Skip to content

Bellen met een slimme luidspreker roept privacyproblemen op

22 de juli de 2021
GettyImages 1209863735 103455b33abe4438b1fcd19ee3762c3c

Belangrijkste leerpunten

  • Er zijn zorgen over de veiligheid en privacy voor oproepen via slimme luidsprekers.
  • AT&T belooft dat de oproepen worden versleuteld tussen Alexa en zichzelf.
  • Deze stap vertegenwoordigt een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het slimme huis.

Dankzij de nieuwe samenwerking van Amazon met AT&T kunnen bellers hun telefoons koppelen aan het Alexa-spraaksysteem, hoewel sommige experts zich zorgen maken over de privacy en veiligheid van die oproepen. De joint venture tussen Amazon en AT&T benadrukt de snelle ontwikkeling van technologieën die worden ingezet in slimme huizen en een groeiend niveau van ongerustheid over inbreuken op onze persoonlijke privacy en communicatie. “Ik zou onmiddellijk voorzichtig zijn met elke nieuwe methode die telefoontjes ‘van mij’ kan activeren, omdat anderen met toegang tot mijn Alexa-apparaat dus namens mij telefoontjes kunnen plegen (of accepteren)”, David Kotz, een professor in de informatica aan het Dartmouth College, vertelde reddingsdraad in een e-mail.

Controle opgeven

Kotz is de hoofdonderzoeker van het Security and Privacy in the Lifecycle of IoT for Consumer Environments (SPLICE)-project, een onderzoeksprogramma van de National Science Foundation met een waarde van 10 miljoen dollar, gericht op het verbeteren van de veiligheid en privacy in huizen die gebruikmaken van slimme apparaten. Hij zei dat, gezien het aantal webgebaseerde platforms dat de telefoon gebruikt als een tweede vorm van authenticatie (ook bekend als 2FA, tweefactorauthenticatie), inclusief bankieren, hij terughoudend zou zijn om deze controle aan huisgenoten of huisgasten te geven. “Thuis is een plek waar mensen zich veilig moeten voelen voor nieuwsgierige blikken.” Kotz ziet de samenwerking tussen Amazon en AT&T als onderdeel van de voortdurende evolutie van slimme huizen en slimme apparaten. “We kunnen anticiperen op toenemende koppelingen tussen verschillende categorieën ‘slimme’ apparaten, waaronder zowel mobiele als thuisgebaseerde apparaten… waardoor huisbewoners meer gemak krijgen voor toegang tot informatie of mogelijkheden die door de andere apparaten worden geboden.”

Service-uitbreiding

De koppeling van Alexa en AT&T is een uitbreiding van de bestaande Alexa-belfunctie van Amazon, die het bedrijf in 2017 introduceerde. Experts op het gebied van smart home-technologie zeggen dat de samenwerking het smart home-concept bevordert.

“AT&T-bellen met Alexa bouwt voort op de huidige reeks Alexa-communicatiefuncties, waaronder Drop In, Announcements, Alexa-to-Alexa Calling en Alexa Outbound Calling”, vertelde een Amazon-woordvoerder. reddingsdraad in een e-mail. “Nu klanten dit jaar meer dan ooit tevoren spraakdiensten zoals Alexa gebruiken om te communiceren, geloven we dat deze functie een stap voorwaarts is in de manier waarop Alexa mensen kan helpen contact te houden met vrienden en familie.”

Encryptie Beveiliging

Om ervoor te zorgen dat klantinformatie veilig is, worden oproepen vanaf Alexa-apparaten versleuteld op het Amazon-netwerk en via een beveiligde verbinding uitgewisseld met AT&T. Klanten die Alexa gebruiken om toegang te krijgen tot AT&T-services, gebruiken dezelfde services die ze gebruiken wanneer ze bellen vanaf hun mobiele telefoon. Het koppelen van je AT&T-account aan je Alexa-apparaat is eenvoudig: open de Alexa-app op je telefoon en ga naar instellingen, selecteer het communicatiesubmenu, tik op de AT&T-knop en volg de instructies. Eenmaal gekoppeld aan uw account, kunt u nummers kiezen en spraakopdrachten gebruiken zoals “Alexa, bel mama” of door een telefoonnummer te dicteren.

Vrouw die een slimme luidspreker gebruikt met een smartphone

Bij inkomende oproepen, waaronder nummerherkenning, kunt u opdrachten gebruiken zoals ‘Alexa, antwoord’. Om onderbrekingen buiten kantooruren te voorkomen, kun je de functie snoozen door Amazon’s Afwezig-modus te activeren. Met Alexa Routines kun je specifieke tijden van de dag instellen waarop je wilt bellen. Met de NumberSync-service van AT&T kunnen gebruikers bellen en gebeld worden op smartwatches, tablets, computers en, nu, Alexa-apparaten. Bellen met AT&T is beschikbaar op postpaid-abonnementen voor klanten met een compatibele mobiele telefoon met HD-spraak.

Beveiliging is een prioriteit

Kotz zei dat de snelle ontwikkeling van technologie in slimme huizen en slimme apparaten zal doorgaan, waardoor veiligheid en privacy een blijvende prioriteit zijn. “De technologie in het gemiddelde huis van vandaag is radicaal anders dan zelfs tien jaar geleden en zal de komende jaren waarschijnlijk nog sneller veranderen”, zei hij. “Thuis is een plek waar mensen zich veilig moeten voelen voor nieuwsgierige blikken.”

Vrouw die thuis zit en digitale tablet gebruikt om smart home op afstand te bedienen

Nina Amla, hoofd programmadirecteur van NSF’s Secure and Trustworthy Cyberspace Frontiers-programma, gelooft dat investeringen in programma’s zoals SPLICE ons zullen helpen onze huizen in de toekomst veilig en privé te houden. “Cyberbeveiliging is een van de belangrijkste economische en nationale veiligheidsuitdagingen waarmee onze natie vandaag wordt geconfronteerd”, zei Amla in een verklaring. “NSF’s investeringen in fundamenteel onderzoek zullen ons vermogen om persoonlijke privacy, financiële activa en nationale belangen veilig te stellen, transformeren.” Voor AT&T-gebruikers hoef je nu alleen maar te zeggen: “Alexa, bel mam.” Maar misschien wilt u toch overwegen wie er naar u luistert.