Skip to content

Basisvoorwerp opnieuw kleuren voor “De Sims 2”

6 de augustus de 2021
GettyImages 521704283web 57b2760f5f9b58b5c2d45350

Maxis heeft geen officiële tool geleverd om objectkleuringen te maken. De modding-community heeft een manier gevonden om dit te omzeilen met behulp van een tool genaamd SimPE. Met de Wizards van SimPE is een basiskleuring een eenvoudig proces; vooral als u vertrouwd bent met een grafisch bewerkingsprogramma.

SimPE en vereiste software downloaden

Nadat het downloaden is voltooid, installeert u SimPE. Lees de waarschuwingen over het gebruik van SimPE. Het is mogelijk om uw spelbestanden te beschadigen als u de verkeerde waarden wijzigt. Vergeet niet om een ​​back-up van uw bestanden te maken als u van plan bent SimPE te verkennen. Tijdens het installatieproces krijgt u ook een lijst met software die u mogelijk wilt downloaden en installeren.

  • Microsoft.Net 1.1 is vereist om SimPE te laten werken.
  • Download en installeer Nvidia DDS Utilities voor betere compressieresultaten.
  • Color Options Enabler Package is beschikbaar op de SimPE-homepage.

U hebt grafische software nodig om het geëxporteerde grafische bestand opnieuw te kleuren. Bij veel grafische programma’s is er een gratis proefversie, of je kunt gratis software proberen als je nog geen ander programma hebt om te gebruiken.

Start SimPE

Tovenaars van SimPE

Nadat de benodigde software is gedownload en geïnstalleerd, start u Wizards of SimPE. De snelkoppeling bevindt zich in de SimPE-map onder uw lijst met programma’s in Windows.

Klik op Opnieuw kleuren, hiermee kunt u Maxis-objecten opnieuw kleuren. Het duurt even om naar het volgende scherm te gaan.

Kies Object om opnieuw te kleuren

SimPE

Voor deze tutorial zullen we een object kiezen dat heel weinig kleuren heeft. Als u in de toekomst besluit om objecten opnieuw te kleuren met meerdere kleuren, moet u de toverstaf of het selectiegereedschap gebruiken om delen van de objecten te wijzigen. Deze keer houden we het eenvoudig mogelijk.

Selecteer stof om opnieuw te kleuren

SimPE

Scroll naar beneden door de mogelijke stoffen om opnieuw te kleuren en klik op de ivoorkleurige. Zorg ervoor dat overeenkomende texturen automatisch selecteren is aangevinkt. Klik volgende.

Bestanden exporteren om opnieuw te kleuren

Opnieuw kleuren in grafische software

Selecteer het weergegeven bestand, het moet het ivoren bankbestand zijn. Klik op de knop Exporteren. U wordt gevraagd om het bestand op te slaan. Maak een map speciaal voor uw herkleuren, in ‘Mijn documenten’ of een andere plek waar u zich prettig bij voelt. Noem het bestand ‘sofa_distress’, want dat is de naam van het object in het spel.

Favoriete grafische programma openen en wijzigen

Selecteer de stof

Sinds die tijd heb je een grafisch bewerkingsprogramma nodig. Voor deze tutorial gebruik ik Photoshop. De tools die we zullen gebruiken, zijn te vinden in andere grafische software. Start je favoriete bewerkingsprogramma en open het sofa-distress-bestand.

Zoom in hout dat bovenaan is, midden van het bestand. Gebruik het gereedschap Rechthoekig selectiekader (of een ander selectiegereedschap) om het bruine hout te selecteren. Nadat de selectie is gemaakt, kiest u Selecteer uit het bestandsmenu – dan Inverse (of omkeren). De stof van de bank is nu geselecteerd en klaar om bewerkt te worden.

De kleur van het object wijzigen

Kleur aanpassen

Volgende, maak een aanpassingslaag door naar het menu Laag – Nieuwe aanpassingslaag – Kleurtoon/verzadiging te gaan. Er verschijnt een scherm met schuifregelaars voor Tint, Verzadiging en Lichtheid. Experimenteer met de schuifregelaars totdat u de gewenste kleur krijgt. Als u geen aanpassingslaag kunt maken, kunt u ook onder Afbeelding voor aanpassingen controleren en de achtergrondlaag rechtstreeks wijzigen. In sommige software moet u mogelijk eerst de originele laag dupliceren. Dit kan meestal worden gedaan door met de rechtermuisknop op de laag in het lagenpalet te klikken.

Lagen samenvoegen voor opslaan: Laag – Zichtbaar samenvoegen.

Bewaar je werk. Zorg ervoor dat het in png-formaat is. In Photoshop heb ik Save for the Web gebruikt en onder instellingen voor png gekozen.

Opnieuw gekleurd objectbestand importeren

Opnieuw gekleurd bestand importeren

Ga terug naar SimPE en klik op de Importeren knop. Selecteer het bewerkte bestand en klik op Openen. Zodra het is geïmporteerd, klikt u op Volgende.

Geef object een naam en voltooi

Kies een bestandsnaam in Simpe

Voer een bestandsnaam in voor uw pas opnieuw gekleurd bankstel. Geef het een naam die u zich als de uwe zult herinneren.

Klik op Voltooien. Het object wordt opgeslagen en verschijnt in “The Sims 2”.