Skip to content

Bordspellen die je op Facebook kunt spelen

3 de juli de 2021
ScreenShot2020 03 10at3.13.16PM c889333cafcc4842b184884923769eb1

Facebook biedt meer dan 100 bordspellen die je kunt openen via de Spellen tabblad op de Facebook-website of de Gamen tabblad in de mobiele app. Schaken, Backgammon, Scrabble, Dammen, Reversi en Words With Friends zijn slechts enkele van de spellen die u met anderen, alleen of met nieuwe gebruikers op internet kunt spelen. Vind de Spellen tabblad in het menu aan de linkerkant van de desktopversie van Facebook. Tik in de mobiele Facebook-app voor iOS en Android op de Menu (drie horizontale lijnen) en tik vervolgens op Gamen.

Chess.com

Facebook heeft minstens 10 verschillende versies van Chess, maar meer dan 1 miljoen gebruikers spelen Chess.com, dat gratis onbeperkt meerdaags of snelschaak biedt. Speel met Facebook-vrienden of vind online een match. De game helpt je je spel te verbeteren met tactieken, video’s en andere coachingfuncties. Selecteer Verzenden naar mobiel om een ​​game naar je iOS- of Android-apparaat te verplaatsen.

Backgammon Live

Screenshot van Backgammon Live Facebook-spel

Onder de vele backgammon-spellen op Facebook, is Backgammon Live erg populair met meer dan 100.000 maandelijkse gebruikers. Gooi je virtuele dobbelstenen in Backgammon en verplaats je stukken, verzamel munten samen met gratis bonussen en geschenken. Match met spelers over de hele wereld en kies uit een verzameling unieke en aangepaste boards. Chat met je tegenstander terwijl je speelt en word lid van de grote Facebook-community van de game.

Dammen Plus

Screenshot van Checkers Plus Facebook bordspel

Het gratis Checkers Plus heeft meer dan 2.000 maandelijkse gebruikers en is een van de meest populaire Checkers-spellen op Facebook. Speel met vrienden of daag andere online spelers uit in multiplayer of single-mode, of selecteer Willekeurig om te matchen met een willekeurige tegenstander. Er zijn drie vaardigheidsniveaus om uit te kiezen. Als je het goed doet, kom je misschien op het maandelijkse Leaderboard! Andere functies zijn onder meer chatten, taalinstellingen, aangepaste skins voor achtergrondtokens en meer.

Omgekeerd

Screenshot van Reversi bordspel op Facebook

Reversi is een van een reeks Facebook-spellen van Nidink Games, die ook Bingo en Bridge biedt. Nodig je vrienden uit om Reversi te spelen of te spelen met iedereen waar ook ter wereld. Chat met je tegenstanders terwijl je speelt en pas je spel aan met avatars, lettertypen en kleuren. Dit is een spel met veel strategie, dus zet je denkpet op.

Tic Tac Toe Multiplayer

Screenshot van Tic Tac Toe-spel op Facebook

In een moderne versie van het klassieke spel, is deze Tic Tac Toe-versie voor twee spelers, X en O, die om de beurt hun vierkanten markeren in een 15×15 raster. De speler die erin slaagt vijf respectieve merktekens in een horizontale, verticale of diagonale rij te plaatsen, wint het spel. Speel met vrienden of zoek een speler online.

Woorden met vrienden

Screenshot van Words With Friends op Facebook

Met meer dan 5 miljoen maandelijkse gebruikers heeft Words With Friends Scrabble naar nieuwe digitale hoogten en populariteit gebracht. Het is gemakkelijk om vrienden te vinden om mee te spelen, maar wees gewaarschuwd: de concurrentie is hevig en valsspelers worden niet getolereerd. Words with Friends biedt een schone, aantrekkelijke interface en biedt functies zoals de mogelijkheid om woorddefinities op te zoeken. Houd je prestaties bij, train in solo-uitdagingen en voltooi uitdagingen om leuke, unieke badges te verdienen. Facebook-games hebben privacyzorgen aangewakkerd. Sommige game-apps hebben mogelijk alleen toegang tot je openbare profiel, terwijl andere je vragen om toegang tot je vriendenlijst en e-mailadres. Voordat je ermee instemt om te spelen, moet je ervoor zorgen dat je de rechten begrijpt waartoe je toegang verleent en dat je je aanmeldt voor aankondigingen, berichten en tips.