Skip to content

Beperkingen van de grootte van iCloud-e-mailberichten

10 de augustus de 2021
2353845688 36a304eb95 b 57d57a023df78c5833565b83

iCloud Mail heeft een bovengrens voor de grootte van elk bericht dat u kunt verzenden of ontvangen, inclusief e-mails die zijn verzonden met bestandsbijlagen. Berichten die via iCloud Mail worden verzonden en deze limiet overschrijden, worden niet afgeleverd bij de ontvanger. Als u geen e-mail kunt verzenden met iCloud Mail vanwege een beperkingsfout, controleer dan de andere limieten die door iCloud worden opgelegd.

Wat is de limiet voor de iCloud-e-mailgrootte?

Met iCloud Mail kun je berichten verzenden en ontvangen die maximaal 20 MB (20.000 KB) groot zijn, inclusief de berichttekst en eventuele bestandsbijlagen. Als uw e-mail bijvoorbeeld slechts 4 MB met tekst is, maar u voegt een bestand van 10 MB toe aan het bericht, dan is de totale grootte slechts 14 MB, wat nog steeds is toegestaan. Als u echter een bestand van 18 MB toevoegt aan een e-mail die groter is dan 2 MB, wordt het geweigerd, aangezien het hele bericht groter is dan 20 MB. De limiet voor de e-mailgrootte van iCloud Mail wordt verhoogd tot 5 GB wanneer Mail Drop is ingeschakeld.

Grote bestanden e-mailen in iCloud

Hier zijn enkele opties en oplossingen voor het verzenden van grote bestanden via e-mail.

Diensten voor het verzenden van bestanden

Als u bestanden moet verzenden die deze limieten overschrijden, gebruikt u een service voor het verzenden van bestanden met een hogere gegevenslimiet. Met sommige services kunt u bestanden van 20 tot 30 GB of meer verzenden, en andere hebben helemaal geen limiet.

Cloudopslagservices

U kunt ook een cloudopslagservice gebruiken, zoals DropBox of Google Drive. Upload hiermee de bestanden die u wilt delen en deel vervolgens, in plaats van de bestanden te delen, een URL die de ontvanger naar de online bestanden verwijst. (Mogelijk moet u de instellingen voor toegang of delen binnen de cloudservice wijzigen.) Deze werken goed voor het vermijden van e-maillimieten, aangezien de meeste cloudopslagservices zeer grote bestanden ondersteunen.

Bestandscompressie

Een andere optie is om bestandsbijlagen te comprimeren in een archief, zoals een ZIP- of 7Z-bestand, met een tool zoals 7-Zip. Bij gebruik met het hoogst mogelijke compressieniveau kunnen sommige enorme bestanden voldoende worden verkleind om nog steeds bruikbaar te zijn binnen de iCloud Mail-limieten.

Meerdere e-mails verzenden

Als geen van deze opties goed voor u werkt, verzendt u meerdere e-mails die elk een deel van het origineel bevatten, zodat de grote e-mail kan worden teruggebracht tot meerdere kleinere. Dit is over het algemeen niet wenselijk voor de ontvanger, maar het werkt prima om de bestandsgroottelimieten van iCloud Mail te omzeilen. U kunt bijvoorbeeld niet één archief van 30 MB met verschillende afbeeldingen en documenten via iCloud Mail verzenden, maar u kunt wel drie archieven maken van elk 10 MB en drie afzonderlijke e-mails verzenden die de limieten niet overschrijden.