Skip to content

Bestanden kopiëren van een iPad naar een Mac of pc

21 de juni de 2021
comp 5b3af43546e0fb003734d49b

Wat te weten

 • AirDrop: op een Mac of pc, open Vinder en kies AirDrop. Ga op iOS naar bestand. Kiezen Delen > AirDrop > [device]. Bestand openen op Mac/pc.
 • Lightning: selecteer uw iOS-apparaat in iTunes. Ga naar Instellingen > Bestanden delen. Markeer het bestand, sla op naar bestemming en kies vervolgens Synchroniseren.
 • Cloud: ga op uw iOS-apparaat naar het bestand en selecteer and Delen. Selecteer Opslaan in Dropbox of Opslaan in bestanden (iCloud, andere cloudservice).

Met Apple AirDrop of een andere cloudservice kun je draadloos bestanden overbrengen tussen compatibele apparaten, inclusief van een iOS-apparaat naar een Mac of pc en vice versa. Hier geven we instructies voor drie scenario’s: hoe bestanden van een iPad naar een Mac te verplaatsen met AirDrop, hoe bestanden van een iPad naar een pc te verplaatsen met behulp van een Lightning-connector en hoe bestanden over te zetten van een iPad naar een pc met een cloudopslagdienst.

Bestanden overzetten van een iPad naar een Mac met AirDrop

Als je een Mac hebt, kun je bestanden uitwisselen tussen je iPad en je computer zonder dat je een kabel of cloudopslag nodig hebt. AirDrop is ontworpen voor het draadloos delen van bestanden, maar het proces kan een beetje kieskeurig zijn. Zo gebruikt u AirDrop op een Mac-apparaat: Zorg ervoor dat de Bluetooth-functie op uw iOS-apparaat is ingeschakeld en dat deze zich binnen een straal van een paar meter van uw Mac-apparaat bevindt.

 1. Open op je Mac-apparaat een nieuwe Finder venster en selecteer AirDrop. Hierdoor wordt AirDrop ingeschakeld en kan de Mac bestanden naar een nabijgelegen iPad of iPhone overbrengen of door andere apparaten worden gevonden.

  AirDrop selecteren op een Mac.

 2. AirDrop zoekt naar compatibele apparaten in de buurt. U kunt de vindbaarheid van uw apparaat beperken door te selecteren: Niemand, Alleen contacten, of Iedereen van de Laat me ontdekken door: drop-down menu.

 3. Navigeer op uw iPad of iOS-apparaat naar het bestand of de inhoud die u wilt delen en selecteer de Delen knop > AirDrop.

  Selecteren om een ​​document te delen via AirDrop.

 4. Selecteer het pictogram dat de pc of het Mac-apparaat vertegenwoordigt waarnaar u het bestand wilt verzenden.

  Verbinding maken met een ander apparaat via AirDrop.

 5. In het Finder-venster van uw Mac-apparaat verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd of u: Openen met pagina’s, iTunes U, Bestanden, Scriptable, Rit, of Annuleren.

  Accepteren en openen zal het bestand onmiddellijk downloaden en openen op uw Mac-apparaat. Aanvaarden zal het bestand downloaden naar uw map Downloads.

  Een bestand ontvangen via AirDrop op een iPad.

U kunt ook bestanden van uw Mac naar uw iOS-apparaat overbrengen door op het pictogram van uw iOS-apparaat in het Finder AirDrop-venster te klikken en ze te slepen naar het pictogram dat uw iOS-apparaat vertegenwoordigt. U wordt gevraagd om ofwel Aanvaarden of Afwijzen het bestand. U moet ook een app selecteren waarmee u het bestand wilt openen.

Bestanden overbrengen van een iPad naar een pc met behulp van een Lightning-connector

Als je een Windows-pc hebt of als je problemen hebt met de Mac AirDrop-methode, kun je bestanden overzetten met de Lightning (30-pins) connector die bij je iPad is geleverd. Om bestanden over te zetten met behulp van een Lightning-connector, hebt u de nieuwste versie van iTunes op uw pc nodig. Als u niet de nieuwste versie hebt geïnstalleerd, wordt u gevraagd om bij te werken wanneer u iTunes start.

 1. Open iTunes en selecteer de iPhone of iPad icoon naast de Muziek drop-down menu. Mogelijk wordt u op uw iOS-apparaat gevraagd of u de pc wilt “vertrouwen” zodra iTunes is geladen. U moet de pc vertrouwen om bestanden over te zetten.

  Icoon voor een iPad in iTunes.

 2. Onder de Instellingen menu aan de linkerkant, selecteer Bestanden delen.

  Bestanden delen in iTunes.

 3. Navigeer naar de bestanden die u naar uw pc wilt overbrengen door te selecteren in het deelvenster Apps aan de linkerkant. Zodra u het bestand hebt gevonden, selecteert u om het bestand te markeren onder de Document paneel aan de rechterkant. U kunt alleen bestanden delen van en naar de hier vermelde apps. Als de bestanden niet toegankelijk zijn via een van deze apps, kunnen ze niet worden gedeeld via iTunes.

  Een bestand selecteren om te kopiëren.

 4. Scroll naar beneden en selecteer Sparen.

  Opslaan selecteren.

 5. Kies een bestemming voor de bestanden op uw pc en selecteer vervolgens, Selecteer map.

  Een map selecteren om in op te slaan.

 6. Selecteer Synchroniseren.

  Synchroniseren selecteren.

U kunt ook bestanden van uw pc naar uw iOS-apparaat overbrengen door naar de bestanden te navigeren met behulp van een Finder-venster en vervolgens op de bestanden te klikken en ze naar Documenten ruit.

Bestanden overbrengen van een iPad naar een pc met behulp van cloudopslag

Als de app kopiëren via iTunes niet ondersteunt, moet je een cloudopslagservice gebruiken, zoals Dropbox, iCloud of Google Drive. Dit is een eenvoudigere oplossing dan het gebruik van een Lightning-kabel. U moet de service echter eerst op uw pc en op uw iPad instellen voordat u deze kunt gebruiken om bestanden over te zetten. Hiervoor moet u mogelijk Google Keep downloaden of Dropbox toevoegen aan de app Bestanden van uw iPad.

 1. Navigeer op uw iOS-apparaat naar het bestand dat u wilt overzetten en selecteer de Delen knop.

  Opties voor delen.

 2. Selecteer de juiste bestemming. Sommige bestanden bevatten de optie om: Opslaan in Dropbox, als je wilt delen met Dropbox. In andere gevallen moet u mogelijk selecteren: Opslaan in bestanden, zodat u kunt kiezen uit een aantal lokale en cloudopslagopties.

Methoden en menu-opties variëren, maar de cloudopslagoptie is bijna altijd toegankelijk via de Delen menu. In sommige gevallen kunt u bestanden overzetten van een cloudopslagapparaat naar uw iOS-apparaten door ze te synchroniseren. Met Dropbox hoef je bijvoorbeeld alleen het bestand naar je desktop of cloud-gesynchroniseerde Dropbox-map te kopiëren en vervolgens dezelfde map op je iOS-apparaat te openen.