Skip to content

Apple iPad Air 4 versus Samsung Galaxy Tab S7+

26 de juli de 2021
ipadAir4vsTabS7 626231b5f76d495e8949db269afb28b4
De iPad Air 4 en de Samsung Galaxy Tab S7+ zijn twee van de krachtigste tablets die je nu kunt kopen op het gebied van multimedia en productiviteit. Apple heeft de neiging om de tabletmarkt te domineren met zijn verschillende iPad-modellen, terwijl Android-tablets vaak beter bekend staan ​​omdat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Samsung is daarop de uitzondering, met zijn premium leien die het opnemen tegen alles wat Apple te bieden heeft. We hebben beide apparaten geëvalueerd, rekening houdend met hun ontwerp, weergavekwaliteit, prestatiemogelijkheden, levensduur van de batterij, productiviteit en prijs om u te helpen beslissen welke u wilt kopen.

Apple iPad Air 4 Samsung Galaxy Tab S7+
Geen HDR10+ of hoog verversingspaneel HDR10+ en 120Hz scherm
A14 Bionische processor Snapdragon 865+-processor
Batterijduur van 12 uur Batterijduur van 12 uur
Ondersteunt Magic Keyboard en Apple Pencil Book Cover-toetsenbord en S Pen

Ontwerp en weergave

iPad Air 4

De iPad Air 4 is de nieuwste slanke tablet van Apple, voortbouwend op het ontwerp en de functies van de Air van vorig jaar. Je krijgt een leisteen met geminimaliseerde randen en afgeronde hoeken, vergelijkbaar met de iPad Pro. De home-knop is verwijderd om vanaf de onderkant omhoog te vegen. De vingerafdruksensor is nu gecombineerd met de vergrendelknop. Last but not least heeft de iPad Air 4 een USB-C-poort in plaats van de Lightning-poort, waardoor deze op hetzelfde niveau staat als de iPad Pro-serie en je een verscheidenheid aan USB-C-accessoires en dongles kunt gebruiken. De tablet is ook ontworpen voor gebruik met de nieuwe magnetische Magic Connector, zodat je de Apple Pencil kunt synchroniseren en opladen en het Magic Keyboard kunt aansluiten. Het display bestaat uit een prachtig 10,9-inch Liquid Retina-display. Met 10,9 inch is het iets groter dan het iPad Air 10,5-inch paneel, maar het heeft dezelfde resolutie en pixeldichtheid bij 2360×1640 en 264ppi. Het scherm is scherp en helder met 500 nits en ziet er zelfs buitenshuis geweldig uit, wat resulteert in scherpe tekst, afbeeldingen en media-inhoud. Een belangrijk ding om op te merken is echter dat het scherm geen hoge verversing heeft en geen standaarden zoals HDR10 ondersteunt. Ondanks dat het een Android-slate is, is het mogelijk om enkele gemeenschappelijke ontwerpelementen te zien tussen de Galaxy Tab S7+ en iPad Air 4. Beide maken de randen zo smal mogelijk, verwijderen alle knoppen aan de voorkant van het apparaat en duwen de knoppen naar de kant. De vingerafdruksensor bevindt zich in het scherm, maar registreert een beetje traag. Net als de Air 4 is de Galaxy Tab S7+ ontworpen om te werken met extra accessoires zoals het Samsung Book Cover-toetsenbord en de S Pen.

Samsung Galaxy Tab S7+

De schermkwaliteit van de Tab S7+ is een van de beste op de markt. Het beschikt over een Super AMOLED HDR+-paneel met een resolutie van 2800×1752 pixels. Het is ongelooflijk pixeldicht met 266 ppi, en het ondersteunt een verversingssnelheid van 120 Hz, wat zorgt voor vloeiendere schermanimaties, responsief S Pen-gebruik en aantrekkelijke multimedia. Dit is een groot voordeel van de Tab S7+ ten opzichte van de iPad Air 4. Als je voornamelijk media en productiviteit gebruikt, is de Tab S7+ een apparaat zonder compromissen.

Prestaties en batterij

iPad Air 4

De iPad Air 4 wordt aangedreven door Apple’s nieuwe A14 Bionic-chip. Het is een van de snelste tablets in Apple’s line-up naast de iPad Pro. De krachtige processor vertaalt zich in snelle en responsieve prestaties die in staat zijn tot responsieve multitasking, productiviteit en intensief gamen. Er is niets dat je naar de iPad Air kunt gooien waardoor hij stikt, en in combinatie met het Magic Keyboard komt het heel dicht in de buurt van een laptopvervanger. Onze recensent slaagde erin om zowel Photoshop zonder problemen uit te voeren als veeleisende games zoals Genshin Impact. Apple zegt dat de iPad Air 4 een batterijduur van 10 uur heeft voor algemeen gebruik, zoals surfen op het web via wifi, en onze recensent klokte hem op 12 uur videostreaming. Dat is genoeg om een ​​volledige werkdag of een lange vliegtuigvlucht door te komen voordat u moet opladen. De Samsung Galaxy Tab S7+ is niet traag als het gaat om prestaties. Het heeft de nieuwste Qualcomm Snapdragon 865+ processor en een basismodel met 6GB RAM en een 8GB RAM-optie. Het blonk uit in benchmark-testes, verwerkte zonder problemen lopende programma’s zoals Adobe Photoshop en pakte games met gemak aan, inclusief het streamen van Halo 4 via Xbox Game Pass. De toevoeging van de Book Cover en S Pen maakt de Galaxy Tab S7+ ook tot een volwaardige laptopvervanger. Ondanks het energieverslindende scherm, beheert de Galaxy Tab S7+ een solide batterijduur. Bij het bekijken van video’s met een redelijke helderheid klokte onze tester 14 uur aan videoweergave. Dat is twee uur langer dan de iPad Air 4 en genoeg om je een hele werkdag of een hele lange reis mee te beschermen.

Software en productiviteit

Tabblad S7+

De iPad Air 4 draait, niet verwonderlijk, iPad OS 14, de nieuwste versie van Apple’s op tablets gerichte besturingssysteem. Wat u hier krijgt, is een focus op productiviteit en multitasking-functies om er een meer capabele laptopvervanging van te maken. U kunt apps naast elkaar uitvoeren, schakelen tussen meerdere apps en over het algemeen het scherm splitsen zodat u in twee vensters tegelijk kunt werken. Het Magic Keyboard beschikt over een volledige reeks toetsenbordtoetsen en een touchpad. Het is wat krap door het formaat, maar als je er eenmaal aan gewend bent, kun je probleemloos aan tekstverwerking werken. Met de Apple Pencil kun je handgeschreven notities maken en schrijven naar tekst vertalen, wat vooral handig is voor studenten. De Samsung Galaxy Tab S7+ wordt geleverd met Android 10 uit de doos met de Samsung One UI 2.5-skin erop. Net als de iPad Air 4 is de software gericht op multitasking en productiviteit, waarbij de nadruk ligt op het veranderen van de lei in een laptopvervanger. Naast het naast elkaar uitvoeren van apps, kunt u Samsung DeX gebruiken om de Tab S7+ in desktopmodus te zetten. Dit geeft u een taakbalk, programmabestanden en versleepbare, overlappende vensters voor toepassingen. Dit geeft je in wezen een ervaring die vergelijkbaar is met een Chromebook of de uitgeklede Windows 10 S. Voeg de Book Cover en S Pen toe voor tekstverwerking en het maken van aantekeningen, en je krijgt een tablet die echt kan dienen om je dagelijkse laptop te vervangen .

Prijs

Veel van uw keuze tussen de iPad Air 4 en de Samsung Galaxy Tab S7+ zal afkomstig zijn van het ecosysteem waarin u zich al bevindt. Apple-gebruikers zullen het gemakkelijker vinden om de iPad Air 4 toe te voegen aan hun bestaande mix van apparaten, terwijl Android-gebruikers zullen vinden de Galaxy Tab S7+ beter bij hen past. Beide tablets zullen het goed doen bij multitasking en productiviteit, hoewel de Galaxy Tab S7+ een klein voordeel heeft vanwege de desktopervaring in DeX-modus. Wat multimedia betreft, wint de Tab S7+ opnieuw dankzij het prachtige HDR+-beeldscherm en de verversingssnelheid van 120 Hz. Veel van uw keuze tussen de iPad Air 4 en de Samsung Galaxy Tab S7+ zal afkomstig zijn van het ecosysteem waarin u zich al bevindt. Apple-gebruikers zullen het gemakkelijker vinden om de iPad Air 4 toe te voegen aan hun bestaande mix van apparaten, terwijl Android-gebruikers zullen vinden de Galaxy Tab S7+ beter bij hen past. Beide tablets zullen het goed doen bij multitasking en productiviteit, hoewel de Galaxy Tab S7+ een klein voordeel heeft vanwege de desktopervaring in DeX-modus. Wat multimedia betreft, wint de Tab S7+ opnieuw dankzij het prachtige HDR+-beeldscherm en de verversingssnelheid van 120 Hz. Meer van Lifewire

 • iPad versus Android-tablet

  iPad versus Android 2021: welke tablet moet je kopen?

 • Samsung Galaxy Tab S7+

  Samsung Galaxy Tab S7+ Review

 • iPad Pro 10.5

  De 9 beste tablets van 2021

 • Samsung Galaxy Tab S7

  Samsung Galaxy Tab S7 Review

 • Man en vrouw die samen een tablet gebruiken

  De 8 beste Samsung-tablets van 2021

 • Lenovo P11 Pro

  Lenovo P11 Pro recensie

 • Huawei MediaPad T1

  De 9 beste Android-tablets van 2021

 • Afbeelding van elk iPad-model tot 12,9 inch iPad pro

  Een lijst met iPad-modellen en generaties

 • Apple iPad Air 4

  Apple iPad Air 4 recensie

 • Zakenvrouw met behulp van slimme telefoon in de lobby van het hotel

  De 9 beste Google Fi-telefoons

 • De iPad Air 4e generatie.

  De iPad Air 4-prijs, releasedatum, specificaties en nieuws

 • Vrouw met 12 inch tablet

  De 7 beste 12-inch tablets van 2021

 • Kind speelt spel op tablet in auto terwijl zus toekijkt

  De 7 beste gaming-tablets van 2021

 • Samsung Galaxy Z Fold 3 renders

  Galaxy Z Fold 3: Nieuws, prijs, releasedatum, specificaties en geruchten

 • Een foto van de Samsung Galaxy Book Pro 360 met S Pen zichtbaar

  De S Pen gebruiken met een Galaxy Book Pro 360

 • Samsung Galaxy Tab S3

  Samsung Galaxy Tab S3 Review

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, doelgroepinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)