Skip to content

Beginnersgids voor Uber

7 de augustus de 2021
uber loses its private hire licence in london 851372958 95edd283b17b4c759b6973e168fe920d

Sinds de lancering in 2012 is Uber het meest erkende alternatief voor traditionele taxi’s geworden. Uber is beschikbaar in meer dan 700 steden over de hele wereld en dit aantal zal alleen maar toenemen. Of je nu naar Seattle, Dubai, Tokio, Londen, Parijs, Montreal, Chicago of een ander groot metrostation reist, je kunt verwachten dat Uber-ritten beschikbaar zijn. Bezoek de Uber-website om te controleren of Uber in uw stad is of in een stad die u van plan bent te bezoeken.

Uber-feiten

Uber is geen taxiservice. Chauffeurs kunnen geen renners van de straat halen. In plaats daarvan is Uber een autoverhuurservice die afhankelijk is van smartphonetechnologie om chauffeurs te sturen en vergoedingen te beheren. Ook in tegenstelling tot taxidiensten hebben Uber-chauffeurs geen speciale licenties; in plaats daarvan gebruiken ze hun persoonlijke voertuigen om ritten met korting aan te bieden. De smartphone-app van Uber regelt het hele rit- en betaalproces. Gebruik uw creditcard of betaalpas om rechtstreeks in de app te betalen, zonder contant geld. Je moet 18 jaar of ouder zijn om een ​​Uber-account te hebben en de dienst te gebruiken. In de Verenigde Staten moeten Uber-chauffeurs ten minste 21 jaar oud zijn, ten minste één jaar rijervaring met een rijbewijs hebben en een acceptabel vierdeurs voertuig besturen. Uber is zo ontworpen dat de rijder geen contant geld bij zich hoeft te hebben. U kunt echter wel contant een fooi geven als u de fooi liever niet via de app toevoegt.

Hoe Uber werkt

Uber moet gemakkelijker zijn dan het gebruik van een taxi. Zo werkt het Uber-proces.

Voordat u Uber gebruikt

Installeer de app op je smartphone en maak een online Uber-account aan. U geeft informatie over de creditcard die u van plan bent te gebruiken om ritten te betalen, zodat u nooit contant geld hoeft mee te nemen of af te handelen.

Wanneer je een ritje nodig hebt

Als je een rit nodig hebt, gebruik je de app om Uber je ophaallocatie te laten weten. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan rittype-opties; de meest voorkomende is UberX. Als alternatief kunt u Uber Pool selecteren als u bereid bent de rit te delen en wat geld te besparen. (Meer over Uber-ritniveaus hieronder.) Uber zoekt chauffeurs bij u in de buurt, vindt een chauffeur voor u en vertelt u hoeveel minuten uw chauffeur verwijderd is. Ritten zijn gewoonlijk drie tot tien minuten rijden in grote centra. Uber waarschuwt u wanneer de rit is gearriveerd. De Uber-app toont u de details van de chauffeur, zoals naam, foto en type auto, zodat u weet waar u op moet letten.

Tijdens en na de rit

Geniet van je rit. De app regelt de betaling, dus stap gewoon uit de auto als je op je bestemming aankomt en bedank je chauffeur. Via de app wordt u gevraagd uw chauffeur te beoordelen op een schaal van 1 tot 5 (beleefdheid, veiligheid, netheid). Evenzo beoordeelt de chauffeur u van 1 tot 5 (beleefdheid). Je hebt de mogelijkheid om een ​​fooi toe te voegen. De hele reis wordt bijgehouden via de Uber-app voor verantwoording en gemak.

Waarom mensen dol zijn op Uber

De aantrekkingskracht van Uber draait om de trifecta prijs, kwaliteit en gemak.

Prijs

Taxichauffeurs hebben een hekel aan Uber omdat Uber hun tarieven tot 50 procent onderbood, maar dit is natuurlijk een van de redenen waarom rijders graag Uber gebruiken. Bovendien hebben Uber-chauffeurs geen fooien nodig en kunnen ze je ook niet onder druk zetten; zoals vermeld, kunt u ze later in de app toevoegen. Taxichauffeurs verwachten daarentegen doorgaans een fooi van ten minste 15 procent op het moment van betaling. Je kunt ook Uber Pass gebruiken, wat in wezen een abonnement op Uber is waarmee je ritten met korting krijgt. Houd er echter rekening mee dat Uber hoge prijzen oplegt voor piekevenementen zoals grote sportwedstrijden, feestdagen zoals oudejaarsavond en zelfs drukke weekendavonden. De kosten kunnen een paar uur flink oplopen. In de regel zijn Uber-ritten echter nog steeds goedkoper dan taxi’s.

Kwaliteit

Uber-auto’s zijn doorgaans schoner, nieuwer en ruiken beter dan veel taxi’s. De verantwoordelijkheid die in de Uber-app is ingebouwd, motiveert chauffeurs om hun auto in goede staat te houden. Omdat Uber-chauffeurs elke dag door elke passagier worden beoordeeld, is er de prikkel om zowel snel als veilig te zijn.

Gemak

Het betalingsproces is eenvoudig en stressvrij. Evenzo bevrijdt de app je van het vaak frustrerende proces van het aanhouden van een taxi. De mogelijkheid om al deze details rechtstreeks vanaf uw telefoon te verwerken, bespaart tijd en ergernis (en houdt de overhead van het bedrijf en de chauffeur laag). Omdat Uber aantrekkelijk is voor chauffeurs om mee te doen, resulteert het aantal beschikbare chauffeurs doorgaans in zeer snelle responstijden. Hoewel dit zeker varieert, wordt de typische Uber-rijder binnen drie tot tien minuten opgehaald, terwijl taxi’s er 30 tot 45 minuten over kunnen doen nadat ze zijn gebeld.

Uber is zeer geliefd bij zijn miljoenen gebruikers

Serviceniveaus

Uber biedt een scala aan serviceniveaus, variërend van individuele rijders en groepen tot executive limousineservices. UberX is de goedkoopste en meest gebruikte vorm van Uber. Voertuigen zijn gewone vierdeursmodellen die plaats bieden aan maximaal vier rijders. De tarieven zijn ongeveer de helft van de prijs van taxi’s in de grote steden. Uber Pool, dat in sommige steden wordt aangeboden, stelt u in staat uw rit met iemand anders te delen en de kosten te delen. UberXL biedt plaats aan zes passagiers, gebruikmakend van een SUV of minibus; het is duurder dan UberX. Uber Comfort is voor rijders die constant onderweg zijn en een beetje extra comfort willen. Uber Select is een premium rit in een high-end auto. Uber’s diensten op het hoogste niveau omvatten Uber Black, luxe ritten met professionele chauffeurs, en Uber Black SUV, die luxe ritten biedt voor zes personen. In sommige steden biedt Uber zelfs Uber Espanol voor Spaanssprekende rijders, Uber Assist als een rijder extra hulp nodig heeft en Uber Wav voor rolstoeltoegankelijke ritten.

Uber Zwart

Bestuurders- en passagiersbeoordelingen

Een deel van de aantrekkingskracht van Uber is dat chauffeurs onder enorme druk staan ​​om passagiers een prettige, veilige, snelle en schone ervaring te bieden. Elke passagier beoordeelt elke chauffeur op elke reis en chauffeurs moeten een gemiddelde klantbeoordeling van 4,6 op 5,0 behouden. (Minimums verschillen per stad.) Uber deactiveert chauffeurs die onder deze norm vallen. Uber maakt dit niet rechtstreeks aan passagiers bekend, maar elke chauffeur krijgt uw beoordeling te zien wanneer hij beslist of hij u ophaalt. En ja, elke chauffeur beoordeelt je direct nadat je het Uber-voertuig bij het inleverpunt hebt verlaten. Dit is om toekomstige bestuurders te beschermen tegen onbeschofte, gewelddadige, agressieve en dronken/gehandicapte passagiers. Als je beoordeling te laag is, kan Uber je tijdelijk of permanent verbieden de dienst te gebruiken. Om vriendelijker, vriendelijker gedrag van Uber-rijders aan te moedigen (stop met het dichtslaan van deuren!), geeft de app beoordelingen van passagiers direct onder de namen in het menu van de Uber-app weer.

Uber-chauffeurs: ja, je beoordeelt ze bij elke rit

Uber-chauffeur worden

In grote steden betalen taxichauffeurs $ 500 tot $ 1.200 per maand aan hun moederbedrijven en gemeenten. Deze kosten zijn inclusief verzend- en administratiediensten en eventuele extra kosten die het taxibedrijf in rekening brengt bij zijn chauffeurs. Uber berekent geen van deze maandelijkse kosten aan zijn chauffeurs, wat Uber erg aantrekkelijk maakt voor amateurchauffeurs. Uber vereist dat chauffeurs:

 • Zijn minstens 21 jaar oud
 • Je hebt minimaal één jaar rijervaring met een rijbewijs (drie als je jonger bent dan 23 jaar)
 • Beschikken over een schoon rijrecord
 • Geen strafblad hebben
 • Rijd in een verzekerde auto die jonger is dan 15 jaar

Uw auto moet:

 • Een schone titel hebben (niet geborgen, gereconstrueerd of herbouwd)
 • Geen verhuur zijn, tenzij het van een goedgekeurde Uber-geldschieter is
 • Geen schade, ontbrekende stukken, commerciële branding of bewegwijzering voor taxi’s hebben

Uber zal al deze details bij de bevoegde autoriteiten bevestigen. Uber zal ook een antecedentenonderzoek doen, op zoek naar ernstige overtredingen zoals overdreven snelheid, rijden onder invloed en andere strafbare feiten. Kortom, als je een eerlijk persoon, een veilige chauffeur en een betrouwbare werker bent met een nieuwere vierdeurs auto, kun je binnen twee weken een Uber-chauffeur zijn.

Het is relatief eenvoudig en goedkoop om Uber-chauffeur te worden

Gelukkig Ubering

Het succes van Uber heeft geleid tot andere, vergelijkbare diensten zoals Lyft, Curb en Sidecar, maar Uber blijft het populairst. Uber is zelfs zo gewoon dat uitdrukkingen als “een Uber krijgen” en “Ubering” in verschillende talen gemeengoed zijn geworden. FAQ

 • Hoeveel verdienen Uber-chauffeurs?

  Hoeveel je verdient als Uber-chauffeur hangt af van waar je bent en hoe vaak je rijdt. Uber heeft een rekenmachine die inschat hoeveel je als chauffeur kunt verdienen op basis van hoeveel uur per week je werkt en waar je woont. Een chauffeur in Las Vegas die 20 uur werkt, kan bijvoorbeeld ongeveer $ 565 per week verdienen.

 • Hoe verwijder je een Uber-account?

  Je kunt je account verwijderen in de mobiele Uber-app of vanuit een webbrowser. Verifieer eerst uw identiteit in de mobiele app en tik vervolgens op de menu icoon > Instellingen > Privacy instellingen > Account verwijderen. Ga vanuit een webbrowser naar https://myprivacy.uber.com/privacy/deleteyouraccount en volg de instructies om uw account te verwijderen.

 • Hoe kom je in contact met Uber?

  Als je een chauffeur bent, kun je een agent bereiken via de Uber Driver-app: ga naar Hulpen tik vervolgens op Bel ondersteuning. Passagiers kunnen naar de Uber Help-website gaan om reisproblemen te melden, restituties aan te vragen en meer.

 • Wat is beter, Uber of Lyft?

  Als je Uber en Lyft vergelijkt, zul je zien dat hun apps vergelijkbare ervaringen bieden, prijzen vergelijkbaar zijn en dat veel chauffeurs voor beide bedrijven werken. Over het algemeen biedt Uber een grotere verscheidenheid aan voertuigopties en is het beter voor internationale reizen. Lyft is misschien beter voor frequentere rijders, dankzij de Lyft Pink-abonnementsservice.