Skip to content

Apple’s HomePod Mini is klein, luid en trots

23 de juni de 2021
iPhoneheldnexttoHomePodMinilarge a8661be4bfa74ba19acbb733991affe1

Belangrijkste leerpunten

  • De HomePod Mini is schattiger dan zijn voorganger en heeft een recessievriendelijke prijs van $ 99.
  • De mini heeft een S5-chip, die volgens Apple “computational audio” -verwerking mogelijk maakt om aan te passen hoe muziek 180 keer per seconde klinkt.
  • Met een beloofde upgrade kan de mini visuele, hoorbare en haptische effecten gebruiken wanneer geluid van het ene apparaat naar het andere wordt overgedragen.

Mijn originele HomePod heeft een speciaal plekje in mijn hart, ook al is Siri op zijn best een wispelturige helper. Op haar slechte dagen reageert Siri helemaal niet op mijn HomePod en het voelt alsof ze wordt geghost op een blind date. Maar als ze me wel hoort, is het geluid ongelooflijk. Op echte Apple-manier lijkt het magie dat een kleine, buitenaards ogende zwarte pod kamervullende muziek kan produceren die net zo goed klinkt als een fatsoenlijk hifi-systeem. Het prijskaartje voor dat geweldige geluid is echter steil op $ 299. Daarom kijk ik serieus uit naar de HomePod mini, die zojuist is aangekondigd voor een veel recessievriendelijkere prijs van $ 99. De mini, zo beweert Apple, levert “geweldig” geluid met behulp van technologie zoals een nieuwe processor en “geavanceerde” software. Het is verkrijgbaar in wit en ruimtegrijs, pre-orders beginnen op 6 november en het wordt in de week van 16 november verzonden.

Ziet er goed uit

De originele HomePod ziet er op een goede manier onheilspellend uit. Het is een zwarte cilinder met theatrale gloeiende lichten bovenop die lijkt op een apparaat dat een schurk in een slechte actiefilm zou kunnen gebruiken om een ​​explosie te veroorzaken. De mini ziet er ook raar uit, maar ik bewonder zijn bolvorm met een honingraatstructuur aan de buitenkant. De top heeft ook lampjes, maar deze keer zijn ze kleurrijk en vrolijk. Het schreeuwt futuristische luchtverfrisser.

De ontwerpconcurrentie tussen slimme luidsprekers wordt hevig. De Echo-luidsprekers van Amazon zagen er aanvankelijk net zo lelijk uit als de typische technische uitrusting die je ergens wilt verbergen. Maar de nieuwe Echo (ook $ 99) is ronder, stijlvoler en komt zelfs in verschillende kleuren. De nieuwere versie van de slimme luidspreker van Google, Google’s Nest Audio (opnieuw $ 99!), Komt ook in een reeks rustgevende tinten zoals roze en blauwachtig groen. De luidspreker van Google ziet eruit als een gigantische, stofkleurige ruit. Ik ben volledig geïnvesteerd in het Apple-ecosysteem, heb voor honderden dollars aan muziek gekocht op iTunes, en ik ben een Apple Music-abonnee. Dat maakt de HomePod voor mij gemakkelijk te verkopen. Bovendien verslaat de geluidskwaliteit op de HomePod alles wat ik in de prijsklasse heb gehoord.

Superieure specificaties

Aan de binnenkant heeft de mini een Apple S5-chip, die volgens Apple de computergestuurde audioverwerking aanstuurt die 180 keer per seconde aanpast hoe muziek klinkt. Meerdere mini-speakers kunnen synchroon muziek afspelen en “intelligent” een stereokoppeling creëren wanneer ze in dezelfde kamer worden geplaatst. De mini is ontworpen om te werken met Apple Music, podcasts, radiostations van iHeartRadio, radio.com, TuneIn en de komende maanden met andere muziekdiensten zoals Pandora en Amazon Music. Het mist echter ondersteuning voor Spotify, een van de grootste spelers op het gebied van streaming muziek.

Door de lagere kosten van de mini is het voordeliger om een ​​slim netwerk in huis te creëren; het kan werken als een centrale hub voor alle HomeKit-apparaten. Ik kan bijvoorbeeld mijn lampen bedienen als ik niet thuis ben met slechts een paar woorden tegen Siri. Een van mijn favoriete onderdelen van de HomePod-ervaring is de manier waarop je telefoongesprekken met een iPhone kunt afhandelen via de slimme luidspreker. De geluidskwaliteit is zo duidelijk dat het teruggaan naar gesprekken op een echte telefoon het gevoel geeft te praten via blikjes die met een touwtje zijn verbonden.

Kracht in cijfers

De mini belooft de belfunctie nog handiger te maken, omdat het zuinig genoeg is om er meerdere in huis te plaatsen, zodat je al pratend kunt rondlopen (hoewel dat natuurlijk je totale uitgaven verhoogt). Apple beweert dat het overdrachtsproces naadloos zal verlopen.

Witte HomePod Mini op keukentafel met familie in de buurt

Nog spannender zijn enkele beloofde aankomende functies waarmee de mini visuele, hoorbare en haptische effecten kan gebruiken wanneer geluid van het ene apparaat naar het andere wordt overgebracht. In de upgrade verschijnen gepersonaliseerde luistersuggesties ook automatisch op een iPhone wanneer deze naast de mini staat, en directe bediening zal beschikbaar zijn zonder de iPhone te ontgrendelen. Het is gewoon te moeilijk om de verleiding van de HomePod mini te weerstaan, maar mijn verzameling slimme luidsprekers raakt overvol en proberen te beslissen of ik met Alexa, Cortana of Siri wil chatten, kan tijdrovend zijn. Maar de pure schattigheidsfactor van de mini roept me op, en ik heb zoveel geïnvesteerd in Apple Music dat ik op geen enkele manier mijn Benjamin overhandig.