Skip to content

Bellen met Alexa van Amazon

10 de juli de 2021
amazon echo 591bdfd25f9b58f4c0fe28b4 5be9b7ce46e0fb0051ddf0d7

Met de prevalentie van smartphones is het niet logisch om een ​​huistelefoon te hebben die op een vaste locatie is geplakt. In ieder geval niet totdat de batterij van je telefoon bijna leeg is en je moet bellen, of je laat hem beneden opladen en mist de oproep van je dochter terwijl je boven bent. Als je allebei een Amazon Echo of een ander Alexa-apparaat hebt, hoeft die oproep niet via je telefoon te komen, maar via je Echo. Oproepen via je Alexa-aangedreven apparaat zijn leuk, gemakkelijk te doen en kunnen de perfecte manier zijn om te voorkomen dat je belangrijke oproepen mist. Nog beter, bellen via je Alexa-aangedreven apparaat kan een gemakkelijke manier voor je zijn om een ​​snel gesprek met een vriend te voeren terwijl je ergens middenin zit – bijvoorbeeld een etentje koken – en je niet wilt dat je telefoon vuil met Marinara. Bellen vereist alleen dat jij en de persoon die je belt zowel een Alexa-apparaat hebben (bijvoorbeeld een Echo Plus of een Dot) als de nieuwste versie van de Alexa-app op je telefoon hebben geïnstalleerd. Er is ook een alternatief. U kunt de Amazon Echo Connect ook gebruiken met uw huistelefoonlijn om dezelfde mogelijkheden te hebben als wanneer u een ander Echo-apparaat gebruikt.

Verbind Alexa met je telefoon: download de Alexa-app

Die app maakt deel uit van eigenlijk een behoorlijk cruciaal stukje van de puzzel. Je hebt het nodig voordat je een van de andere stappen in deze handleiding kunt uitvoeren, net als iedereen die je wilt bellen. Als je niet de nieuwste versie van de app op je iPhone of Android-apparaat hebt geïnstalleerd, neem dan even de tijd om de App Store of Google Play te bezoeken en te controleren. U kunt de Android-versie of de iPhone-versie krijgen. Dit is het moment om je ouders, beste vriend, zus en buurman te zeuren om te updaten.

Bevestig je nummer

Hand met telefoon met Alexa App-pictogram

Zodra u de nieuwste versie van de app heeft ontvangen, wordt u gevraagd uw telefoonnummer daarin te bevestigen. Dit is een supereenvoudig proces en je hoeft alleen maar je telefoonnummer in te typen en vervolgens een korte 6-cijferige code in te voeren die Amazon je zal sms’en om er zeker van te zijn dat het telefoonnummer van jou is. Als je twee-factor-authenticatie hebt ingesteld op zoiets als je e-mailaccount, dan is dit ongeveer hetzelfde proces.

Ontdek met wie je kunt praten

Schermafbeelding van Alexa-app

Open de Alexa-app en tik vervolgens op de knop voor chatballon dat staat onderaan het scherm. Zodra je op die chatballon-knop hebt getikt, tik je op het persoonspictogram bovenaan de pagina in de rechterbovenhoek. Als u hierop tikt, verschijnt er een lijst met mensen waarvan de contactgegevens op uw telefoon zijn opgeslagen en die ook hun Alexa-app hebben bijgewerkt. Om dit te laten werken, moet een persoon op je telefoon zijn opgeslagen als een contact en moet een bijgewerkte versie van de Alexa-app op hun telefoon worden uitgevoerd – deze lijst zal waarschijnlijk korter zijn dan je volledige lijst met contacten, dus let op wie kunt u daadwerkelijk contact opnemen. Als je iemand op die lijst wilt bellen, tik je op zijn of haar naam. Je kunt Alexa ook vragen om iemand te bellen door simpelweg hun naam te zeggen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen “Alexa, bel Bob!”

Oproepen beantwoorden op uw telefoon of echo

Schermafbeelding Alexa-oproep

Nadat je hebt gebeld, gaat de telefoon van de persoon die je probeert te bereiken over, evenals alle Echo-apparaten die aan hun account zijn gekoppeld. Dus als je je moeder belt, gaat haar iPhone over, maar de echo in haar keuken ook. Als jij degene bent die wordt gebeld, zeg je gewoon “Alexa Answer” om Alexa de telefoon te laten beantwoorden. Als je klaar bent met chatten, zeg je ‘Alexa, hang op’ om het gesprek te beëindigen. Wilt u een bericht achterlaten in plaats van te bellen? Zeg gewoon “Alexa, stuur een bericht naar Bob” om een ​​voicemail in te stellen voor uw vriend of familielid.

Wanneer je een oproep mist via Alexa

Amazon Dots op tafel

Als u een oproep mist of iemand besluit een bericht voor u in te spreken, licht uw Echo-apparaat groen op. Als je een bericht wilt horen, zeg je gewoon ‘Alexa, speel mijn berichten af’. Naast het in-app afspelen van uw voicemail, zal de Alexa-app ook uw voicemails voor u transcriberen, zodat u een (door de computer gegenereerde en mogelijk niet supernauwkeurige) transcriptie van het bericht kunt lezen in plaats van ernaar te luisteren. Deze functie wordt alleen maar beter. Amazon heeft gezegd dat het van plan is om uiteindelijk de mogelijkheid toe te voegen om specifieke Echo-apparaten te bellen in plaats van allemaal tegelijk. Dat betekent dat u op een dag een bericht op de Dot in de kamer van uw kind kunt achterlaten in plaats van in het hele huis, of een telefoontje naar het kantoor van uw man kunt plaatsen Echo in plaats van ook de Dots in de keuken en woonkamer te bellen.