur of Uitzetten tot 22:00 uur, bijvoorbeeld. Van zonsondergang tot zonsopgang, je zult zien Inschakelen tot zonsopgang of Uitzetten tot zonsondergang.

  Instellingen voor Android Nachtlampje.

 7. Als Nachtlicht is ingeschakeld, kunt u de intensiteit van de oranje tint aanpassen.

Het blauwlichtfilter van Samsung gebruiken

Net als de Night Light-functie van Android kan het blauwlichtfilter handmatig worden ingeschakeld of volgens een schema worden ingesteld.

 1. Ga op je Samsung Galaxy naar Instellingen > Scherm.

 2. Vanuit dit scherm kun je het in- en uitschakelen, of tik op Blauwlichtfilter om meer instellingen te zien.

  Samsung Blue Light-filterinstellingen.

 3. Op het volgende scherm staat een schakelaar naast Nu inschakelen waarmee u het filter kunt in- en uitschakelen.

 4. Of u kunt inschakelen zoals gepland inschakelen en vervolgens . selecteren Zonsondergang tot zonsopgang of aangepast schema. Net als bij Android’s Night Light, moet je voor de eerste optie het delen van je locatie inschakelen.

  Samsung Blue Light-filterinstellingen.

 5. Wanneer het filter is ingeschakeld, kunt u de dekking aanpassen met een schuifregelaar.