Skip to content

Bestanden bijvoegen bij iPhone-e-mails

29 de juli de 2021
close up of female hands using digital tablet 857304512 afb98a3e2a374aeda08c3178f17e1cdc

Wat te weten

 • Tik voor foto’s in de hoofdtekst van de e-mail op en houd vast om het bestand bij te voegen > tik op de pijl aan de rechterkant > Foto of video invoegen > zoek foto > tik op Kiezen.
 • Om andere bestanden bij te voegen, houdt u in de hoofdtekst van de e-mail lang ingedrukt en selecteert u Voeg bijlage toe > document selecteren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bestanden aan iPhone-e-mails kunt toevoegen. Instructies zijn van toepassing op iOS 12. De procedure is vergelijkbaar voor iOS 11 en iOS 10.

Foto’s of video’s bijvoegen in Mail

Hoewel er geen duidelijke knop voor is, kun je vanuit de Mail-app foto’s en video’s aan e-mails toevoegen. Deze procedure werkt alleen voor foto’s en video’s. Bekijk de volgende reeks instructies om andere bestandstypen bij te voegen. Maar als het toevoegen van een foto of video alles is wat u hoeft te doen, volg dan deze stappen:

 1. Open de e-mail waaraan u de foto of video wilt toevoegen: een e-mail die u beantwoordt of doorstuurt, of een nieuwe e-mail.

 2. Tik in de hoofdtekst van het bericht op de plaats waar u het bestand wilt bijvoegen en houd vast.

 3. Tik op de pijl aan de rechterkant van het menu Kopiëren/Plakken en tik vervolgens op Foto of video invoegen.

 4. Selecteer in de Foto’s-app de foto die je wilt invoegen en tik erop om er een voorbeeld van te bekijken. Kraan Kiezen om het te selecteren.

 5. De foto wordt als inline-afbeelding in het bericht ingevoegd, niet als bijlage.

Als u geen e-mail kunt verzenden en ontvangen op uw iPhone, leest u wat u moet doen als uw iPhone-e-mail niet werkt om het probleem op te lossen.

Voeg andere soorten bestanden toe of vanuit andere apps

Gebruik de Voeg bijlage toe pop-upoptie om andere soorten bestanden toe te voegen:

 1. Houd in de hoofdtekst van de e-mail lang ingedrukt en selecteer Voeg bijlage toe.

 2. Selecteer het document dat u wilt bijvoegen. Standaard is de Recente weergave van uw iCloud-schijfschermen.

  Bijlage toevoegen op het scherm Nieuw bericht en bestanden in iOS Mail

 3. Wanneer u de bijlage selecteert, wordt deze aan het bericht toegevoegd. Herhaal de procedure om extra bijlagen toe te voegen.

Gebruik het menu Delen

De meeste apps bevatten een optie voor delen die de noodzaak om een ​​nieuwe e-mail te maken en er een bijlage aan toe te voegen, omzeilt. Als u bijvoorbeeld aan een Microsoft Word-document werkt, kunt u het document als bijlage delen. Die procedure (die per app verschilt) bundelt het geopende document in de hoofdtekst van een iOS Mail-bericht.