Skip to content

Bouw je eigen gaming-pc voor minder dan $ 800

11 de juli de 2021
assembling the computer 929248438 5bdb589046e0fb0051d99300

Er is een enorme verscheidenheid aan videogames beschikbaar voor de pc die niet te vinden zijn in consolesystemen, maar er zijn specifieke hardwarevereisten om 3D-games op een pc te spelen. Gewoonlijk beoordelen mediakanalen alleen de beste uitrusting, waardoor het moeilijk is om een ​​goede goedkope gaming-installatie te vinden. Deze gids is ontworpen om u te helpen een speciaal spelsysteem te bouwen dat de bank niet kapot maakt. Het is misschien niet het meest flitsende systeem dat er is, maar het speelt games erg goed. Het dekt ook alleen het kerncomputersysteem zonder monitor. Veel van de onderdelen op deze lijst worden verkocht als OEM-producten. Het zijn dezelfde items die in een winkelverpakking worden geleverd, maar ze hebben minder materiaal omdat ze meestal in bulk aan bouwers worden verkocht. Ze hebben dezelfde garanties en beschermingen als producten in doosverpakkingen. Vergeet niet dat dit slechts een gids is met aanbevolen producten. Er zijn veel alternatieve componenten beschikbaar die net zo goed kunnen presteren.

Lijst met budget gaming-pc-componenten

Hier is een lijst met goede, voordelige pc-componenten waarmee u rekening moet houden bij het samenstellen van uw rig.

Behuizing: Rosewill R536

Een goedkope stalen mid-tower desktop computerbehuizing die is uitgerust met een 500W nominale voeding. Het bevat ook drie 5,25-inch externe, één 3,5-inch externe en vijf 3,5-inch interne schijfsleuven en een 120 mm-ventilator voor ventilatie en systeemkoeling.

Moederbord: Gigabyte Z390 UD

Productfoto van het Gigabyte Z390 UD-moederbord en -doos

Hoewel de Gigabyte Z390 UD sommige toeters en bellen weglaat, zoals ingebouwde Wi-Fi, heeft hij alle benodigdheden voor een budgetprijs. Het ondersteunt Intel Core-processors van de 9e en 8e generatie en heeft 4 DIMM’s voor geheugenupgrades. Het heeft slechts één x16 PCIe-slot, maar dit is alleen van belang als u meerdere grafische kaarten wilt gebruiken. Eén GPU is prima voor een budget-rig.

Processor: Intel Core i5-9400F

Intel Core i5-9400F-productdoos

De Intel Core i5-9400F is een solide midrange-processor. Het heeft geen geïntegreerde grafische kaart, maar dat is niet echt een probleem, aangezien je een aparte, krachtigere grafische kaart gaat installeren voor je gaming-behoeften. Het kan ook niet worden overklokt, wat een dealbreaker kan zijn, maar het heeft in ieder geval zijn eigen koeling.

Geheugen: Crucial Ballistix Sport LT 2400 MHz DDR4 DRAM

Cruciale Ballistix Sport LT 2400 MHz DDR4 DRAM ingelast in een moederbord

DDR4 is de huidige standaard voor computer-RAM. Het biedt snellere algehele prestaties, met een lager stroomverbruik, dan zijn voorganger. Lifewire raadt een minimum van 16 GB aan om soepele spelprestaties te garanderen.

Grafische kaart: AMD Radeon RX 570 4GB

AMD Radeon RX 570 4GB grafische kaart

Hoewel het geen krachtpatser is, biedt de AMD Radeon RX 570 goede prestaties met een beperkt budget. Hiermee kun je veel games spelen met 60 fps bij 1080p. Als je in de toekomst 4K-gaming of VR wilt gebruiken, wil je echter upgraden naar een kaart met een hogere specificatie.

Harde schijf: Seagate 3TB SATA

Seagate 3TB SATA harde schijf

Seagate maakt al heel lang harde schijven en hun nieuwste schijven bieden solide prestaties en een goede capaciteit zonder extreem duur te zijn.

SSD: Samsung 750 250GB SSD (optioneel)

Samsung 750 250GB SSD

Dit is geheel optioneel, aangezien het nog eens $ 70 tot $ 100 zal toevoegen aan de kosten van het systeem, maar solid-state schijven bieden een dramatische prestatieverbetering. 250 GB is een beetje klein voor de rootpartitie, vooral als je van plan bent veel games op de hoofdschijf te zetten voor de prestatieverbetering, maar de schijf kan ook worden gebruikt als een Smart Response Technology-cache voor de primaire harde schijf, die kan ook de prestaties verbeteren zonder de ruimtebeperkingen.

Dvd-station: LG GH24NSC0B (optioneel)

LG GH24NSC0B dvd-station

Deze goedkope dvd-brander ondersteunt alle huidige dvd-mediastandaarden, inclusief dvd+r, rw dvd-r en rw dvd-ram, en heeft 24x snelheden voor dvd+/-r-media. Het is echter niet langer nodig, aangezien Microsoft Windows-installatieprogramma’s op USB-drives aanbiedt.

Andere componenten die nodig zijn voor een doe-het-zelf gaming-pc

Deze lijst met componenten vormt het hart van het computersysteem, maar er zijn nog een paar onderdelen nodig. Namelijk een toetsenbord/muis, een monitor en luidsprekers. Sommige monitoren hebben ingebouwde speakers, maar als je van plan bent om ook tijdens het gamen te communiceren, is een mooie headset een goede optie. Een goede monitor die schermgrootte en resolutie combineert en tegelijkertijd betaalbaar is, is de sleutel. Bekijk deze selectie van de beste 24-inch LCD-monitoren voor een goede balans tussen grootte en prijs.

Uw doe-het-zelf gaming-pc samenstellen

Zodra u alle onderdelen heeft, moet natuurlijk het computersysteem worden gemonteerd en geïnstalleerd. Handleidingen over de verschillende stappen die nodig zijn om de onderdelen te installeren, zijn online te vinden.