Skip to content

Apple-ID uitgeschakeld? Repareer het snel!

10 de juli de 2021
disabled apple id 5baa74cbc9e77c002c93f272

Het hebben van een werkende Apple ID is essentieel voor het gebruik van uw iPhone of een ander Apple-apparaat, dus een uitgeschakelde Apple ID is een probleem. In die situatie kunt u bijvoorbeeld geen apps kopen in de App Store of uw Apple ID-factuur- of abonnementsgegevens bijwerken. Een uitgeschakelde Apple ID lijkt misschien een groot probleem, maar is eenvoudig op te lossen.

Hoe weet u of uw Apple ID is uitgeschakeld?

Wanneer uw Apple ID is uitgeschakeld, laat het Apple-apparaat u dit weten. U kunt geen van de acties uitvoeren waarvoor een Apple ID vereist is, en u ziet een bericht op het scherm met informatie over het probleem. Het exacte bericht kan verschillen, maar de meest voorkomende zijn:

 • Deze Apple ID is om veiligheidsredenen uitgeschakeld.
 • U kunt niet inloggen omdat uw account om veiligheidsredenen is uitgeschakeld.
 • Deze Apple ID is om veiligheidsredenen vergrendeld.

Als u een van deze waarschuwingen ziet, heeft Apple uw Apple ID uitgeschakeld.

Redenen waarom een ​​Apple ID is uitgeschakeld

Apple schakelt Apple ID’s automatisch uit wanneer iemand te vaak probeert in te loggen met het verkeerde wachtwoord, beveiligingsvraag of andere accountgegevens. Dit kan gebeuren als u uw wachtwoord vergeet of per ongeluk te vaak het verkeerde wachtwoord typt. Het is echter waarschijnlijker dat iemand ongeautoriseerde toegang probeert te krijgen tot uw Apple ID. Een standaard hacktechniek wordt een Brute Force Attack genoemd, die werkt door in te loggen op een account met gissingen voor wachtwoorden. In plaats van dat toe te staan ​​en mogelijk uw account in gevaar te brengen, schakelt Apple het Apple ID-account uit dat mogelijk het doelwit van een hacker is na een paar onjuiste invoer. Alleen de gebruiker die eigenaar is van het account en de juiste informatie kent, kan het vervolgens opnieuw activeren. Wanneer uw Apple ID is uitgeschakeld, kunt u niet inloggen (zelfs met het juiste wachtwoord) totdat u het account weer inschakelt.

Een uitgeschakelde Apple ID repareren

Als u uw uitgeschakelde Apple ID opnieuw wilt inschakelen, moet u naar de Apple-website gaan en uw wachtwoord opnieuw instellen. Terwijl je daar bent, kun je twee-factor-authenticatie inschakelen, als je dat nog niet hebt gedaan, voor extra bescherming tegen toekomstige hackers.

 1. Ga naar de iForgot.apple.com website.

  Apple's Apple ID-herstelwebsite

  Als u herhaaldelijk het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd nadat uw account is uitgeschakeld, moet u mogelijk 24 uur wachten voordat u uw Apple ID kunt ontgrendelen.

 2. Log in op uw account met uw Apple ID-gebruikersnaam.

  Inloggen op een Apple ID

 3. Voer je telefoonnummer in en klik op Doorgaan met.

  Telefoonnummerverificatie op de Apple ID-herstelwebsite met de knop Doorgaan gemarkeerd

 4. Apple stuurt meldingen naar de apparaten die aan je Apple ID zijn gekoppeld, zodat je je wachtwoord opnieuw kunt instellen. Als u geen toegang heeft tot uw andere apparaten, klikt u op Heb je geen toegang tot een van je apparaten? onderaan het scherm.

  Website met instructies voor het opnieuw instellen van een Apple ID-wachtwoord met "Heb je geen toegang tot een van je apparaten?" gemarkeerd

 5. Welke optie u ook kiest, volg de aanwijzingen op het scherm om uw account te ontgrendelen of uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Het opnieuw activeren van je Apple ID duurt langer als je geen toegang hebt tot een van je apparaten.

Twee-factorenauthenticatie voegt een stap toe

Apple moedigt gebruikers van zijn producten aan om beveiliging aan hun accounts toe te voegen door gebruik te maken van tweefactorauthenticatie met hun Apple ID. Met deze aanpak heb je alleen toegang tot je Apple ID als je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt en een willekeurig gegenereerde code die door Apple is geleverd. Wanneer u identificatie met twee factoren gebruikt, is het repareren van uw uitgeschakelde Apple ID bijna hetzelfde als wanneer u het niet gebruikt. Het enige verschil is dat je toegang nodig hebt tot een van de vertrouwde apparaten die je hebt aangewezen toen je de tweefactorauthenticatie instelde. Apple stuurt de willekeurige code naar dat apparaat tijdens het ontgrendelen of resetten van uw Apple ID. Als je je wachtwoord hebt gewijzigd terwijl je je Apple ID opnieuw hebt ingeschakeld, log dan in op je Apple ID met je nieuwe wachtwoord op al je apparaten, inclusief iCloud, FaceTime en elders.

Neem contact op met Apple voor technische ondersteuning

Als je de aanbevolen stappen hebt gevolgd en je Apple ID nog steeds niet is ingeschakeld, neem dan contact op met Apple voor ondersteuning. In dit geval is het krijgen van online ondersteuning van Apple de beste keuze.