Skip to content

Beste commerciële reparatiesoftware voor harde schijven

22 de juli de 2021
GettyImages 171159363 f5ca2116462849eebcb3344c64dd88af

Naast de vele gratis testtools voor harde schijven die kunnen worden gedownload, zijn er verschillende commerciële reparatietools voor harde schijven die, tegen een vergoeding, helpen bepalen of uw harde schijf correct werkt – of niet. Deze programma’s zijn niet nodig beter dan de gratis harde-schijftesters, maar aangezien je ervoor betaalt, krijg je waarschijnlijk klantenondersteuning als je die nodig hebt. Deze commerciële tools ondersteunen meestal ook meer bestandssystemen en functies, wat misschien iets is dat u zoekt. Dus als je Foutcontrole in Windows of een paar van de gratis tools hebt geprobeerd, maar nog steeds geen geluk hebt gehad, is het misschien tijd om de portemonnee of portemonnee te pakken en een van deze eens te proberen. Maak een back-up van uw bestanden voor het geval de harde schijf het zo erg laat dat het uiterst moeilijk of onmogelijk wordt om uw gegevens te herstellen. Er zijn tal van gratis back-uptools die u kunt installeren om back-ups te maken op een andere harde schijf of u kunt al uw back-ups online opslaan met een online back-upservice. Er zijn maar weinig gerenommeerde programma’s die zich richten op het repareren van harde schijven op het niveau dat ik zou aanbevelen. Als u meer dan de twee hieronder genoemde weet, laat het ons dan weten.

SpinRite

SpinRite.

Wat we leuk vinden?

  • Grondige documentatie en ondersteuning.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte mogelijkheden voor gegevensherstel.
  • Andere gratis tools doen het meeste van wat SpinRite doet.

SpinRite is een van de krachtigste commerciële diagnose- en reparatietools voor harde schijven die momenteel beschikbaar zijn. Het is al vele jaren beschikbaar. SpinRite werkt door verschillende unieke pogingen te doen om gegevens van defecte sectoren te herstellen, waarna de gegevens naar een veilige locatie worden verplaatst, de beschadigde sectoren worden vervangen door reserve-sectoren en de gegevens worden herschreven om weer toegang te krijgen. Met SpinRite zijn twee modi mogelijk: één voor herstel en één voor onderhoud. De eerste zal sneller klaar zijn en is bedoeld voor een noodsituatie, terwijl de laatste grondiger is vanwege de diepgaande analyse. Het SpinRite schijfreparatieprogramma is compatibel met de nieuwste bestandssystemen en harde schijven. Het is ook onafhankelijk van het besturingssysteem omdat het het FreeDOS-besturingssysteem gebruikt. Vanwege zijn kleine formaat kan het gemakkelijk worden uitgevoerd vanaf elk opstartmedium, zoals een cd of flashstation, en kan het worden “geëxporteerd” naar een ISO-bestand. SpinRite is ook extreem snel in wat het doet. Op de maximale snelheid kan het programma in het beste geval snelheden tot 2 GB per minuut of 120 GB aan gegevens per uur bereiken. SpinRite is een professionele tool en is dienovereenkomstig geprijsd, momenteel op $89 USD. Voor particulieren kunt u één exemplaar van het programma kopen en het op al uw pc’s gebruiken, maar zakelijke kopers moeten vier exemplaren kopen om SpinRite op clientcomputers te gebruiken. Als u een eerdere versie van SpinRite bezit, kunt u, afhankelijk van de versie die u heeft, overal upgraden vanaf $29 USD naar $69 USD. Iedereen met de oudste versie van het programma zal meer moeten betalen voor de upgrade dan eigenaren van recentere versies.

HDD-regenerator

Screenshot van HDD Regenerator v2011

HDD-regenerator (demoversie).

Wat we leuk vinden?

  • Wordt geleverd met een geld-terug-garantie.
  • Makkelijk te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan gegevens verliezen bij het regenereren van beschadigde sectoren.
  • Vereist een cd of flashstation.

Net als SpinRite is HDD Regenerator op tekst gebaseerd, maar het is nog steeds gemakkelijk te gebruiken en stelt geen ingewikkelde vragen of laat u aangepaste scanopties instellen. Eenmaal gedownload, brandt u het programma op een USB-apparaat (een flashstation zou het beste werken) of op een schijf. Het brandproces is bij beide opties automatisch dankzij de brandtools die bij HDD Regenerator zijn inbegrepen. Wanneer u voor het eerst opstart naar HDD Regenerator, moet u kiezen welke harde schijf u wilt scannen, gevolgd door het type scan dat u wilt uitvoeren. Er zijn twee scanopties in dit programma. De eerste is gewoon een prescan om te melden als er slechte zones worden gevonden. Om de sectoren daadwerkelijk te repareren, moet HDD Regenerator in de andere modus worden uitgevoerd, de normale scan. Als de normale scan is gekozen, kunt u ervoor kiezen om de schijf te scannen en te repareren, te scannen maar alleen de beschadigde sectoren weer te geven en niet te repareren, of alle sectoren in een bereik opnieuw te genereren, zelfs als ze niet slecht zijn. Ongeacht het scantype dat u kiest, u kunt beginnen bij sector 0 of handmatig de start- en eindsectoren selecteren. Wanneer HDD Regenerator klaar is, wordt een lijst weergegeven met de sectoren die zijn gescand, evenals het aantal vertragingen dat is gedetecteerd, sectoren die niet zijn gerepareerd en sectoren die zijn hersteld. Tenzij u HDD Regenerator op een cd of dvd gebruikt, kunt u het scannen ook hervatten als het op elk moment wordt onderbroken. HDD Regenerator is onafhankelijk van de harde schijf, het bestandssysteem en het besturingssysteem. Dit betekent dat het kan werken, ongeacht hoe de harde schijf is geformatteerd: FAT, NTFS, HFS + of een ander bestandssysteem, en ongeacht het besturingssysteem of hoe de schijf is gepartitioneerd (het kan zelfs niet-gepartitioneerd zijn). Hoewel HDD Regenerator op elk besturingssysteem kan werken, moet het eerst op Windows draaien, omdat je op die manier de opstartbare flashdrive of schijf moet maken. Toen ik de HDD Regenerator-reparatiesoftware voor harde schijven testte, duurde het iets meer dan vijf minuten om een ​​prescan op een 80 GB-schijf te voltooien. HDD Regenerator is momenteel geprijsd op: $ 59,95 USD, en daarmee krijg je levenslang gebruik, een jaar gratis kleine updates en kortingen op grote upgrades. Dat is echter slechts voor één exemplaar; er zijn hoge kortingen als u in bulk koopt (bijv. 50 of meer exemplaren brengen de prijs naar $ 16 USD per stuk). Er is ook een gratis demoversie beschikbaar als u de Downloaden link op de downloadpagina, maar het scant en repareert alleen de eerste slechte sector die het vindt.