Skip to content

Beperkingen voor de grootte van Yahoo Mail-berichten en bijlagen

6 de augustus de 2021
GettyImages 503505790 5b42997ec9e77c0037183370

Yahoo Mail beperkt de grootte van berichten die via hun servers worden verzonden. Als uw e-mail een grote bijlage bevat, moet u mogelijk een alternatieve manier vinden om deze te verzenden.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de webversies van Yahoo Mail en de mobiele Yahoo Mail-apps voor iOS en Android.

Wat zijn de limieten voor Yahoo Mail-berichten en bijlagen?

Yahoo Mail verzendt e-mails tot 25 MB in totale grootte. Deze maximale grootte is van toepassing op zowel het bericht als de bijlagen. Als een bijlage precies 25 MB is, gaat deze niet door omdat de tekst en andere gegevens in het bericht een kleine hoeveelheid gegevens toevoegen.

Hoe de grootte van een bericht te verkleinen

Als een bericht dat u gaat verzenden in Yahoo Mail de limiet overschrijdt, kunt u een aantal strategieën gebruiken om de omvang te verkleinen:

  • Comprimeer de bijgevoegde bestanden met een archiveringshulpprogramma.
  • Als u meerdere bestanden wilt verzenden, voegt u deze aan meer dan één bericht toe.
  • Stuur een link naar waar de ontvanger het bestand kan downloaden.

Hoe grotere bestanden te verzenden

Als u een bestand wilt verzenden dat groter is dan Yahoo Mail toestaat, gebruikt u een dienst voor het verzenden van bestanden of uploadt u het naar Dropbox en stuurt u een link naar het bestand met Yahoo Mail. Oudere versies van Yahoo Mail bevatten Dropbox-integratie, maar deze functie is verwijderd.