Skip to content

AutoCAD-toolpaletten maken en aanpassen

9 de augustus de 2021
GettyImages 1030288484 e5028f088e7c4fadb40c05ed17adc6ab

Tool Palettes zijn een van de beste CAD-beheertools die er zijn. Om standaarden voor symbolen en lagen in te stellen, uw personeel gemakkelijke toegang te geven tot hulpprogramma’s, of een mooie set standaarddetails samen te stellen, biedt het toolpalet uw eerste verdedigingslinie. De gereedschapspalet is een vrij zwevend tabblad dat u op het scherm kunt weergeven en actief kunt houden terwijl u aan uw tekening werkt, zodat u snel toegang hebt tot veelgebruikte symbolen, opdrachten en de meeste andere hulpmiddelen waarmee u moet tekenen. Zie het als een grote, mobiele, gemakkelijk aanpasbare werkbalk en u zult zich niet vergissen.

Werken met toolpaletgroepen

AutoCAD-producten worden geleverd met een breed scala aan tools die al in uw palet zijn geladen. Ze zullen variëren op basis van het verticale product dat u installeert, zoals Civil 3D, AutoCAD Electrical of zelfs gewoon “vanille” AutoCAD. Schakel het palet in met de knop op het tabblad Start van het lintpaneel of door TOOLPALETTES te typen op de opdrachtregel. Het toolpalet is onderverdeeld in twee categorieën: Groepen en Paletten.

Paletgroepen

Groepen zijn mapstructuren op het hoogste niveau die uw tools in redelijk grote secties organiseren. In het bovenstaande voorbeeld biedt het standaard AutoCAD-palet secties voor architecturale, civiele, structurele en gerelateerde symbolen en hulpmiddelen, zodat u snel toegang hebt tot wat u nodig hebt. U kunt uw eigen groepen maken om bedrijfsstandaarden te organiseren, de groepen gebruiken die bij uw versie van AutoCAD worden geleverd, of ze mixen en matchen.

Gereedschapspaletten

Binnen elke groep kunt u meerdere paletten (tabbladen) waarmee u uw tools verder kunt onderverdelen en structureren. Deze functie biedt een handige manier om het aantal tools dat op een bepaald moment aan uw gebruikers wordt weergegeven, te beperken. Je zou alle functies op een enkel palet kunnen plaatsen, maar als je door honderden functies moet scrollen om degene te vinden die je wilt, verslaat het doel. Door uw tools op te splitsen in georganiseerde paletten, selecteren mensen de categorie die ze nodig hebben en hebben ze slechts een kleine groep tools om uit te kiezen.

Toolpaletten gebruiken

Klik of sleep een tool uit het palet om deze in uw bestand te gebruiken. Omdat ze van tevoren zijn gedefinieerd, hoeven mensen zich geen zorgen te maken over instellingen – ze kunnen gewoon op het symbool of de opdracht klikken en het uitvoeren. Stel deze opties in door met de rechtermuisknop op de tool te klikken en de Eigenschappen keuze.

Toolpaletten aanpassen

Schermafbeelding voor aanpassing van het AutoCAD-toolpalet

Het aanpassen van de paletten is eenvoudig. Klik om te beginnen met de rechtermuisknop op de grijze titelbalk aan de zijkant van het palet en selecteer de Paletten aanpassen optie om een ​​dialoogvenster te openen voor het toevoegen van nieuwe groepen en paletten. Maak nieuwe paletten aan de linkerkant van het scherm door met de rechtermuisknop te klikken en te selecteren Nieuw palet en voeg nieuwe groepen toe op dezelfde manier aan de rechterkant. Voeg paletten toe aan uw groep door ze van het linkerdeelvenster naar het rechterdeelvenster te slepen. Nest Groepen om vertakkende subopties te maken, om een ​​groot aantal aangepaste tools beter te organiseren.

Hulpmiddelen aan het palet toevoegen

AutoCAD tools aan het palet toevoegen

Nadat u de structuur van uw groepen en palet hebt ingesteld, bent u klaar om de daadwerkelijke tools, opdrachten, symbolen, enz. toe te voegen waartoe u wilt dat uw gebruikers toegang hebben. Om symbolen toe te voegen, sleept u ze vanuit uw geopende tekening of, als u werkt vanaf een netwerkstandaardlocatie, sleept u de bestanden vanuit Windows Verkenner. Gebruik aangepaste opdrachten of Lisp-bestanden die u op een vergelijkbare manier hebt ontwikkeld; voer de opdracht CUI uit en zet uw opdrachten van het ene dialoogvenster naar het andere. Je kunt zelfs getekende items op je palet neerzetten. Als u een lijn op een bepaalde laag hebt getekend met een bepaald lijntype dat geschikt is voor hergebruik, laat u deze op uw palet vallen en wanneer u een lijn van dat type wilt maken, klikt u erop en AutoCAD voert de opdracht uit. lijn commando met allemaal dezelfde parameters voor u ingesteld.

Uw paletten delen

Schermafbeelding van AutoCAD-toolpalet delen

Om uw aangepaste paletten met iedereen in uw CAD-groep te delen, kopieert u de map met de paletten naar een gedeelde netwerklocatie. Zoek waar uw toolpaletten zich bevinden door naar de Hulpmiddelen > Opties functie en kijken naar de Locatie toolpalet Bestanden pad. Gebruik de Bladeren om dat pad te wijzigen naar de gedeelde netwerklocatie die iedereen mag gebruiken. Vind de Profile.aws bestand van uw bronsysteem, zoals: C:UsersYOUR NAMEApplication DataAutodeskC3D 2012enuSupportProfiles, en kopieer het naar dezelfde locatie op de computer van elke persoon.