Skip to content

BIOS bijwerken

11 de juli de 2021
GettyImages 105785508 a9212313e108428fa713d6b67625cb95

BIOS-updates zijn anders dan een update die u zou kunnen uitvoeren op een softwareprogramma of besturingssysteem. Ze worden niet alleen vaak anders toegepast, maar de meeste mensen hoeven zich nooit zorgen te maken over het bijwerken van het BIOS, tenzij een handleiding voor probleemoplossing hier specifiek om vraagt. Er zijn echter vaak goede redenen om het BIOS van uw computer bij te werken. Als u nieuwe hardware installeert die uw computer niet herkent of als u een ander hardware-gerelateerd probleem probeert op te lossen, kan een BIOS-update zorgen voor een noodzakelijke verbetering van de compatibiliteit of stabiliteit. Een update kan ook functies toevoegen aan een moederbord, bugs oplossen en beveiligingsproblemen oplossen. De onderstaande stappen zijn specifiek voor het updaten van het BIOS op een Dell computer. Hoewel het proces over het algemeen hetzelfde is, heeft elke BIOS-fabrikant zijn eigen unieke proces. Zorg ervoor dat u het gedeelte onderaan deze pagina leest als u geen Dell pc gebruikt.

Voordat u het BIOS bijwerkt

Ongeacht de BIOS-fabrikant zijn er een paar dingen die u eerst moet doen voordat u in de update zelf springt:

 1. Bevestig dat een BIOS-update echt nodig is. Mogelijk wordt u gevraagd een nieuwe BIOS-versie te installeren als algemene stap voor het oplossen van problemen, maar dit zijn slechts algemene richtlijnen die niet altijd op elke situatie van toepassing zijn. Als er geen update beschikbaar is, heeft het niet veel zin om de onderstaande stappen te doorlopen. Controleer hiervoor de huidige BIOS-versie en vergelijk deze met het versienummer dat op de website van de fabrikant staat vermeld. Als je niet zeker bent van de fabrikant, gebruik dan de Microsoft Systeeminformatie-instructies in die link, of volg een andere methode in dat artikel als je niet op je computer kunt opstarten.

 2. Neem alle voorzorgsmaatregelen die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw computer niet uitvalt tijdens de BIOS-update! Een update die plotseling wordt onderbroken, kan het BIOS beschadigen en nog meer problemen veroorzaken. Als u het BIOS op een desktop bijwerkt, hoeft u niets meer te doen dan te hopen dat de stroom aan blijft (of batterijback-up te gebruiken). Als je een laptop gebruikt, steek je de stekker in het stopcontact en laat je hem staan ​​totdat je alle benodigde stappen hebt voltooid.

 3. Maak een back-up van uw gegevens. Een BIOS-update zou niet moeten sluit uw bestanden uit of verwijder iets, maar het is altijd een goed idee om een ​​back-up te maken voordat u op dit niveau met uw computer gaat werken.

BIOS bijwerken

Nu de belangrijke vereisten uit de weg zijn, is het tijd om het BIOS daadwerkelijk te flashen: BIOS-updates zijn specifiek voor elk moederbordmodel. Download geen Dell BIOS-update tenzij Dell de fabrikant van uw moederbord is en gebruik altijd het BIOS-updatebestand dat specifiek is voor uw computer of moederbordmodel.

 1. Bezoek de pagina Drivers en downloads van Dell.

 2. Selecteer Detecteer pc om uw computer automatisch te identificeren. Als dat niet werkt, of als u niet op de computer zit die u gaat updaten, zoek dan naar uw model of servicetag en selecteer uw computer in de lijst.

 3. Kiezen BIOS van de Categorie drop-down menu.

 4. Selecteer Downloaden om de BIOS-update op uw computer op te slaan. Als u dit bestand downloadt op een andere computer dan degene die de BIOS-update nodig heeft, sla het dan op in de hoofdmap van een flashstation (u moet het station formatteren naar het FAT32-bestandssysteem).

 5. Als u dezelfde computer gebruikt als de BIOS-update, opent u het bestand en bevestigt u nogmaals dat de huidige BIOS-versie ouder is dan de nieuwe versie.

  Dell Update BIOS-hulpprogramma

  Als het bestand zich op een flashstation bevindt, sluit u het aan op de computer die de BIOS-update nodig heeft en zet u de computer aan, of start u het opnieuw op als het al aan staat.

 6. Als u de update vanuit Windows uitvoert, selecteert u Bijwerken, wacht tot alle verschillende updateprocessen zijn voltooid en druk vervolgens op Ja als je de ziet Update succesvol! bericht om uw computer opnieuw op te starten. Dat is het! Als u het BIOS bijwerkt vanuit het bestand op de flashdrive, drukt u op de F12 toets tijdens het herstarten. Wanneer u een zwart scherm met tekstopties ziet, drukt u op de pijl-omlaag om te markeren BIOS Flash-updateen druk vervolgens op Enter. Ga verder met stap 7.

 7. Gebruik de bladerknop om het EXE-bestand te vinden dat u eerder naar de flashdrive hebt gedownload. Selecteer het en druk vervolgens op OK.

 8. Kiezen Flash-update startenen bevestig met Ja, om te beginnen met het updaten van het BIOS. Uw computer zal opnieuw opstarten om de update te voltooien.

BIOS bijwerken op andere systemen

De Dell-specifieke instructies hierboven zijn vergelijkbaar met hoe u het BIOS op een andere computer zou updaten. Hier zijn de algemene stappen om dit te doen op andere computersystemen dan Dell:

 1. Bezoek de site van de fabrikant om hun BIOS-updateprogramma te zoeken en te downloaden. Volg een van deze links als de BIOS-fabrikant overeenkomt met een van deze bedrijven:

  • ASUS
  • HP
  • Lenovo

  Afhankelijk van de fabrikant kunt u mogelijk een meer automatische methode gebruiken om het BIOS bij te werken, zoals met HP Support Assistant.

 2. Open het bestand waar u het ook hebt gedownload. Als deze BIOS-update voor een andere computer is, voer het bestand dan toch uit en zoek naar een optie om een ​​herstel-flashstation te maken waarvan u kunt opstarten op de niet-werkende computer. Of kopieer het bestand naar een flashstation, plaats het in de computer die de BIOS-update nodig heeft en start die computer vervolgens opnieuw op.

 3. Volg de stappen op het scherm om het BIOS bij te werken. Mogelijk moet u op een drukken Installeren, Opstelling, of Flash-BIOS knop. Het kan op het startscherm van de tool staan ​​of binnen een Geavanceerd menu.

 4. Start opnieuw op wanneer dit wordt gevraagd, zodat de BIOS-update kan worden voltooid. Als er aanvullende stappen zijn die u moet volgen, selecteer dan een Bijwerken of Doorgaan met knoppen om de update te voltooien.

Als je specifieke hulp nodig hebt bij het updaten van het BIOS, bezoek dan de helpdocumenten van de fabrikant. Deze ondersteuningspagina’s van ASUS, HP en Lenovo bevatten alle details die u nodig hebt om dit op hun systemen te doen.