Skip to content

Apple en Google verbieden locatietracering in apps met behulp van contacttracering

20 de juni de 2021
pixeliphone e11e758c72024faab1b86ce1fc1df358

De technische giganten houden uw gegevens privé voor de overheid, ontwikkelaars en zichzelf terwijl ze een systeem creëren om de COVID-19-crisis te helpen beheersen.

Google en Apple zeiden dat ze alle apps die gebruikmaken van locatietrackingservices zullen verbieden, samen met hun gezamenlijk gecreëerde contacttraceersysteem.

Hoe dit werkt: Reuters zegt dat de twee bedrijven goed zijn voor 99 procent van de smartphones, wat betekent dat de beslissing ons allemaal zal treffen. Het contacttraceringssysteem maakt gebruik van Bluetooth-signalen om u te laten weten of u in contact bent geweest met een andere gebruiker van wie is gemeld dat hij COVID-19-symptomen heeft. Het gebeurt natuurlijk allemaal anoniem; je wilt niet dat iemand achter je aan komt als je besmet bent en in de buurt bent gelopen.

Een probleem: Sommige ontwikkelaars vertelden Reuters vorige maand waren locatiegegevens (die kunnen worden geanonimiseerd) cruciaal voor het volgen van de ziekte en alle menselijke bewegingen die ermee gepaard gaan. Het zou experts helpen om niet alleen te volgen wie er besmet was, maar ook om eventuele hotspots van de uitbraak te identificeren.

het komt neer op: Apple en Google hebben hier het laatste woord, aangezien ze de API voor volksgezondheidsinstanties uitrollen om in hun eigen apps te gebruiken. Ontwikkelaars kunnen misschien nog wat tijdelijke oplossingen bedenken, maar de technologiebedrijven lijken er absoluut zeker van te willen zijn dat onze persoonlijke gezondheidsgegevens veilig worden bewaard.

Meer informatie over privacy