Skip to content

Begrijpen hoe pushmeldingen werken met VoIP

13 de juli de 2021
2565572445 236c46e4d1 o 56a9d21b5f9b58b7d0ff435b

Pushmelding is een bericht dat wordt verzonden naar de gebruiker van een Apple iOS-apparaat, zoals een iPhone, iPad of iPod, vanaf een van de geïnstalleerde apps die op de achtergrond wordt uitgevoerd. VoIP-apps zoals Skype moeten op de achtergrond draaien en meldingen naar de gebruiker kunnen sturen om hem te waarschuwen voor inkomende oproepen en berichten. Als de app niet op de achtergrond draait, worden oproepen geweigerd en mislukt de communicatie. Wanneer apps op de achtergrond op een apparaat worden uitgevoerd, verbruiken ze verwerkingskracht en energie van de batterij. Met een VoIP-app kan dit een aanzienlijke belasting voor een apparaat zijn, omdat de app constant naar zijn netwerk moet luisteren voor nieuwe gebeurtenissen, zoals inkomende oproepen. Pushmeldingen helpen dit verbruik te verminderen door de continue luisterfunctie te verschuiven van de smartphone naar de serverkant van het netwerk. Hierdoor kan de app op het apparaat draaien met een minimum aan benodigde middelen. Wanneer een oproep of bericht binnenkomt, stuurt de server aan de VoIP-kant van de service (die al het actieve luisteren naar netwerkactiviteit heeft gedaan) een melding naar het apparaat van de gebruiker. De gebruiker kan vervolgens de app activeren om de oproep of het bericht te accepteren.

Soorten pushmeldingen

Een melding kan in een van de volgende drie vormen binnenkomen:

  • Een berichtvenster (Alert) met een tekstbericht, zoals ‘Mom belt’, met knoppen om te accepteren of te weigeren.
  • Een hoorbare waarschuwing, zoals het geluid van een rinkelende telefoon.
  • Een eenvoudig bericht dat wordt weergegeven met het pictogram of de badge van de app en een indicatie van het type evenement dat wordt aangekondigd, zoals een binnenkomend sms-bericht.

Met iOS kun je deze combineren en kiezen wat je maar wilt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​geluid mee te laten spelen met het bericht.

Pushmeldingen in- en uitschakelen

U kunt meldingen configureren op uw iPhone, iPad of iPod.

  1. Druk op Instellingen app.
  2. Kraan Meldingen.
  3. U ziet een lijst met apps die meldingen kunnen verzenden. Onder de naam van de app kun je zien of meldingen zijn uitgeschakeld, of welke meldingen de app verzendt, zoals badges, geluiden, banners of waarschuwingen.
  4. Druk op app u wilt wijzigen om het meldingenmenu te openen. Hier kun je wisselen of je meldingen wilt in- of uitschakelen. Als ze zijn ingeschakeld, kunt u ook de soorten waarschuwingen configureren die de app u kan sturen.

Problemen met pushmeldingen

Er kunnen problemen zijn met pushmeldingen. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn met de trigger voor de melding die het apparaat bereikt vanaf de server wanneer deze wordt verzonden. Dit kan worden veroorzaakt door netwerkproblemen, of het nu gaat om het mobiele netwerk van een provider of een probleem op internet. Dit kan resulteren in een vertraagde aankomst van een melding, of de melding komt nooit aan. Het is daarom onderhevig aan de onvoorspelbare aard van internet en wordt ook geconfronteerd met mogelijke beperkingen via privénetwerken. Problemen aan de serverzijde kunnen ook interfereren met betrouwbare pushmeldingen. Als er een probleem is met de VoIP-server die waarschuwingen verzendt, kan het zijn dat u geen berichten of oproepen ontvangt. Evenzo, als de server wordt overladen met waarschuwingen, zoals tijdens een noodgeval wanneer iedereen probeert te bellen, kan dit voorkomen dat er een melding wordt verzonden. Ook zijn meldingen afhankelijk van het goed werken van de app. Dit kan van app tot app verschillen en is afhankelijk van de kwaliteit van de maker van de app en de infrastructuur die deze ondersteunt. Een VoIP-app ondersteunt mogelijk niet eens pushmeldingen. Over het algemeen zijn pushmeldingen echter over het algemeen betrouwbaar en het is een handige functie voor VoIP-apps om te ondersteunen.