Skip to content

Avast Antivirus uitschakelen

11 de september de 2021
how to disable avast antivirus 4767000 19 88a72c7d986445738fc19a99c18efa95

Soms moet u de antivirus van Avast uitschakelen, zodat u software kunt installeren of kunt testen of Avast netwerkgerelateerde problemen veroorzaakt. Er zijn verschillende manieren om Avast uit te schakelen, afhankelijk van wat u probeert te testen. U kunt Avast gedeeltelijk uitschakelen door individuele uit te schakelen schilden, of door de software volledig uit te schakelen. Met Avast, een schild is een term die wordt gebruikt om specifieke beschermingsgebieden aan te duiden die de software biedt. Deze schilden van bescherming omvatten bestanden, applicaties, webverkeer en e-mail.

Avast tijdelijk uitschakelen door individuele schilden uit te schakelen

Als u een webtoepassing moet testen, kunt u alleen het Avast-schild voor webbescherming uitschakelen, maar alle andere schilden actief laten zodat u tijdens het testen uw veiligheid kunt handhaven. Avast-schilden afzonderlijk uitschakelen:

 1. Klik op de Windows-taakbalk met de linkermuisknop op het oranje Avast-pictogram om de Avast-gebruikersinterface te openen.

 2. Selecteer de Bescherming pictogram in het linkerdeelvenster om de gebieden van Avast-beveiliging te openen. Selecteer vervolgens Kernschilden om te zien welke schilden zijn ingeschakeld.

  Screenshot van het Avast Protection-gebied.

 3. In de Kernschilden selecteert u het groene selectievakje naast een schildtype om dat individuele Avast-schild uit te schakelen.

  Schermafbeelding van waar u Core Shields kunt uitschakelen in het gebied Avast Protection.

 4. U ziet een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd te bevestigen dat u het individuele schild wilt uitschakelen. Selecteer het tijdsbestek dat u Avast tijdelijk wilt uitschakelen voor dat schild.

  Screenshot van de bevestiging voor het uitschakelen van een Avast-schild.

 5. Mogelijk ziet u een secundair waarschuwingsvenster met de vraag of u door wilt gaan met het uitschakelen van Avast met dat schild. Selecteer gewoon Oke bevestigen.

  Screenshot van tweede bevestiging/waarschuwing over het uitschakelen van een Avast-schild

 6. Na bevestiging zie je dat de status voor dat schild wordt weergegeven UIT.

  Schermafbeelding van het Avast Mail Shield met de status UIT.

 7. Nu kunt u doorgaan met uw testen. Als u klaar bent, kunt u terugkeren naar het Avast Shields-scherm en de UIT knop om dat schild terug te draaien Op.

Avast uitschakelen door alle schilden uit te schakelen

Als u niet zeker weet welk schild u moet uitschakelen, kunt u ervoor kiezen om Avast volledig uit te schakelen door alle schilden in één keer uit te schakelen. Dit is vooral handig als je hebt geprobeerd te testen met één schild ingeschakeld, maar nog steeds problemen ondervindt. Avast volledig uitschakelen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het oranje Avast-pictogram in de taakbalk en plaats de muisaanwijzer erop Avast schilden controle. Hier kunt u het tijdsbestek selecteren waarin u Avast volledig wilt uitschakelen.

  Schermafbeelding van het selecteren van Avast Shields-besturing in de taakbalk

 2. Nadat u de hoeveelheid tijd hebt geselecteerd die u wilt dat de schilden worden uitgeschakeld, ziet u een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd uw selectie te bevestigen. Selecteer Oke af te maken.

  Screenshot van het bevestigen van het uitschakelen van Avast.

 3. U kunt bevestigen dat Avast daadwerkelijk is uitgeschakeld door met de linkermuisknop op de oranje te klikken Avast pictogram om de gebruikersinterface van Avast te openen. U zou een status moeten zien dat alle Avast-schilden momenteel zijn uitgeschakeld.

 4. Als u Avast-beveiligingen wilt inschakelen, selecteert u gewoon de Oplossen knop om alle schilden weer in te schakelen.

  Een schermafbeelding van Avast met uitgeschakelde schilden, waarin de gebruiker wordt gevraagd het probleem op te lossen.

Avast . sluiten

Met Avast kunt u alleen bepaalde beveiligingsmaatregelen uitschakelen, maar met geen van de menu’s kunt u de software volledig sluiten of afsluiten. Zelfs als u probeert de Avast-taak in Taakbeheer te beëindigen, ziet u een foutmelding. Dit komt omdat Avast ingebouwde zelfbescherming heeft die voorkomt dat u (of eventuele malware waarmee uw computer is geïnfecteerd) de virusbescherming van Avast uitschakelt. U kunt deze functie echter uitschakelen, zodat u Avast kunt sluiten en uitschakelen.

 1. Klik op de Windows-taakbalk met de linkermuisknop op de oranje Avast pictogram om de gebruikersinterface van Avast te openen. Selecteer Menuen selecteer vervolgens Instellingen uit de vervolgkeuzelijst.

  Schermafbeelding van het selecteren van de optie Instellingen in Avast.

 2. Selecteer in het menu Instellingen Algemeen vanuit het linkerdeelvenster, en Probleemoplossen uit het submenu.

  Schermafbeelding van het venster Problemen oplossen in Avast.

 3. In dit venster kunt u de selectie van de Zelfverdediging inschakelen selectievakje. Hiermee worden alle zelfverdedigingsfuncties van Avast uitgeschakeld, zodat u de Avast-taak kunt beëindigen.

  Schermafbeelding van het uitschakelen van de zelfverdedigingsfunctie van Avast.

 4. U wordt gevraagd te bevestigen dat u zelfverdediging wilt uitschakelen. Klik Oke bevestigen.

 5. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de Windows-taakbalk en selecteer Taakbeheer om Taakbeheer te openen.

  Screenshot van het openen van Taakbeheer in Windows.

 6. Selecteer in Taakbeheer de Processen tabblad. Scroll naar beneden naar de Avast Antivirus taak, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Einde taak. Herhaal dit proces voor alle andere actieve taken die beginnen met het woord “Avast”.

  Schermafbeelding van het uitschakelen van de Avast Antivirus-taak in Windows Taakbeheer.

 7. De taak zal verdwijnen zonder enige foutmelding of waarschuwingsbericht. U zult merken dat het oranje Avast-pictogram niet langer aanwezig is in de taakbalk. Dit betekent dat Avast niet meer actief is. Het is nooit een goed idee om uw computer verbonden te houden met een netwerk of internet zonder enige virusbescherming. Beëindig de Avast-service alleen lang genoeg om uw tests te voltooien en start vervolgens de Avast-toepassing opnieuw om alle beveiligingsmaatregelen opnieuw in te schakelen.

Schakel Avast uit door het te verwijderen

Als u overweegt andere antivirussoftware te installeren en u wilt Avast volledig uitschakelen door het te verwijderen, dan kunt u dit doen zoals u met andere software zou doen. Voordat u dit kunt doen, moet u echter dezelfde procedure hierboven volgen om de Zelfverdediging inschakelen functie in Avast Instellingen. Zodra dit is uitgeschakeld, kunt u Avast verwijderen.

 1. Selecteer de Begin menu, typ Controlepaneelen selecteer de Controlepaneel app.

  Screenshot van het openen van het Configuratiescherm in Windows.

 2. In de Controlepaneel, selecteer Programma’s en functies.

  Screenshot van het openen van Programma's en onderdelen in Windows.

 3. In Programma’s en functies, blader door de lijst om te zoeken en te selecteren Avast gratis antivirus. Selecteer vervolgens Verwijderen om het verwijderingsproces te starten.

  Schermafbeelding van het verwijderen van Avast Free Antivirus.

 4. U ziet een pop-upvenster met verschillende opties. Selecteer de Verwijderen knop onderaan dit venster.

  Schermafbeelding van het activeren van de Avast-verwijderingsroutine.

 5. Hierdoor wordt het verwijderingsproces gestart en wordt Avast volledig van uw computer verwijderd. Verwijder Avast alleen als u een andere antivirustoepassing in gedachten heeft om te installeren of als u een andere methode heeft om uw computer te beschermen tegen de dreiging van virussen en malware van internet.