Skip to content

Bent u beschermd door 911 met VoIP?

14 de augustus de 2021
171337656 56a9d1f23df78cf772aacdc0 56b0fe9a515145088fd169fc951fa111

911 is het nummer van de Amerikaanse hulpdiensten. Het is het equivalent van de 112 van de Europese Unie. Enhanced 911, of E911, is een potentieel levensreddende GPS-compatibele smartphone-functie die automatisch de locatie van een beller deelt met hulpdiensten. Als u VoIP-technologie gebruikt, is het niet zo eenvoudig om noodhulp in te roepen. Dit is wat u moet weten over VoIP en 911. Als u op reis bent, controleert u het alarmnummer van het land dat u bezoekt.

Verbonden VoIP versus niet-verbonden VoIP

Of u al dan niet toegang hebt tot 911, hangt af van of uw VoIP-service onderling verbonden is of niet.

Niet-verbonden VoIP

Met niet-verbonden VoIP, ook wel peer-to-peer VoIP genoemd, kunnen mensen anderen bellen met dezelfde VoIP-app. Wanneer je bijvoorbeeld met een vriend praat via het Xbox-netwerk of een ander spelsysteem, gebruik je niet-verbonden VoIP. Je zou niet in staat zijn om de smartphone of vaste telefoon van de vriend te bellen.

Onderling verbonden VoIP

Onderling verbonden VoIP-diensten maken gebruik van het Public Switched Telephone Network (PSTN) om te bellen en gebeld te worden van en naar smartphones en vaste lijnen. Onder andere bieden onderling verbonden VoIP-services 911-functionaliteit.

Hoe werkt Interconnected VoIP met 911?

De FCC vereist dat onderling verbonden VoIP-services 911 als standaardfunctie aanbieden en dat gebruikers zich niet kunnen afmelden. Deze diensten moeten voldoen aan de E911-normen, wat betekent dat ze de fysieke locaties en terugbelnummers van hun klanten waar mogelijk moeten verkrijgen en doorgeven aan de hulpdiensten van het dichtstbijzijnde 911-callcenter. Omdat gebruikers VoIP-gesprekken kunnen voeren waar ze een internetverbinding kunnen vinden, kan het 911-callcenter niet precies weten waar ze zijn, tenzij ze hun VoIP-apparaat registreren op een specifieke fysieke locatie. Dit betekent dat het aan de gebruiker is om zijn fysieke adres bij zijn VoIP-serviceprovider te registreren en zijn adres bij de provider op de hoogte te stellen en bij te werken als hij of zij verhuist. Dienstverleners zouden dit een intuïtief proces moeten maken. Toch is het de verantwoordelijkheid van de gebruiker om het systeem up-to-date te houden.

Inherente VoIP 911-beperkingen

Zelfs met de richtlijnen van de FCC en de medewerking en beste bedoelingen van VoIP-services, kunnen er problemen zijn om toegang te krijgen tot 911 via VoIP:

  • 911-oproepen via VoIP werken mogelijk niet als er een stroomstoring is, of de oproep kan wegvallen als er een internetstoring is.
  • Als een gebruiker zijn fysieke locatie niet bijwerkt bij zijn VoIP-provider, kunnen 911-noodteams hem niet vinden.
  • Er kan een probleem zijn met het automatisch doorgeven van de fysieke locatie van een beller aan de hulpdiensten, zelfs als de beller het 911-callcenter kan bereiken.
  • Een VoIP 911-oproep kan naar een onbemande administratieve lijn van een callcenter gaan of worden omgeleid naar een callcenter op de verkeerde locatie.

De FCC vereist dat VoIP-serviceproviders deze potentiële VoIP 911-beperkingen en -problemen aan hun klanten uitleggen, zodat ze zich bewust zijn van mogelijke risico’s. Gebruikers moeten erkennen dat ze deze risico’s begrijpen en accepteren.

Hoe gaan top VoIP-providers om met 911?

Elke VoIP-serviceprovider doet zijn best om 911-diensten goed af te handelen voor zijn klanten. Hier is een blik op wat sommige topaanbieders zeggen over 911-oproepen.

Vonage

Vonage benadrukt hoe belangrijk het is dat klanten een nauwkeurig fysiek adres behouden, zodat 911-services hen kunnen bereiken. U moet een fysiek 911-adres activeren. Het bedrijf maakt het gemakkelijk om dit adres bij te werken via uw Vonage-account. Bel 933 vanaf uw Vonage-telefoon om de activeringsstatus van uw 911 te controleren. De reikwijdte van de 911-services van Vonage verschilt afhankelijk van uw locatie en of u Vonage op een mobiele telefoon of vaste lijn gebruikt. Sommige klanten zullen E911-functionaliteit ontvangen, terwijl anderen alleen toegang hebben tot basis 911 en bereid moeten zijn om hun adres- en contactgegevens met het callcenter te delen.

RingCentral

Net als Vonage biedt RingCentral basis- of E911-services, afhankelijk van uw locatie en apparaat. U moet uw fysieke locatie registreren bij RingCentral en het bedrijf op de hoogte stellen als u verhuist. Als u de RingCentral-app gebruikt om 911 te bellen, handelt uw draadloze provider de oproep af als de service beschikbaar is.

Lijn 2

Line2 vereist dat gebruikers hun fysieke adres toevoegen aan hun Line2-account via een webbrowser of de iOS- of Android-apps.

tussenpersoon

Intermedia biedt basis- en verbeterde 911-diensten. Het benadrukt dat het de verantwoordelijkheid van de gebruiker is om het bedrijf op de hoogte te houden van een nauwkeurige en bijgewerkte fysieke locatie. Intermedia waarschuwt gebruikers dat factoren buiten haar controle, zoals netwerkcongestie of hardware- en softwareproblemen, de effectiviteit van het gesprek kunnen beperken.

Het komt neer op

Hoewel de functionaliteit van VoIP 911 sterk is verbeterd sinds het begin van de jaren 2000, moeten gebruikers begrijpen dat het proces inherente beperkingen heeft. Als u voornamelijk een VoIP-service gebruikt voor de meeste van uw gesprekken, maar u zich zorgen maakt over de mogelijke risico’s van VoIP 911, overweeg dan om een ​​vaste of mobiele telefoon bij de hand te houden. Voor meer directe hulp tijdens een noodgeval, houdt u de telefoonnummers van uw plaatselijke openbare veiligheidscoördinator of politiebureau duidelijk bij de hand.