Skip to content

Beste budget OBD2 autodiagnosescanner

8 de augustus de 2021
GettyImages 80493746 576596bc3df78ca6e4e5ee31

Als het gaat om autodiagnostiek, is er echt geen vervanging voor het soort diagnostische hulpmiddelen dat wordt gebruikt door professionele monteurs en technici. Maar de technologie heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd en er zijn manieren voor vastberaden doe-het-zelvers om geld te besparen met een autocodelezer.

Aan de codes komen

De eenvoudigste scantools zijn OBD-II-codelezers. Dit soort apparaten vindt u bij uw plaatselijke auto-onderdelenwinkel. Ze zijn vaak betaalbaar en kunnen u in de goede richting van een probleem helpen. Maar het kennen van de foutcode is slechts de eerste stap in een mogelijk lang en gecompliceerd diagnostisch proces.

Live gegevensstreaming

Om een ​​echt nuttig autodiagnosehulpmiddel te zijn, moet een scanner in staat zijn om te communiceren met de computer van de auto en live gegevens weer te geven. Sommige scantools zijn alleen ontworpen om een ​​lange lijst van alle beschikbare gegevenswaarden weer te geven, terwijl andere u in staat stellen om specifieke parameter-ID’s (PID’s) op te halen en aangepaste lijsten te maken. Dit kan enorm handig zijn tijdens het diagnoseproces, omdat u tijdens een proefrit op problemen kunt letten. Voor minder dan honderd dollar kun je fatsoenlijke scanners vinden die deze functies uitvoeren, hoewel de goedkoopste optie misschien een ELM 327-scanner is. Deze scanners worden aangesloten op uw OBD2-poort en gebruiken een ELM 327-microcontroller om de computer van uw auto te verbinden met een telefoon, tablet of laptop. U kunt een USB-kabel of Bluetooth-installatie gebruiken om de verbinding tot stand te brengen. Met een laptop of mobiel apparaat kunt u premium ELM 327-software kopen en toch veel minder uitgeven dan bij een traditionele scanner.

De beste diagnostische hulpprogramma’s voor auto’s omvatten diagnostische procedures

Het enige dat alle betaalbare codelezers en scantools missen, is de kennisbank waarmee de beste autodiagnosetools vaak worden geleverd. Naast het ophalen van codes en het weergeven van gegevens op een zeer efficiënte manier, bieden professionele scanners technici diagnostische procedures die ze moeten volgen. In sommige gevallen kunnen ze instructies bevatten om de werking van specifieke onderdelen te testen. Veel winkels hebben ook toegang tot programma’s zoals Mitchell en Alldata, die diagnostische stroomdiagrammen en testprocedures van onschatbare waarde bieden. Professionele diagnosetechnici kunnen ook putten uit een schat aan persoonlijke ervaring. Geen enkele betaalbare autodiagnosetool kan dat niveau van expertise evenaren, en evenmin kan het concurreren met de intensieve instructies van een tool als een MODIS of software zoals Alldata. Ten slotte kunt u online een verscheidenheid aan gratis en betaalde services vinden om te gebruiken in combinatie met een betaalbare scantool. Het belangrijkste om te onthouden is dat als u een probleem met uw auto ondervindt, iemand anders dit waarschijnlijk eerder heeft meegemaakt en er waarschijnlijk ergens op internet over heeft gepost.