Skip to content

Beste Homebrew-spellen voor de Nintendo DS

16 de augustus de 2021
nintendo3DS 80782fe45ff74d558b46557bea9d076c

Je Nintendo DS-ervaring hoeft niet te stoppen bij je lokale spelhandelaar. Er is een enorme online community gewijd aan Nintendo DS homebrew – games die zijn geprogrammeerd door amateurs en onafhankelijke ontwikkelaars. Met een beetje zelfgemaakte knowhow heb je toegang tot tientallen titels in meerdere genres, waaronder puzzel-, rollenspel-, strategie- en actiegames. Hier is een greep uit de beste Nintendo DS-homebrew die het internet te bieden heeft.

Realtime strategie (RTS): een vleugje oorlog

De Nintendo DS heeft tal van turn-based strategiespellen – Fire Emblem: Shadow Dragon is een goed voorbeeld — maar het ontbreekt een beetje voor hartverscheurende real-time strategy (RTS) games. Gelukkig kun je het RTS-tekort van de Nintendo DS verhelpen met Een vleugje oorlog. Het biedt goede tijden met grote, kleurrijke sprite-graphics en middeleeuwse soldaten die op bloed uit zijn. Houd een voorraad lucht in uw longen; je hebt geen tijd om te ademen.

Strategie: DiceWars DS

DiceWars DS is een verslavend strategiespel dat veel lijkt op Risico. Het is jij tegen zeven computergestuurde tegenstanders, en iedereen heeft honger naar land. Als je een fan bent van Risico, laat deze je niet ontglippen.

Roguelike role-playing game (RPG): POWDER

Wat is een roguelike RPG? Het is kerkerkruipen in zijn puurste, meest meedogenloze vorm. Je verkent eindeloze labyrinten die wemelen van onvoorstelbaar kwaad en prachtige schatten. Geen twee bezoeken aan de onderwereld zijn ooit hetzelfde; de indeling van de kerker verandert elke keer dat je de diepten peilt.

POEDER brengt de kwelling en voldoening van de roguelike-ervaring naar de Nintendo DS. Trouw aan de roguelike traditie, zijn de graphics van de game eenvoudig, maar je speelt de game niet om naar het landschap te staren. Je speelt om jezelf als avonturier te verbeteren.

Tweedimensionale actie: MegaETK

Fans van de Mega Man serie zal veel vinden om van te houden MegaETK, een zelfgemaakte game die 2D-platformactie combineert met kleine RPG-elementen. Spring rond, schiet vijanden neer, neem het op tegen kleurrijke bazen, bespaar geld en belast je kleine Mega Man-kloon met een winkelverslaving.

Realtime strategie (RTS)/Tower Defense: Warcraft: Tower Defense

Als je op zoek bent naar een bijzonder intense ervaring, Warcraft: Tower Defense combineert realtime strategie met torenverdediging – een genre dat, zoals de naam al doet vermoeden, inhoudt dat je een thuisbasis moet beschermen tegen een eindeloze aanval van vijanden. In Warcraft: Tower Defense, verdedig je tegen binnenvallende troepen door torens te bouwen en te upgraden.

Tweedimensionale actie: Xrick DS

Xrick DS is een Nintendo DS-poort van Xrick voor de pc, die op zijn beurt een side-scrolling-game is die sterk is geïnspireerd op Rick Dangerous, een 2D-avonturenspel dat eind jaren ’80 voor de pc is ontwikkeld. Nog in de war? Het origineel Rick Dangerous werd samengesteld door Core, een bedrijf dat een van de meest herkenbare ontdekkingsreizigers van gaming tot leven bracht: Lara Croft van de Grafrover serie. Net als het bronmateriaal, Xrick DS is sterk geïnspireerd door de Indiana Jones films. Verwacht veel spanning, morsen en rollende rotsen.

First-Person Shooter (FPS): Quake DS

Breng de definitieve first-person shooter uit de jaren 90 naar de Nintendo DS met QuakeDS. Dit was het spel dat je stilletjes installeerde en pikte terwijl je computerlableraar doorzeurde over een programmeerprobleem. Download de homebrew-aanpassing en beleef de magie opnieuw.

Natuurkunde/puzzel: zakfysica

Als je het leuk vindt om een ​​spot te drijven met de wetten van de zwaartekracht in Kleurpotlood Fysica of Crayon Physics Deluxe voor de pc en iPhone, wil je downloaden Zakfysica voor de Nintendo DS. Het uitgangspunt moet bekend zijn bij fans van Kleurpotlood Fysica: Je tekent objecten op het aanraakscherm en ze worden echt en interageren met hun omgeving door middel van nauwkeurige fysica. Ballen rollen van hellingen af ​​en stoten dominostenen om, en golfclubs zwaaien aan scharnieren om projectielen over het scherm te slaan. Laat je innerlijke fysicus losbarsten.

Puzzelcollectie: PuzzleManiak

PuzzelManiak is gebaseerd op Simon Tatham’s Puzzelcollectie voor pc, Mac en Linux. En zoals de naam al doet vermoeden, PuzzelManiak is soulfood voor elke puzzelfanaat. Zevenentwintig puzzels zijn beschikbaar voor uw inzage, allemaal gegenereerd door algoritmen om elke keer dat u speelt een unieke ervaring te garanderen. Beschikbare spellen zijn onder meer: Bruggen, Vijftien, sterrenstelsels, Licht Omhoog, Kaart, Brein, mijnen, Patroon, Solitair, Sudoku, en Ontwarren, onder veel meer.