Skip to content

Bestanden delen in Windows XP

23 de juli de 2021
illustration of folder with multiple computer mice over world map 494328995 5a2ee59cd92b09001a0e5793

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop op het bestand of item dat u wilt delen. Selecteer Delen en beveiliging > Deel deze map op het netwerk. Geef naam op en kies OK.
  • Als u wilt dat gebruikers het item kunnen wijzigen, selecteert u Netwerkgebruikers toestaan ​​mijn bestanden te wijzigen selectievakje.
  • Zorg ervoor dat Windows XP Simple File Sharing is ingeschakeld voordat u probeert te delen.

Windows XP is sinds 2014 verouderd en ontvangt geen beveiligings- of functie-updates meer. Deze instructies zijn bewaard gebleven voor mensen die niet kunnen upgraden. Het voortdurende gebruik van Windows XP wordt niet aanbevolen. Met Windows XP kunt u documenten, mappen en andere bestandstypen delen met andere gebruikers op hetzelfde lokale netwerk, of ze nu Windows XP gebruiken of een ander Windows-besturingssysteem zoals Windows 10 of Windows 7. Nadat u delen hebt ingeschakeld en hebt gekozen waarmee u wilt delen andere computers, maakt u een bestandsserver waar u bestanden tussen computers kunt uitwisselen, een computer met uw netwerk kunt delen, video’s kunt kopiëren of afbeeldingen kunt delen.

Windows XP-bestanden delen via een netwerk

De XP-netwerkbenadering stroomlijnt de toegang tot netwerkbestanden:

  1. Zorg ervoor dat Windows XP Simple File Sharing is ingeschakeld.

  2. Zoek de locatie van het bestand, de map of het station dat u wilt delen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door te openen Mijn computer vanuit het Start-menu.

  3. Klik met de rechtermuisknop op het item of ga naar de het dossier menu, kies dan Delen en beveiliging.

  4. Selecteer in het nieuwe venster dat wordt geopend Deel deze map op het netwerken geef het item een ​​naam zodat het kan worden herkend. Als u wilt dat gebruikers het item kunnen wijzigen, selecteert u de Netwerkgebruikers toestaan ​​mijn bestanden te wijzigen selectievakje. Als u geen van deze opties kunt selecteren, kan dit betekenen dat het bestand of de map zich in een andere map bevindt die is ingesteld op privé. U moet eerst toegang tot die map verlenen. Ga daarheen en open dezelfde instellingen voor delen, maar wis de Maak deze map privé selectievakje.

  5. Klik OK of Van toepassing zijn om de wijzigingen op te slaan en het nieuwe gedeelde item in te schakelen.

Tips voor delen in Windows XP

Een alternatieve manier om bestanden en mappen te delen, is door ze te verplaatsen of te kopiëren naar de map Gedeelde documenten op C:Documents and SettingsAlle gebruikersDocuments. In Windows XP worden alle bestanden in de map Gedeelde documenten automatisch gedeeld op het lokale netwerk. De procedure voor het delen van bestanden in Windows 2000 en eerdere versies van Windows is toegankelijk via de het dossier > Delen menu in Windows Verkenner. Door bestanden op deze manier te delen, kunt u geen bestanden delen buiten uw lokale netwerk. Met andere woorden, u kunt geen bestanden verzenden naar uw vriend die mijlenver weg woont. Daarvoor heb je een website voor het delen van bestanden nodig zoals WeTransfer of een website voor cloudopslag zoals Dropbox die openbare links ondersteunt.