Skip to content

Behoud uw huidige iPhone-nummer wanneer u van telefoonmaatschappij wisselt

14 de augustus de 2021
iPhone5s Gld iOS7 PRINT 56a5350e3df78cf77286ee25

Mobiele telefoonnummers zijn draagbaar: u kunt ze van de ene provider naar de andere verplaatsen wanneer u van mobiele serviceprovider verandert. Dit betekent dat mensen kunnen overstappen van AT&T naar Verizon of een andere dienst of vice versa zonder hun iPhone-nummer te verliezen, of ze nu een nieuwe iPhone kopen of hun oudere compatibele telefoon meenemen. Het proces om van mobiele provider te veranderen met behoud van hetzelfde telefoonnummer is mogelijk zolang beide providers mobiele service aanbieden op dezelfde geografische locatie. Als u een leaseovereenkomst of een contract heeft met uw huidige mobiele provider, moet u die verplichting afbetalen voordat u de koerier verlaat. In sommige gevallen is er een vergoeding voor vroegtijdige beëindiging. Als u echter uw telefoon bezit en geen contract heeft, zijn er geen kosten verbonden aan het overzetten van uw nummer naar een nieuwe provider. Overweegt u om van uw huidige bedrijf naar Verizon te verhuizen? Lees meer in Moet u uw iPhone overschakelen naar Verizon?

iPhone-compatibiliteit

Zolang uw iPhone compatibel is met de nieuwe provider, kan die provider uw service inschakelen met hetzelfde telefoonnummer. Ontgrendelde iPhones zijn compatibel met alle huidige providers. Oudere iPhone-modellen zijn niet noodzakelijk compatibel vanwege technologische verschillen; controleer bij de nieuwe provider of uw iPhone compatibel is. Zo niet, dan kun je een nieuwe iPhone kopen of leasen bij de tweede provider en je originele telefoonnummer gebruiken. In sommige gevallen kun je je oude provider vragen om een ​​vergrendelde iPhone te ontgrendelen die je bij de provider hebt gekocht. Annuleer uw huidige mobiele telefoonservice niet voordat u uw oude telefoonnummer succesvol heeft overgedragen aan uw nieuwe provider en uw service is geactiveerd. De nieuwe mobiele provider doet dit voor je. Als u het nummer annuleert voordat dit is gebeurd, verliest u uw telefoonnummer. Doorgaans duurt het tussen de 4 en 24 uur voordat de nummeroverdracht plaatsvindt. Opmerking: in sommige gevallen is het mogelijk om een ​​nummer over te zetten van een oudere technologietelefoon die geen smartphone is, naar een nieuwe iPhone, maar dit duurt langer, soms tot 10 dagen. Vraag uw nieuwe provider naar deze mogelijkheid voordat u zich verbindt tot de wijziging.

Controleer geschiktheid

Grote mobiele providers hebben websites waar u kunt controleren of u in aanmerking komt om uw telefoonnummer naar hun service over te dragen. Ga gewoon naar de website en voer uw bestaande nummer en postcode in. Ze bevatten:

  • AT&T
  • Verizon
  • Sprint
  • T-Mobile

Alle mobiele diensten benadrukken dat u uw dienst bij uw huidige provider niet zelf moet opzeggen. Het nieuwe bedrijf biedt die service om te garanderen dat uw nummer naar tevredenheid wordt overgedragen.