Skip to content

Autoplay herstellen naar QuickTime X

20 de juli de 2021
Quicktime 57c440153df78cc16e6d6f3b

QuickTime X kwam op het toneel met de introductie van OS X Snow Leopard. Het betekende een sprong voorwaarts in de versienummering, met een sprong van 7.x, dat al sinds 2005 bestaat. Hoewel Apple nieuwe functies in QuickTime X opnam, nam het ook een aantal weg. Als je een zware gebruiker was van de eerdere versie van QuickTime Player, had je misschien op QuickTime vertrouwd om automatisch te beginnen met spelen wanneer je een QuickTime-bestand opende of startte. De Autoplay-functie is vooral belangrijk als u uw Mac en QuickTime in een home-entertainmentomgeving gebruikt. De nieuwe versie van QuickTime wordt geleverd zonder dat deze handige functie is ingeschakeld, maar u kunt de situatie verhelpen met behulp van de Terminal-toepassing en een enkele regel code. QuickTime X en QuickTime Player 10 worden geleverd op Macs met macOS Catalina (10.15) via OS X Snow Leopard (10.6).

QuickTime X versus QuickTime 7

QuickTime is een mediaspeler die video, afbeeldingen, audio, eenvoudige multimedia-opname en bewerking kan verwerken. Het wordt waarschijnlijk het meest gebruikt als videospeler, waardoor Mac-gebruikers verschillende videoformaten kunnen bekijken, inclusief films gemaakt op iOS-apparaten of gedownload van verschillende videosites. QuickTime X biedt een meer gestroomlijnde interface dan QuickTime 7.x en veel robuustere prestaties. Het heeft ook het voordeel dat het enkele van de functies van het oude QuickTime Pro-pakket combineert, met name de mogelijkheid om QuickTime-bestanden te bewerken en te exporteren. Als gevolg hiervan kun je met QuickTime X video opnemen vanaf elke camera die op je Mac is aangesloten, basisbewerkingsfuncties uitvoeren en de resultaten exporteren in een aantal formaten die door je Mac of iOS-apparaten kunnen worden gebruikt.

Autoplay herstellen naar QuickTime X

U kunt de Autoplay-functionaliteit weer toevoegen aan QuickTime X met Terminal.

  1. Lancering Terminal, gevestigd in Toepassingen > Gereedschap.

  2. Typ of kopieer en plak de volgende opdracht in het Terminal-venster. standaardwaarden schrijven com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 1

    Voer de tekst op één regel in Terminal in. Afhankelijk van de grootte van uw browservenster, kan de regel doorlopen en meer dan één regel lijken. Klik driemaal op de code en plak deze om één regel te behouden.

  3. druk op Enter of Terugkeer om de Autoplay-functionaliteit te activeren.

Automatisch afspelen uitschakelen in QuickTime X

Als u later besluit dat u QuickTime X liever terugzet naar het standaardgedrag van het niet automatisch starten van het afspelen van een QuickTime-bestand wanneer u het opent of start, kunt u dit doen door nogmaals de Terminal-toepassing te gebruiken.

  1. Lancering Terminal, gevestigd in Toepassingen > Gereedschap.

  2. Voer de volgende opdracht in een enkele regel in het Terminal-venster in. standaardwaarden schrijven com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 0

  3. druk op Enter of Terugkeer om de Autoplay-functionaliteit uit te schakelen.

QuickTime Player 7

Hoewel QuickTime X sinds Snow Leopard bij elke versie van OS X is inbegrepen, hield Apple QuickTime Player 7 up-to-date via macOS Mojave (10.14) voor gebruikers die ondersteuning nodig hadden voor enkele van de oudere multimedia-indelingen, waaronder QTVR en Interactive QuickTime Movies. QuickTime 7 bood meer geavanceerde bewerkings- en exportfuncties dan beschikbaar zijn in QuickTime X. Mac-gebruikers konden zowel QuickTime Player 10 als QuickTime Player 7 gelijktijdig gebruiken via macOS Mojave. Apple beëindigde de ondersteuning voor Quicktime 7, QuickTime 7 Pro en QuickTime Player 7 met macOS Catalina (10.15).