Skip to content

Beeldbasis voor Microsoft Office

3 de juli de 2021
photo editing on a computer 468420754 5a3300d0eb4d52003768cbaf

Het plaatsen van afbeeldingen in Word, Excel, PowerPoint of andere Microsoft Office-toepassingen is belangrijk voor het maken van gepolijste, dynamische documenten. Toch kan het lastig zijn om deze en andere objecten naast uw tekst en andere documentelementen te laten werken.

Verder dan de basisbeginselen

Als het plaatsen van afbeeldingen in Office-documenten nieuw voor u is, kan uw methode bestaan ​​uit het invoegen ervan en het vervolgens gebruiken van de formaatgrepen om de grootte te wijzigen. Deze methode werkt goed als je niet al te kieskeurig bent over de plaatsing of grootte van de afbeelding. Office-toepassingen bevatten dialoogvensters en linthulpmiddelen waarmee u exacte waarden kunt invoeren. Door ze te gebruiken, kunt u afbeeldingen met meer precisie bijsnijden, vergroten of verkleinen.

Plaats een afbeelding

Afbeeldingen voor uw documenten kunnen foto’s zijn die u of anderen hebben gemaakt, diagrammen of grafieken die u heeft gemaakt, of elk soort afbeelding van een stockservice. Upload of download de afbeelding naar uw harde schijf voor eenvoudig gebruik. Vraag toestemming om afbeeldingen te gebruiken die niet van u zijn. Vermeld de aftiteling prominent bij de afbeelding in uw document.

 1. Open het document in uw Office-programma.

 2. Plaats uw cursor op de locatie waar u de afbeelding wilt laten verschijnen.

 3. Selecteer op het lint Invoegen.

  MS Word-document met de functie Afbeeldingen geselecteerd

 4. In de Illustraties groep, selecteer Afbeeldingen.

 5. In de Afbeelding invoegen dialoogvenster, selecteer de afbeelding die u wilt gebruiken en selecteer Invoegen.

  MS Word met dialoogvenster Afbeelding invoegen weergegeven

 6. Controleer of de afbeelding in het document wordt weergegeven zoals bedoeld.

  MS Word-document met afbeelding ingevoegd

 7. Om een ​​afbeeldingscredit toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding om een ​​bewerkingsmenu weer te geven.

  MS Word-document met beeldbewerkingsmenu weergegeven

 8. Selecteer Vul titel in.

 9. In de Onderschrift dialoogvenster, in de Onderschrift veld, typ of plak uw bijschrift.

  Dialoogvenster MS Word met bijschrift weergegeven

 10. Selecteer OK.

 11. Controleer de tekst en plaatsing van het bijschrift.

  MS Word-document met afbeelding en bijschrift

Formaat van een afbeelding wijzigen

 1. Voor een snelle en vuile optie klikt u in de afbeelding, selecteert u vervolgens de formaatgrepen en sleept u naar de gewenste grootte. Om de hoogte-breedteverhouding te behouden, houdt u de Verschuiving toets op uw toetsenbord terwijl u de grepen sleept.

  MS Word-document met weergegeven handvatten voor het wijzigen van de afbeelding

 2. Of, om precies te zijn, selecteer Formaat > Vormhoogte of vormbreedte en schakel naar de exacte maat.

Een afbeelding bijsnijden

 1. Om bij te snijden, heb je een paar opties. De eerste is om te selecteren Formaat > Bijsnijden > Bijsnijdenen sleep vervolgens de brede streepjes op de afbeelding omtrek naar binnen of naar buiten. Selecteer Bijsnijden nog een keer om het af te ronden.

 2. U kunt situaties tegenkomen waarin het handig zou zijn om een ​​afbeelding bij te snijden tot een specifieke vorm. Nadat u op een afbeelding hebt geklikt om deze te activeren, kunt u ook selecteren: Formaat > Bijsnijden > Bijsnijden tot vorm selecteer vervolgens een vorm naar keuze. U kunt bijvoorbeeld een vierkante afbeelding bijsnijden tot een ovale afbeelding.

 3. Ook nadat u op een afbeelding hebt geklikt om deze te activeren, kunt u ervoor kiezen om te selecteren Formaat > Bijsnijden > Bijsnijden tot beeldverhouding om het afbeeldingsgebied te wijzigen in bepaalde afmetingen van hoogte en breedte. U kunt dit gebruiken met de Passen en vullen ook knoppen, die het formaat van de afbeelding aanpassen aan dat afbeeldingsgebied.