Skip to content

Apple Watch maakt een redelijk goed muziekinstrument

22 de juni de 2021
Image1 9d3c31de9a0f43178a65a973ea772360

Belangrijkste leerpunten

  • TimeLoop is een complete muziekloop-app voor muzikanten.
  • Het zal je misschien verbazen hoeveel muziek-apps er zijn voor de Apple Watch.
  • Elke muzikant met een Apple Watch zou een metronoom-app moeten krijgen.

TimeLoop is een looper-app voor je Apple Watch. Je drukt op opnemen, speelt wat muziek af en de app zal die frase opnemen en herhalen, klaar voor jou om een ​​andere laag op te nemen, of gewoon mee te spelen. En het zit allemaal om je pols. TimeLoop is bedoeld als oefenhulpmiddel en is de perfecte implementatie van een muziek-app op je horloge. Maar er zijn nog veel meer rare en prachtige muziek-apps voor de Apple Watch. “Ik gebruik het voor het jammen van ideeën op de gitaar en gekke tafeltiksessies”, vertelde TimeLoop-ontwikkelaar Jack Marshall aan reddingsdraad via e-mail. “Maar ik kan me voorstellen dat mensen het gebruiken voor vocale improvisaties, het oefenen van toonladders en akkoordenschema’s.”

lussen

TimeLoop is niet de eerste muziek-app van Marshall. Het is niet eens zijn eerste looper-app. Group the Loop is een van de beste muzieklooper-apps op iOS of welk platform dan ook. Met een looper kan een muzikant een fragment van zijn optreden opnemen en het vervolgens steeds opnieuw herhalen om als achtergrondtrack te gebruiken.

Met meer geavanceerde apps (en hardware-eenheden) kun je lagen toevoegen en zelfs het nummer in secties scheiden, terwijl je heen en weer schakelt terwijl je speelt. TimeLoop is verrassend krachtig voor een horloge-app, waardoor overdubben en opslaan van verschillende ideeën mogelijk is. Je kunt tikken om meteen op te nemen, wat goed is voor zangers, of je kunt een aftelmodus inschakelen, zodat je je handen klaar kunt maken om je instrument te bespelen. En er komt nog meer. Marshall schrijft op het Audiobus-forum voor muziekapps dat hij van plan is een begeleidende iPhone-app toe te voegen voor het opslaan en exporteren van je opnamen.

Muziek om je pols

We weten dat de Apple Watch kan worden gebruikt om naar muziek en podcasts te luisteren, gewoon door een Bluetooth-koptelefoon aan te sluiten. Maar het kan ook worden gebruikt om muziek te maken. Je kunt een grotere muziek-app op de iPhone op afstand bedienen, afstemmen op radiostations van over de hele wereld en zelfs je gitaar stemmen. Helaas hebben we nog geen theremin app voor het horloge gevonden. Misschien is de metronoom de meest bruikbare van alle op de pols gemonteerde hulpprogramma’s. Je kunt de Apple Watch geruisloos op je pols laten tikken, zodat je de tijd kunt bijhouden. Dat maakt het niet alleen goed om te oefenen, maar ook voor uitvoeringen, waar een tikkende metronoom vervelend zou zijn voor het publiek – tenzij je een experimentele muzikant bent. Deze categorie is zo handig dat er zelfs stand-alone metronoom aan de pols beschikbaar is. De Soundbrenner Pulse gebruikt bijvoorbeeld haptische tikken om je op tijd te houden. Het idee is dat je de pols kunt voelen in plaats van hem te horen – ook goed voor luidruchtige live-optredens.

De Melody Box-app op Apple Watch.

Een andere handige app voor het maken van muziek is de MelodyBox van Rayan Arman, een soort groovebox aan de pols. Je kunt kiezen uit piano, drums, akoestische en elektrische gitaren en zelfs vocale samples. Je legt het deuntje neer door gewoon op het scherm te tikken. Je stelt misschien geen volledig nummer samen, maar het is een fantastische manier om snel wat inspiratie op te nemen. “Ik snap het [the Apple Watch] als meer een schetsblok om je ideeën op te schrijven als je onderweg bent. Dan kun je ze ontwikkelen wanneer je thuiskomt op je iPad of computer”, zegt Marshall. Maar nogmaals, niemand verwachtte dat iemand een hele roman op zijn iPhone zou schrijven.

Beperkingen

In feite zijn het niet de app-makers of de gebruikers die het maken van muziek op het horloge tegenhouden. Het is Appel. De tools zijn gewoon niet beschikbaar. Misschien komt dat door paranoia over de levensduur van de batterij op zo’n klein apparaat. Of misschien is het gewoon dat Apple er nog niet aan toe is gekomen om deze tools beschikbaar te maken. “Momenteel missen we een aantal handige audioframeworks die beschikbaar zijn voor ontwikkelaars op iOS”, zegt Marshall. “Misschien is dat de reden waarom we momenteel niet veel muziek-apps zien. Laten we hopen dat Apple ze op een dag toevoegt.”