Skip to content

Apple lost privacyproblemen op met AirTags en Zoek mijn

12 de april de 2022
GettyImages 1315307771 f2c957299db54f3ca5956503c0c85fd1

Apple is van plan een reeks wijzigingen door te voeren in AirTags en het Zoek mijn-netwerk om ongewenste tracking aan te pakken. Apple heeft onlangs de wijzigingen aangekondigd en zegt nauw samen te werken met veiligheidsexperts en wetshandhavers om te beslissen welke verbeteringen moeten worden aangebracht om gebruikers beter te beschermen. In eerste instantie zullen de wijzigingen nieuwe waarschuwingen en waarschuwingen bevatten, terwijl Apple werkt aan het toevoegen van nieuwe veiligheidsfuncties, die later dit jaar zullen verschijnen.

In een toekomstige update zullen nieuwe AirTag-gebruikers een bericht krijgen waarin staat dat het product alleen bedoeld is voor gebruik op hun eigen bezittingen. Als u het misbruikt, kan de politie informatie verkrijgen over de eigenaar van de AirTag. AirPods zijn ook gebruikt om mensen te volgen, en in diezelfde update verschijnt er een waarschuwing op je iPhone waarin staat dat je reist met een onbekende AirPod. Voorheen vermeldde de waarschuwing alleen ‘Onbekend accessoire gedetecteerd’. Apple heeft ook zijn artikel over ongewenste tracking bijgewerkt om de huidige veiligheidsfuncties op AirTags, AirPods en het Zoek mijn-netwerk beter uit te leggen, plus wat beveiligingswaarschuwingen activeert. Wat betreft nieuwe functies, Apple werkt aan het toevoegen van Precision Finding, dat werkt als een sonar om onbekende AirTags op een persoon te lokaliseren. De functie combineert verschillende mogelijkheden op een iPhone om het apparaat te lokaliseren via haptische feedback.

Man die AirTag gebruikt

Apple is ook van plan om het volume op AirTags te verhogen en mensen eerder op de hoogte te stellen als een onbekend apparaat wordt gevonden, maar Apple heeft niet gezegd hoeveel harder of hoeveel eerder de waarschuwingen zullen aankomen. Aangezien deze functies nog in de maak zijn, is er geen exacte informatie over wanneer deze functies zullen arriveren, noch over welke softwareversie de update zal bevatten.