Skip to content

Apex Legends is goed op Switch, maar ik wou dat het beter was

4 de juli de 2021
ScreenShot2021 03 11at12.16.28PM dc46863c7583475c98c23e386079f698

Belangrijkste leerpunten

  • Apex Legends is eindelijk beschikbaar op de Nintendo Switch.
  • Hoewel de graphics niet zo scherp zijn in vergelijking met andere consoles, speelt het nog steeds goed en ziet het er goed uit.
  • De grootste hit die de Switch-versie krijgt, is een 30 FPS-vergrendeling, wat crossplay met andere consoles een beetje lastig kan maken, omdat het je in het nadeel brengt.

Ik hurk en glijd de heuvel voor me af. Geweervuur ​​weergalmt in de gebouwen rechts van me en ik hoor iemand links van me rennen. Ik ben het enige dat over is van mijn team. Ik heb alleen een pistool en het geweervuur ​​komt steeds dichterbij. Nog meer voetstappen links van mij. Ik draai zo snel als ik kan rond met de joystick op mijn Switch-controller. Maar ik ben te traag; de vijand maakt zijn schot al klaar. Het zijn deze nagelbijtende momenten die Battle Royale-games zo leuk maken: Apex Legends zo boeiend, en de snelle actie van de gratis te spelen Battle Royale van Respawn Entertainment is er een waar velen van hebben genoten sinds de release in 2019, waaronder ikzelf. Nu de game naar de Nintendo Switch is gekomen, komen er nog meer zogenaamde “legenden” naar Kings Canyon om hun verdienste te bewijzen. “Apex Legends is een welkome aanvulling op de bibliotheek van de Switch.”

Top combineert de actie van Battle Royales met de klassenrollen van een heldenschieter – denk aan Overwatch voldoet aan Fortnite of PlayerUnknown’s Battlegrounds (ook bekend als PUBG). Er is een assortiment aan personages om te ontgrendelen, die allemaal hun eigen vaardigheden en capaciteiten hebben, en je zult een mooie reeks wapens vinden die beschikbaar zijn rond de drie kaarten die de game te bieden heeft. Het is een leuke battle royale waar niet al te veel voor nodig is om erin te komen, en het voelt meteen thuis op de Nintendo Switch. Er zijn echter een paar kanttekeningen.

Uitschakelen

Net als veel andere first-person shooters, Apex Legends voordelen enorm wanneer het spel soepel draait. De pc-versie van de game haalt gemakkelijk een solide 60 frames per seconde (FPS). De PS4- en Xbox One-versies, die tegelijkertijd met de pc zijn uitgebracht, draaien de game ook op een vergrendelde 60 FPS, wat zorgt voor een soepele en consistente ervaring tijdens wedstrijden. Op de Nintendo Switch, Apex Legends moest een paar offers brengen om de sprong naar de draagbare hybride console te maken. In plaats van op 1080P te draaien wanneer gedockt, draait de game op 720P. Deze resolutie daalt nog verder bij het spelen in de handheld-modus, met een maximale resolutie van 576P. De FPS is ook vergrendeld op 30 FPS in beide modi om te zorgen voor soepelere gameplay-ervaringen.

Deze veranderingen zijn extreem merkbaar in de Switch-versie van Top. Onmiddellijk na het laden van een game, merkte ik dat de texturen een beetje modderiger leken en veel zachter dan de scherpe texturen die ik gewend was te zien op mijn pc. Het was niet verschrikkelijk, en toen ik eenmaal in de wedstrijd kwam en begon te bewegen, maakte het niet zoveel uit, omdat mijn aandacht was gericht op het vinden van uitrusting en het neerhalen van vijanden.

Nauwelijks het merkteken missen

Verlaagde visuele getrouwheid is echter geen dealbreaker. Tal van andere spellen, zoals De legende van Zelda: Breath of the Wild hebben een lagere visuele kwaliteit op de Switch. Het probleem is de 30 FPS-vergrendeling. Gevechten die snel en vloeiend moeten aanvoelen, komen vaak traag over. Dat wil niet zeggen dat de Switch het spel slecht doet; ondanks prestatiedalingen hier en daar, is het meestal stabiel. Het is het feit dat alles is vergrendeld op 30 FPS waardoor alles langzamer aanvoelt. “Onmiddellijk bij het laden van een game merkte ik dat de texturen een beetje modderiger leken te zijn.”

Top biedt ook crossplay, waarmee Switch-spelers in games kunnen springen met anderen op PlayStation, Xbox en zelfs pc. Dit is een leuke toevoeging om te hebben, maar het probleem – nogmaals – is de FPS. Omdat je op de Switch vastzit aan 30 FPS, zul je het moeilijk hebben om te concurreren met niet-Switch-spelers. Andere consoles zijn vergrendeld op 60 FPS, wat betekent dat die spelers snellere responstijden en soepelere gameplay zullen hebben, omdat de game twee keer zo snel kan worden weergegeven als de Switch. Laat het bovenstaande je echter niet ontmoedigen, want Top Legenden is een welkome aanvulling op de bibliotheek van de Switch. Maar als je de Switch als je hoofdconsole gaat gebruiken tijdens het spelen, raad ik je ten zeerste aan om crossplay uit te schakelen en er gewoon van te genieten met andere Switch-spelers. Het zal je op den duur veel kopzorgen besparen.