Skip to content

Automatisch aanvullen gebruiken in de Safari-browser

14 de juli de 2021
468840669 56a506dc5f9b58b7d0da967d

Wat te weten

 • In de Safari menu, selecteer Voorkeuren. Selecteer in het scherm Algemeen Automatisch aanvullen > kies opties voor automatisch aanvullen.
 • Als u opgeslagen gegevens voor Automatisch aanvullen wilt bekijken of wijzigen, selecteert u Bewerk naast de categorie > invoeren wachtwoord.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de functie Safari AutoFill kunt gebruiken om gegevens in te vullen wanneer de browser een formulier detecteert. De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15) tot en met OS X Yosemite (10.10).

Automatisch aanvullen gebruiken in Safari

Informatie voor automatisch aanvullen is potentieel gevoelig, dus het is essentieel dat u weet hoe u deze moet beheren. U kunt specifieke soorten informatie inschakelen die in Automatisch aanvullen moeten worden gebruikt of alle opties volledig uitschakelen. Safari biedt een gebruiksvriendelijke interface om uw gegevens voor Automatisch aanvullen te beheren.

 1. Open Safari, ga naar het Safari-menu en selecteer Voorkeuren. De sneltoets om Safari-voorkeuren te openen is: Opdracht + , (komma).

 2. In de Algemeen voorkeurenscherm, selecteer de Automatisch aanvullen tabblad.

  Een screenshot van Safari-voorkeuren met het tabblad Automatisch aanvullen gemarkeerd

 3. Plaats een vinkje naast een van de vier opties voor automatisch aanvullen die u wilt gebruiken bij het automatisch invullen van formulieren op internet. Om te voorkomen dat Safari een van deze vier categorieën gebruikt om een ​​webformulier automatisch in te vullen, klikt u op het bijbehorende vinkje om het te verwijderen.

  Een screenshot van Safari's voorkeuren voor automatisch aanvullen met de opties gemarkeerd

 4. Om de opgeslagen informatie die door Automatisch aanvullen wordt gebruikt in een bepaalde categorie te bekijken of te wijzigen, selecteert u de Bewerk knop rechts van de naam. Wanneer u dit doet, wordt u gevraagd uw gebruikerswachtwoord in te voeren. Dit beschermt de informatie in Automatisch aanvullen tegen nieuwsgierige blikken.

  Wachtwoordscherm om AutoFill-info voor Safari te bekijken en te bewerken

Waarom automatisch aanvullen gebruiken?

Het invoeren van informatie in webformulieren kan een vervelende oefening zijn, vooral als u veel online winkelt. Het is nog frustrerender als je steeds dezelfde informatie typt, zoals je adres- en creditcardgegevens. Safari biedt een functie voor automatisch aanvullen die deze gegevens op uw apparaat opslaat en deze invult wanneer de browser een formulier detecteert. De vier soorten informatie zijn:

 • Informatie uit mijn contacten gebruiken: vult formulieren in met de informatie van een contactkaart in de app Contacten.
 • Gebruikersnamen en wachtwoorden: slaat de wachtwoorden en gebruikersnamen die u invoert op webpagina’s veilig op en gebruikt deze opnieuw wanneer u dezelfde webpagina’s opnieuw bezoekt.
 • Kredietkaarten: slaat uw creditcardnummer, naam en vervaldatum veilig op en gebruikt de informatie wanneer u de kaart opnieuw gebruikt. U kunt hier nieuwe creditcards toevoegen, oude verwijderen en uw kaartgegevens bewerken.
 • Andere vormen: slaat andere informatie op die u op webpagina’s invoert om deze in te vullen wanneer u dezelfde webpagina’s opnieuw bezoekt. Klik Bewerk om te zien wat er is opgeslagen of om het te bewerken.

U kunt er op elk moment voor kiezen om AutoFill-vermeldingen per site te bewerken of te verwijderen. Als je Touch ID op je Mac hebt, gebruik het dan om namen, wachtwoorden en creditcardgegevens in te vullen die worden geselecteerd op het tabblad Automatisch aanvullen van Safari-voorkeuren.