Skip to content

Berichten markeren met sterren in Gmail

7 de augustus de 2021
GettyImages 554992091 57cee1f63df78c71b644851a

Er zijn veel manieren waarop u uw Gmail-berichten kunt ordenen, en een daarvan is door ze een ster te geven. Wat dit doet, is een kleine gele ster naast het bericht plaatsen en u er later naar laten zoeken met behulp van de “gele ster”-zoekoperator. Gmail ondersteunt echter niet alleen de gele ster. Er is ook een blauwe, oranje, rode, paarse en groene ster, evenals zes andere pictogrammen die u in plaats van een ster kunt gebruiken.

Gmail-berichten ‘van een ster’ voorzien en ‘van een ster’ verwijderen

Er zijn twee manieren om een ​​ster naast een van uw e-mails te plaatsen:

 • Selecteer de kleine steromtrek helemaal links van het bericht wanneer u de lijst met e-mails bekijkt.
 • Als de e-mail is geopend, gaat u naar de Meer menu en kies Ster toevoegen. Of selecteer de steromtrek op de verre Rechtsaf kant van de bovenkant van het bericht (naast de datum en tijd).

U kunt berichten ook een ster geven voordat u ze verzendt door een label aan de uitgaande e-mail toe te voegen via de Meer opties menu onderaan de Nieuw bericht venster, via de Label > Ster toevoegen keuze.

Een ster uit een e-mail verwijderen

Om een ​​ster te verwijderen, klikt of tikt u er nog een keer op. Elke selectie schakelt tussen het hebben van een ster en het niet hebben van een ster. Als je echter meer dan één ster hebt geconfigureerd (zie hieronder), kun je blijven klikken/tikken om door de andere sterren te bladeren die je hebt ingesteld. Stop gewoon op de ster die u wilt gebruiken. Of, als je besluit om helemaal geen ster te gebruiken, blijf er gewoon doorheen fietsen totdat je de optie zonder ster bereikt.

Aangepaste sterren gebruiken in Gmail

De andere, niet-gele sterren, ondersteund door Gmail zijn toegankelijk via de instellingen:

 1. Selecteer de Instellingen versnelling in de rechterbovenhoek van de Gmail-startpagina.

  Het tandwiel Instellingen in Gmail

 2. Selecteer Alle instellingen bekijken.

  De knop

 3. In de Algemeen tabblad, scrol omlaag naar de Sterren sectie.

  Het gedeelte Sterren van Algemene instellingen

 4. Klik-en-sleep een ster uit de Niet in gebruik sectie tot aan de In gebruik sectie. U kunt de sterren zelfs herschikken in de volgorde waarin u ze wilt gebruiken wanneer u de ster inschakelt met behulp van de hierboven beschreven methoden. De sterren uiterst links zijn de eerste in de cyclus en de sterren die rechts volgen, zijn de volgende opties als u er doorheen klikt.

  De opties In gebruik en Niet in gebruik voor sterren

 5. Gmail heeft ook twee voorinstellingen waaruit je kunt kiezen om snel toegang te krijgen tot meer dan één ster; je kan kiezen 4 sterren of Alle sterren.

  Voorinstellingen ster

 6. druk op Wijzigingen opslaan onderaan de Instellingen pagina om eventuele wijzigingen op te slaan en de nieuwe sterconfiguratie te gebruiken.

  Een screenshot van Gmail-instellingen met de knop Wijzigingen opslaan gemarkeerd