Skip to content

Beperkingen voor bestandstypen

12 de juli de 2021
one red umbrella martin barraud ojo images getty images 56a6fa473df78cf772913d4b

Een bestandstypebeperking in een cloudback-upplan is een beperking op de soorten bestanden waarvan een back-up kan worden gemaakt. Er zijn een paar manieren waarop de online back-upservice bepaalde soorten bestanden kan beperken, maar dit wordt meestal gedaan door eenvoudig bestanden met bepaalde bestandsextensies uit te sluiten vanuit hun software. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de online back-upservice die u gebruikt de back-up van VMDK-bestanden beperkt, een algemeen beperkt type bestand onder back-upplannen die dit soort beperkingen hebben. Als u de map “Virtuele machines” waarvan u een back-up wilt maken, hebt gekozen en deze bevat 35 bestanden, waarvan 3 VMDK-bestanden, alleen de andere Er wordt een back-up gemaakt van 32 bestanden – ja, zelfs als je de hele map hebt geselecteerd voor back-up.

Is een back-upservice met een bestandstypebeperking de moeite waard om u voor aan te melden?

We zouden een bepaalde cloudback-upservice niet uitsluiten van uw overweging alleen maar omdat het bepaalde soorten bestanden beperkt. Met andere woorden, we denken niet dat u een ethisch standpunt hoeft in te nemen alleen omdat zij het doen. Het is misschien niet zo erg, afhankelijk van uw situatie. Wat we nu zouden doen, is erachter komen welke soorten bestanden die ze beperken. Informatie die je op hun website kunt vinden.

Welke soorten bestanden zijn meestal beperkt?

Van de back-upservices die bepaalde soorten bestanden beperken, beperken de meeste alleen bestanden die doorgaans buitengewoon groot zijn of die moeilijk correct te herstellen zijn. Backblaze, een van onze favoriete services, beperkt bijvoorbeeld in eerste instantie de volgende soorten bestanden: wab~, vmc, vhd, vo1, vo2, vsv, vud, iso, dmg, schaars beeld, sys, taxi, exe, msi, dll, dl_, wim, ost, O, qtch, log, ithmb, vmdk, vmem, vmsd, vmsn, vmx, vmxf, menugegevens, appicon, app informatie, pva, pvs, pvi, pvm, fdd, hds, drk, mem, nvram, en hdd. Ze beperken ook alle bestanden binnen bepaalde systeemmappen. Van veel van deze bestandstypen heeft u waarschijnlijk nog nooit gehoord. Sommige daarvan, zoals EXE-bestanden, die belangrijke onderdelen zijn van de programma’s die u op uw computer uitvoert, worden gewoonlijk niet goed hersteld, dus het is logisch om ze uit te sluiten van de back-up. Anderen in de lijst zijn meestal erg groot, zoals de reeds genoemde VMDK virtuele machinebestanden, evenals afbeeldingsbestanden zoals ISO. Anderen, zoals CAB-bestanden en MSI-bestanden, zijn installatiebestanden voor programma’s en besturingssystemen, die al op uw originele programma-installatieschijven of downloads staan. Backblaze is erg slim met bestandsbeperkingen, net als enkele andere van onze favoriete services. Niet alleen dat, Backblaze laat je al deze beperkingen op elk moment verwijderen. Dus in hun geval, in het bijzonder, is het slechts een initiële beperking. als jij echt, echt wilt u een back-up maken van uw 46 GB VMDK-bestand, verwijder dan gewoon de beperking en ga ervoor. Geen enkele service die we ooit hebben gezien, beperkt algemene bestanden zoals JPG, MP3, DOCX, enz. Sommige cloudback-upservices beperken videobestanden of staan ​​alleen toe dat videobestanden worden geback-upt in duurdere abonnementen, dus controleer dat in mijn beoordeling van de dienst of op hun website.

Waarom beperken sommige back-upservices bestandstypen?

Zoals we hierboven al vermeldden, is het doel van bestandsbeperkingen om bestanden te beperken die moeilijk of onnodig te herstellen zijn of die echt heel groot zijn. Voor het geval je het nog niet geraden hebt, tenminste in het geval van echt grote bestanden, niet als u hiervan een back-up maakt naar de servers van de cloudback-upprovider, bespaart u hen een hoop geld aan opslagkosten. Dus vaak is een beperking van het bestandstype eigenlijk gewoon een manier om de kosten voor het bedrijf te verlagen. Cloudback-upservices die alleen aanvankelijk beperk bestandstypen dit om die grote, eerste back-up te versnellen die iedereen moet doorlopen. Dit is eigenlijk een heel goed idee, omdat er eerst een back-up wordt gemaakt van uw belangrijkere dingen, zoals uw documenten, muziek en video’s. Zie onze Veelgestelde vragen over online back-up voor meer informatie over de eerste back-up die u gaat uitvoeren. Zodra die eerste back-up voorbij is, kunt u de beperkingen verwijderen om uw minder belangrijke gegevens veilig in de cloud te krijgen. Sommige back-upservices hebben een andere, of soms aanvullende, manier om echt grote bestanden te beperken. Dit wordt een bestandsgroottelimiet genoemd en komt iets minder vaak voor dan bestandstypebeperkingen.