Skip to content

Beschikbaarheid digitale abonneelijn

11 de september de 2021
home network switch with free dsl port 157617773 5a20c18ada27150037072639

De hogesnelheidsinternetservice van Digital Subscriber Line strekt zich uit tot vele gebieden, maar de DSL-dekking is beperkt en daarom niet overal beschikbaar vanwege technische factoren. Gebruik een speciale tool genaamd een DSL-zoeker of DSL-zoeker om te zien of DSL in uw regio beschikbaar is.

Controleer op DSL-beschikbaarheid

Om te zien of DSL op uw locatie beschikbaar is, voert u die locatie of een lokaal telefoonnummer uit dat gebied in een online DSL-zoekservice in.

 • Allconnect: Voer het adres in waar u service wilt ontvangen en ontvang een lijst met DSL-providers.
 • BroadBandNow.com: Voer uw postcode in en vergelijk de prijzen van providers in de buurt.
 • FCC.gov: De Federal Communications Commission heeft een tool voor de implementatie van vast breedband die providers rond een specifiek adres identificeert, compleet met hun laatst gerapporteerde maximale download- en uploadsnelheden.
 • HighSpeedInternet.com: Dit is een andere optie om DSL-internetproviders bij u in de buurt te vinden.

Deze online services rapporteren de status van de internetservice in uw regio en zijn meestal nauwkeurig. De functies en prijzen die u ziet, zijn echter mogelijk niet 100 procent correct. Nadat u een bedrijf heeft gevonden dat DSL in uw regio levert, neemt u altijd contact op met de provider voor meer informatie. Als de DSL-lookup aangeeft dat de service niet beschikbaar is in uw buurt, is het mogelijk dat de service recentelijk tot stand is gebracht, zoals in de afgelopen paar weken of zo. De DSL-zoekfunctie heeft mogelijk ook geen kleiner bedrijf in hun database, in welk geval u het niet zult zien in een zoekopdracht. In de meeste gevallen kunt u ook eerst een bedrijf bepalen en vervolgens hun website gebruiken om te zien of ze DSL aanbieden waar u woont.

 • Verizon: Klik op de Beschikbaarheid controleren naast een van de abonnementen op die pagina om te zien of Verizon DSL in uw regio aanbiedt. Voer gewoon de postcode in waar u toegang wilt krijgen tot DSL.
 • CenturyLink: Als u denkt dat u DSL van CenturyLink wilt, volg dan die link en typ uw adres in het tekstvak om te zien of zij u internetdiensten kunnen bieden.
 • Frontier Communications: gebruik de zoekfunctie voor serviceproviders van Frontier om te zien of u DSL kunt kopen waar u woont.
 • Kinetic by Windstream: Voer uw adres in wanneer daarom wordt gevraagd, en de lookup laat u zien of DSL een optie is op uw adres.
 • Fusion Connect: doorzoek de website om te zien welke services beschikbaar zijn waar u woont: Ethernet, DSL, kabel of breedband zakelijke glasvezel.

Lijnkwalificatie voor DSL

Om in aanmerking te komen voor DSL-service, moet uw telefoonlijn gekwalificeerd zijn door de serviceprovider. Dit is een proces dat de provider en hun technici voltooien wanneer u zich aanmeldt voor de service. Enkele technische beperkingen kunnen ervoor zorgen dat uw woning niet in aanmerking komt voor DSL.

Afstandsbeperking

DSL-technologie is afstandsgevoelig. Uw woning moet zich binnen een bepaalde afstand (meestal ongeveer 18000 voet of 5 kilometer) van het lokale telefoonbedrijf bevinden, een centraal kantoor of openbare telefooncentrale genoemd. In zeldzame gevallen kan uw buurman om de hoek in aanmerking komen voor DSL, maar u niet vanwege deze afstandsbeperking. Deze beperking is ook de reden waarom mensen in landelijke gebieden zich niet kunnen abonneren op DSL-diensten.

Lijnkwaliteit

Sommige technische details op een laag niveau waar u geen controle over heeft, bepalen of een telefoonlijn van voldoende kwaliteit is om DSL te ondersteunen. Deze omvatten het bestaan ​​van laadspoelen. Een laadspoel is een klein elektrisch apparaat dat het vermogen van de lijn om de menselijke stem over te brengen verbetert. Telefoonmaatschappijen hebben deze apparaten in de loop der jaren op lijnen geïnstalleerd om de kwaliteit van hun service te verbeteren. Terwijl load coils effectief werken op de lage (spraak) frequenties, hebben ze een negatief effect op de hoge (DSL data) frequenties. DSL-service werkt over het algemeen niet over laadspoelen.

Bandbreedtebeschikbaarheid voor DSL

De netwerkbandbreedte die u met DSL ontvangt, is afhankelijk van de telefoonbekabeling van de serviceprovider. Hoe langer de lijn tussen uw woning en de hub van de serviceprovider, hoe minder bandbreedte DSL kan ondersteunen. Evenzo kan de dikte (draaddikte) de prestaties beïnvloeden – uw buurman in de buurt kan om deze reden snellere (of langzamere) DSL-internetverbindingen ervaren. De maximale bandbreedte van de asymmetrische digitale abonneelijn die beschikbaar is voor internetdownloads op basis van de lengte van de telefoonbedrading wordt hieronder weergegeven. Gegevenssnelheden worden weergegeven in kilobits per seconde.

 • 8.448 Kbps bij 9.000 ft. of minder
 • 6.312 Kbps tot 12.000 ft.
 • 2.048 Kbps tot 16.000 ft.
 • 1.544 Kbps tot 18.000 ft.

Naarmate de lengte van de telefoondraad toeneemt, neemt de beschikbaarheid van DSL-bandbreedte af voor zowel uploads als downloads. Het bovenstaande voorbeeld is gebaseerd op 24-gauge bedrading; de prestaties nemen verder af als er 26-gauge draad in de lus zit.