Skip to content

Blijven snoersnijders bij Hulu+Live TV?

20 de juni de 2021
GettyImages 1215344937 17322ea848e8415c9280bd1a53d00a94

Belangrijkste leerpunten

  • Viacom heeft deze week een nieuwe deal aangekondigd om 14 extra kanalen in het Hulu + Live TV-pakket te brengen
  • Voor dezelfde prijs als vergelijkbare kabelpakketten, zijn YouTube TV en Hulu + Live TV de twee beste opties voor het doorknippen van kabels voor degenen die de kabel zijn ontgroeid
  • Kiezen tussen de twee komt neer op persoonlijke voorkeur en waar je woont.
Een nieuwe deal met Viacom brengt netwerken zoals Nickelodeon, Comedy Central en BET in het Hulu + Live TV-pakket. Maar met ongeveer 65 kanalen in vergelijking met de 85 van YouTube TV, moeten consumenten kiezen welke het beste voor hen is op basis van wat ze leuk vinden en waar ze wonen. Er zijn verschillende manieren om in 2021 televisie te kijken, waaronder kanaal-apps zoals CBS All Access, streamingdiensten zoals Netflix en live streaming-apps zoals Sling TV, maar voor degenen die hun kabels willen doorknippen en nog steeds een deel van hetzelfde live-aanbod als kabel willen hebben , zijn live streaming-apps zoals die aangeboden door Hulu en YouTube de juiste keuze. Stephen Lovely, hoofdredacteur van Cordcutting.com, wiens persoonlijke missie het is om mensen te helpen het snoer door te snijden op een manier die past bij hun budget en levensstijl, zegt dat YouTube TV en Hulu + Live TV boven de rest uitstijgen als de beste live streaming apps. Beide zijn geprijsd op $ 64,99 per maand. “De enige echte kabelvervangingen zijn Hulu + Live TV en YouTube TV”, zei hij in een telefoongesprek met reddingsdraad.

Wat scheidt Hulu en YouTube van de rest?

Lovely vond de Viacom-deal om meerdere redenen interessant. “Het was vroeger zo’n vervelende groep voor streamingdiensten om te krijgen … Disney maakt constant deals om ESPN op bijna elke service te krijgen,” zei Lovely. “Nu is het steeds gebruikelijker om Viacom te zien delen.” “Mensen moeten verschillende opstellingen voor het snijden van snoeren overwegen op basis van wat het beste voor hen is.” Viacom prees Hulu als partner toen de deal werd aangekondigd. “We zijn verheugd dat we een uitgebreide overeenkomst hebben bereikt met Hulu die de waarde van onze krachtige merkenportfolio onderstreept voor tv-platforms en kijkers van de volgende generatie”, zei Ray Hopkins, de president van de Amerikaanse netwerkdistributie bij ViacomCBS, in een persbericht. “Hulu blijft een geweldige partner en deze overeenkomst zorgt ervoor dat Hulu + Live TV-abonnees nu voor het eerst kunnen genieten van de volledige breedte van onze toonaangevende inhoud op het gebied van nieuws, sport en entertainment.” Volgens Cordcutternews bereikte Hulu + Live TV eind vorig jaar meer dan 4 miljoen abonnees. YouTube TV had iets meer dan 3 miljoen abonnees en Sling TV werd derde met iets minder dan 2,5 miljoen. Als we rekening houden met on-demand klanten, alle 32,1 miljoen, heeft Hulu in totaal 36,6 miljoen abonnees.

YouTube-kantoren in Londen, Engeland.

In de geest van Lovely zijn live streaming-apps van Hulu en YouTube het beste. Zij leiden de rest in het aantal abonnees en bieden volgens hem het beste totaalpakket. Zelfs met de nieuwe Viacom-kanalen biedt YouTube TV nog steeds meer kanalen met meer dan 85, vergeleken met meer dan 65 voor Hulu. Maar zoals Lovely uitlegde, zou dat niet de enige manier moeten zijn om ernaar te kijken.

Opgesloten in een strakke race

De strijd tussen de twee platforms is een kwestie van persoonlijke voorkeur. “Het hangt echt af van de consument,” zei Lovely. Een van de voordelen van YouTube TV is de DVR. YouTube TV biedt onbeperkte cloud-DVR-opslagruimte en mogelijkheden voor terugspoelen, vooruitspoelen en pauzeren, ideaal voor mensen die een lange lijst met favoriete kabelprogramma’s hebben die ze graag opnieuw bekijken. Hulu + Live TV biedt een add-on van $ 9,99 voor meer DVR-cloudopslag dan de 50 uur per maand van het oorspronkelijke pakket. Hoewel YouTube TV ongeëvenaard is in zijn DVR, is toegang tot Hulu, normaal gesproken $ 5,99, voor sommigen een groot pluspunt.

Een conceptbeeld van iemand die op een virtueel scherm door tv-kanalen bladert.

Voor Lovely zou het misschien overdreven zijn om toegang te hebben tot Hulu samen met Hulu + Live TV. Voor $ 70,99 hebben klanten toegang tot Hulu zonder advertenties. Uiteindelijk moet elke individuele gebruiker kijken welke kabel- of streamingoptie het beste bij hem past op basis van zijn persoonlijke voorkeuren en wat er beschikbaar is in zijn gebied. “Je kilometerstand kan variëren, afhankelijk van wat je kijkt. Als je alleen maar NFL of sitcoms kijkt, is er geen reden om te betalen voor kabel of live televisie,” zei Lovely. “Mensen zouden verschillende opstellingen voor het doorknippen van kabels moeten overwegen op basis van wat het beste voor hen is.”