Skip to content

Apple Music Ouderlijk toezicht: expliciete nummers blokkeren

10 de september de 2021
apple music parental controls how to block explicit songs 5570d88f09c649ce93eddd92e2457507

Wat te weten

 • Ga op je iOS-apparaat naar Instellingen > Scherm tijd > Inhouds- en privacybeperkingen. Schakel in Inhouds- en privacybeperkingen.
 • Tik vervolgens op Inhoudsbeperkingen > Muziek, podcasts en nieuws > Schoon. Tik onder Inhoudsbeperkingen op Muziekprofielen > Uit.
 • Op een Mac of pc: Ga naar Muziek of iTunes > Voorkeuren > Beperkingen. Naast Beperken, vink het vakje ernaast aan Muziek met expliciete inhoud.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ouderlijk toezicht van Apple Music kunt gebruiken om expliciete muzieknummers en albums uit te schakelen en de hele service gezinsvriendelijk te maken.

Expliciete Apple Music uitschakelen op iPhone, iPad en iPod Touch

Zoals veel apps en services op Apple’s iOS-apparaten, zijn de bedieningselementen voor het censureren van expliciete inhoud van Apple Music niet te vinden in de Muziek-app. In plaats daarvan worden de nummer- en radio-opties beheerd door de hoofdapp Instellingen. Hier leest u hoe iPhone-, iPod touch- en iPad-gebruikers expliciete nummers op Apple Music kunnen blokkeren.

 1. Open Instellingen op uw iOS-apparaat.

 2. Tik Scherm tijd > Inhouds- en privacybeperkingen.

 3. Tik op de schakelaar naast Inhouds- en privacybeperkingen om de instellingen voor mediabeperking van Apple te activeren.

 4. Tik Inhoudsbeperkingen.

 5. Tik Muziek, podcasts en nieuws. Als je liever het beoordelingssysteem van een andere regio gebruikt, tik dan gerust op Beoordelingen voor om een ​​andere te selecteren.

 6. Tik Schoon om alle muziek, podcastafleveringen en nieuwsinhoud te beperken tot die gemarkeerd als veilig voor alle leeftijden. Dit blokkeert alle media die zijn gemarkeerd met de expliciete tag.

 7. Tik Rug om terug te keren naar het scherm Inhoudsbeperkingen.

  Opties voor inhoudsbeperkingen op een iPhone

  In het menu Inhoudsbeperkingen wilt u misschien ook de instellingen voor films, tv-programma’s, boeken en webinhoud aanpassen.

 8. Nu je expliciete Apple Music-nummers hebt uitgeschakeld, moet je ook Muziekprofielen uitschakelen, omdat deze soms informatie kunnen bevatten over artiesten die niet kindvriendelijk zijn. Tik hiervoor op Muziekprofielen.

 9. Tik Uit.

 10. Tik Rug.

  Instellingen voor Muziekprofielen op iPhone

 11. Je hebt nu expliciete nummers op Apple Music geblokkeerd en ook beperkte toegang tot informatie over volwassen artiesten. Uw wijzigingen worden weergegeven op het scherm Inhoudsbeperkingen. Het kan ook een goed idee zijn om deze instellingen te beveiligen. Tik gewoon op Instellingen > Scherm tijd > Gebruik de toegangscode voor schermtijd.

Expliciete inhoud van Apple Music op Mac en pc blokkeren

Media die zijn gemarkeerd met de expliciete tag kunnen worden geblokkeerd in de iTunes-app of de Muziek-app op computers en gelukkig zijn de instructies hetzelfde, of je nu een pc met Windows 10 gebruikt of een Mac met macOS. Hier leest u hoe u expliciete nummers blokkeert.

 1. Open ofwel iTunes of de Muziek app (afhankelijk van uw OS-versie) op uw computer.

 2. Onder iTunes (of Muziek) op de menubalk, selecteer Voorkeuren.

  ITunes-menu met selectie van voorkeuren

 3. Selecteer de Beperkingen tabblad.

  Scherm Algemene voorkeuren met tabblad Beperkingen gemarkeerd

 4. Naast Beperken, vink het vakje ernaast aan Muziek met expliciete inhoud. Selecteer OK om uw wijzigingen op te slaan.

  Beperkingenvoorkeuren met Muziek met expliciete inhoud aangevinkt

  Vink gerust de andere vakjes aan om beperkingen toe te passen op andere inhoud, zoals films en shows met een bepaalde beoordeling en digitale boeken met volwassen thema’s en inhoud.

 5. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Selecteer Expliciete inhoud beperken.

  Bevestigingsvak voor het beperken van expliciete inhoud

 6. Expliciete nummers en albums zijn nu geblokkeerd. Als u zich zorgen maakt dat iemand deze instellingen wijzigt, selecteert u de hangslot in het voorkeurenscherm Beperkingen (en geef de kinderen niet uw beheerderswachtwoord).

Is er een Apple Music Clean-versie?

Er is slechts één versie van de Apple Music-streamingservice en slechts één Muziek-app voor iOS-apparaten. De nummers die beschikbaar worden gesteld om te streamen via Apple Music kunnen echter worden aangepast via de hierboven getoonde methoden. Als u zich nog steeds niet op uw gemak voelt om jonge gebruikers naar Apple Music te laten luisteren, kunt u de service altijd uitschakelen en hen beperken tot het luisteren naar nummers die naar het apparaat zijn gedownload. Er zijn ook verschillende gezinsvriendelijke podcasts die perfect zijn voor kinderen om naar te luisteren tijdens lange reizen of wanneer ze zonder toezicht zijn. Na nog meer controle over wat uw kinderen consumeren op hun slimme apparaten? Er zijn een aantal populaire apps voor ouderlijk toezicht die bijna alles kunnen controleren en beperken wat kan worden gedaan op smartphones, tablets en computers.