Skip to content

Apps synchroniseren met iPod touch

24 de juni de 2021
binary 5 57ed42513df78c690f857e9b

Naast zijn geweldige functies als muziek- en mediaspeler, is de iPod touch zo populair dankzij de mogelijkheid om apps uit de App Store uit te voeren. Deze apps varieerden van games tot eBook-readers tot informatieve tools tot apps voor sociale netwerken. Sommige kosten een dollar of twee; tienduizenden zijn gratis. Maar, in tegenstelling tot traditionele programma’s, worden apps die zijn gedownload van de App Store niet op uw computer uitgevoerd; ze werken alleen op apparaten met iOS, zoals de iPod touch. Wat leidt tot de vraag: hoe synchroniseer je apps met de iPod touch?

  1. De eerste stap om apps op uw aanraking te krijgen, is om de app te vinden die u wilt gebruiken. Om dit te doen, moet u de App Store gebruiken, een gedeelte van de iTunes Store (of een zelfstandige app die u aanraakt). Om daarheen te gaan, start u het iTunes-programma op uw computer en klikt u op het tabblad App Store of tikt u op de App Store-app op uw iOS-apparaat.

  2. Als je daar bent, zoek of blader je naar de gewenste app.

  3. Als je het hebt gevonden, download je de app. Sommige apps zijn gratis, andere zijn betaald. Om apps te downloaden heb je een gratis Apple ID nodig.

  4. Wanneer de app is gedownload, wordt deze automatisch toegevoegd aan uw iTunes-bibliotheek (op desktop) of geïnstalleerd op uw iPod touch (als u dit op uw aanraking doet, kunt u de andere stappen overslaan; u bent klaar om uw app). U kunt alle apps in uw bibliotheek zien door te klikken op de Apps vervolgkeuzemenu (iTunes 11 en hoger) of het menu in het linkervak ​​(iTunes 10 en lager).

  5. Tenzij je je instellingen hebt gewijzigd, synchroniseert iTunes alle nieuwe apps automatisch met je iPod touch wanneer je synchroniseert. Als u deze instellingen heeft gewijzigd, hoeft u alleen maar op de knop te klikken Installeren naast de app die u wilt synchroniseren.

  6. Om uw nieuwe apps aan uw aanraking toe te voegen, synchroniseert u uw aanraking met uw computer en wordt de app geïnstalleerd. Nu is het klaar voor gebruik.

Apps die niet zijn goedgekeurd door Apple

Dat proces werkt alleen als je apps koopt in de App Store. Er zijn andere iPod touch-apps die niet zijn goedgekeurd door Apple. Er is zelfs een alternatieve app store, via een programma genaamd Cydia. Die apps kunnen alleen worden geïnstalleerd en gebruikt als je een proces hebt doorlopen dat jailbreaking wordt genoemd, waardoor de iPod wordt geopend voor gebruik met niet door Apple goedgekeurde software. Dit proces is echter lastig en kan problemen veroorzaken met de iPod touch die zo ernstig kunnen zijn dat al zijn gegevens moeten worden gewist. (In sommige gevallen, zoals wanneer een ontwikkelaar een app rechtstreeks aan gebruikers beschikbaar stelt, kunt u deze buiten de App Store of Cydia installeren. heel voorzichtig in deze situaties: apps worden getest op schadelijke software voordat ze in de App Store worden opgenomen; apps die je direct krijgt, zijn dat niet en kunnen andere dingen doen dan je zou verwachten.) Hoewel je apps kunt vinden die behoorlijk interessante dingen doen voor gejailbreakte iPod touch, moet je heel voorzichtig zijn bij het volgen van dit pad. Probeer het alleen als u een expert bent met uw iPod en bereid bent uw garantie te laten vervallen of het risico te nemen om uw iPod touch echt te verknoeien.