Skip to content

AppDelete: een universeel app-verwijderprogramma voor uw Mac

31 de juli de 2021
AppDeleteAppWindow 57a6430e5f9b58974a3cbf5c

Wat we leuk vinden?

  • Verwijdert apps, widgets, plug-ins, voorkeurenvensters en nog veel meer.
  • Snel zoekalgoritme voor het vinden van gerelateerde bestanden.
  • Volledig voorbeeld voor verwijderen; je weet wat er gaat gebeuren.
  • Met app-beveiliging kunt u voorkomen dat favorieten worden verwijderd.
  • Orphan Search vindt app-bestanden die gerelateerd zijn aan apps die u al heeft verwijderd.
  • Registreert alle activiteiten.
  • Ongedaan maken voor wanneer u iets te snel op de prullenbak klikt.

Wat we niet leuk vinden

  • Slecht helpsysteem.
  • Heeft een betere handleiding nodig.

In tegenstelling tot de begindagen van het gebruik van een Mac, is het verwijderen van een app niet langer zo eenvoudig als het naar de prullenbak slepen van een app. In veel gevallen zijn er diverse bestanden, voorkeuren, opstartitems en meer die het installatieprogramma van de toepassing over uw Mac heeft verspreid. Al deze extra bestanden blijven achter als je de hoofdapp gewoon van de map / Programma’s naar de prullenbak sleept. Daarom zijn we bijzonder blij met AppDelete van Reggie Ashworth. Het werkt goed en verstopt de dingen op je Mac niet. AppDelete is een handig hulpmiddel om te hebben, vooral als je de neiging hebt om een ​​groot aantal apps te installeren en te verwijderen. Normaal gesproken werkt het slepen van een app naar de prullenbak prima om het hoofdgedeelte van een app te verwijderen. Maar deze methode laat een paar verdwaalde stukjes achter in de vorm van voorkeursbestanden en andere gegevensbestanden die de app gebruikt. In sommige gevallen kunnen er zelfs verborgen daemons achterblijven, kleine apps die op de achtergrond draaien en bronnen verbruiken. Het hebben van een paar extra bestanden en zelfs daemons die rondlopen, zal niet veel grieven op je Mac veroorzaken, maar na verloop van tijd kunnen ze behoorlijk oplopen en een effect beginnen te hebben op hoe je Mac presteert, vooral als je beperkte middelen op je Mac hebt. Mac, zoals een lage hoeveelheid RAM. Daarom moet u, wanneer u maar kunt, het verwijderingsprogramma gebruiken of de instructies voor het verwijderen van de app-ontwikkelaar gebruiken. Maar al te vaak neemt de ontwikkelaar nooit de moeite om een ​​verwijderingsprogramma op te nemen en denkt hij er nooit aan om instructies voor het verwijderen op te schrijven. Dat is waar AppDelete van pas komt.

AppDelete gebruiken

AppDelete kan in verschillende modi worden uitgevoerd, waaronder een eenvoudig prullenbakvenster waar u apps kunt slepen en neerzetten die u volledig van uw systeem wilt verwijderen. Zodra een app naar het AppDelete-prullenbakvenster is gesleept, worden alle bijbehorende bestanden, inclusief het kern-app-bestand, weergegeven. Elk item in de lijst bevat een aangevinkt selectievakje dat aangeeft dat het item zal worden verwijderd; u kunt elk item dat u wilt behouden uitvinken. Als je het niet zeker weet of verder wilt verkennen, heeft elk item een ​​Info-knop en een Display in Finder-knop. De info-knop zal het equivalent van het infovenster van de Finder voor het geselecteerde item weergeven. U kunt zien waar het item zich bevindt toen het voor het laatst werd gebruikt, hoe de machtigingen zijn ingesteld voor het bestand en andere stukjes informatie. De knop Weergeven in Finder kan soms veel nuttiger zijn. Heb je ooit een probleem gehad met hoe een app werkt, en na op internet naar antwoorden te hebben gezocht, leek de consensus te zijn om het voorkeurenbestand van de app (het .plist-bestand) te verwijderen? Dat brengt je bij de volgende vraag: hoe vind je in godsnaam het .plist-bestand voor de app en verwijder je het? Als u de AppDelete-lijst voor de betreffende app bekijkt, zou u het .plist-bestand moeten kunnen zien. Klik op de knop Weergeven in Finder om een ​​Finder-venster te openen in de map die het bestand bevat en verwijder eenvoudig het .plist-bestand. In dit geval heb je AppDelete gebruikt om snel een voorkeurenbestand voor een eigenzinnige app te vinden. Laten we teruggaan naar het gebruik van AppDelete zoals bedoeld. AppDelete geeft een overzicht van alle gekoppelde bestanden van een app. Je kunt door de lijst bladeren en elk bestand dat je wilt bewaren uitschakelen, maar voor het grootste deel is AppDelete redelijk goed in het alleen pakken van bestanden die echt bij de app in kwestie hoorden. Wanneer u klaar bent om het verwijderingsproces te voltooien, kunt u op de knop Verwijderen klikken, waardoor alle bestanden naar de prullenbak worden verplaatst. Trouwens, AppDelete bevat ook een opdracht ongedaan maken; zolang u de prullenbak niet wist, kunt u de opdracht undelete gebruiken om de verwijderde app te herstellen.

Apps archiveren

Een zeer handige functie in AppDelete is de archieffunctie, die werkt als een alternatief voor de normale verwijderfunctie. Wanneer u Archief kiest, worden de geselecteerde app en alle bijbehorende bestanden gecomprimeerd in .zip-indeling en opgeslagen op een locatie naar keuze. Het mooie van de Archief-optie is dat u op een later tijdstip AppDelete kunt gebruiken om de app opnieuw te installeren vanuit het opgeslagen archief.

Apps loggen

Een andere optie in AppDelete is om eenvoudig alle bestanden die door een app worden gebruikt in een tekstlijst te loggen. De lijst bevat de padnaam voor elk bestand dat door de app wordt gebruikt. Dit kan handig zijn voor het oplossen van problemen of het handmatig verwijderen van bestanden, mocht dat nodig zijn.

Geniaal zoeken

Tot nu toe hebben we AppDelete als de-installatieprogramma gebruikt als we weten van welke app we af willen, maar wat als je gewoon je /Applications-map probeert op te schonen om wat ruimte op je Mac vrij te maken? Dat is waar Genius Search om de hoek komt kijken. Genius Search scant uw /Applications-map, op zoek naar apps die u de afgelopen zes maanden niet hebt gebruikt. Lijkt een geweldig idee om de geïnstalleerde apps te verminderen. De resulterende lijst bevatte echter apps die u in de afgelopen zes maanden hebt gebruikt. we weten niet zeker wat het probleem is, maar de Genius Search werkt goed genoeg om een ​​lijst te genereren met mogelijke apps om te verwijderen; ga er gewoon niet blindelings mee akkoord om ze allemaal te verwijderen. U moet eerst de lijst doornemen en zorgvuldig controleren.​

Verweesd zoeken

Als je in het verleden apps naar de prullenbak van je Mac hebt gesleept zonder AppDelete te gebruiken, is de kans groot dat je een paar verweesde bestanden hebt. Verweesde bestanden zijn app-gerelateerde bestanden die zijn achtergelaten toen u de eenvoudige methode met slepen naar de prullenbak gebruikte om een ​​app te verwijderen. Door Orphaned Search aan te roepen, kan AppDelete alle achtergebleven bestanden vinden die geen praktisch nut meer hebben, en kunt u ze verwijderen.

Laatste gedachten

Er zijn een paar andere app-verwijderprogramma’s beschikbaar voor de Mac, waaronder AppCleaner, iTrash en AppZapper. Maar een van de redenen waarom u AppDelete leuk zult vinden, is vanwege de snelle zoekfunctie. Omdat het zo snel is, hoef je het niet altijd aan te hebben, de Mac te controleren op app-installaties of bestandsupdates te onderscheppen, en andere technieken die worden gebruikt om apps en hun bestanden bij te houden die worden gebruikt door andere universele verwijderingsprogramma’s. Dit betekent dat AppDelete geen eisen stelt aan de bronnen van Mac, behalve wanneer we de app gebruiken. Als u op zoek bent naar een handige truc om te profiteren van deze AppDelete-mogelijkheid om niet op de achtergrond te hoeven draaien, maar toch snel toegang te hebben, voegt u eenvoudig het pictogram van AppDelete toe aan uw Dock. U kunt vervolgens elke app naar het AppDelete-dockpictogram slepen en AppDelete start de geselecteerde app, klaar om te worden verwijderd. Dus ga je gang; probeer een aantal van die app-demo’s die je altijd al wilde proberen, maar waarvan je bang was om ze later te kunnen verwijderen; AppDelete zorgt voor het verwijderingsproces voor u. AppDelete kost $ 7,99. Er is een demo beschikbaar.