Skip to content

Apple HomePod-apparaten spelen ook geen audio zonder verlies af

11 de juni de 2021
GettyImages 916301846 55e4dfcfeb05421f8f2478682b59bcda

Apple’s toevoeging van verliesloze muziekondersteuning die volgende maand begint, werkt niet op zijn eigen HomePod-apparaten. Maandag maakte Apple bekend dat het in juni een lossless audiocatalogus aan Apple Music toevoegt. MacRumors bevestigde dat de HomePod en HomePod mini-apparaten de nieuwe lossless audiofuncties niet zouden ondersteunen.

Lossless audio is de originele audio die de artiest in de studio heeft gemaakt, zonder enige bewerking of toevoeging, wat volgens veel muziekliefhebbers een verbeterde luisterervaring biedt. Apple zei in zijn aankondiging dat Apple Music-abonnees bij de lancering naar 20 miljoen nummers zouden kunnen luisteren, wat uiteindelijk een totaal van meer dan 75 miljoen verliesvrije audionummers zou opleveren.

Lossless audioformaten zijn niet zo compatibel met alle apparaten in vergelijking met formaten zoals MP3, en het is bekend dat lossless audio niet zo goed wordt ondersteund op hardwareapparaten zoals smartphones en tablets. Lossless audiobestanden vereisen doorgaans ook veel meer opslagruimte dan andere audioformaten. De HomePod-apparaten van Apple zijn echter niet de enige door Apple gemaakte apparaten die deze nieuwe audio op Apple Music niet ondersteunen. T3 meldde maandag voor het eerst dat de nieuwe AirPods Max over-the-ear koptelefoon en de AidPods Pro koptelefoon ook geen lossless muziek zouden kunnen afspelen. Apple-gebruikers klaagden op sociale media dat ze voor de hoge prijs van de AirPods Max-koptelefoons (vanaf $ 549) elk type audio erop zouden moeten kunnen afspelen.

Apple zei dat de nieuwe Lossless-laag van Apple Music begint bij cd-kwaliteit, die 16 bits is bij 44,1 kHz (kilohertz), oploopt tot 24 bits bij 48 kHz en native afspeelbaar is op Apple-apparaten. De streamingdienst biedt ook Hi-Resolution Lossless tot 24 bit bij 192 kHz.