Skip to content

Brengt Instagram je op de hoogte van screenshots die door iemand anders zijn gemaakt?

23 de juni de 2021
instagram notifications about screenshots 4177912 accadc0f33784b1599e9a7a3f981fc0f

Met zoveel geweldige inhoud die op Instagram wordt gedeeld, is het verleidelijk om screenshots (of schermopnames) te willen maken van wat je ziet. Maar weet die gebruiker dat je een screenshot van hun bericht hebt gemaakt? En weet je of iemand een screenshot van jou heeft gemaakt? In de meeste situaties zal de andere persoon niet weten dat je een screenshot hebt gemaakt van een afbeelding, bericht of iets anders dat ze hebben gedeeld. Er is echter één scenario waarin gebruikers een screenshotmelding krijgen, wat we hieronder uitleggen.

Verstuurt Instagram meldingen voor screenshots van foto- of videoberichten?

Regelmatige foto- en videoberichten die in de homefeed, in gebruikersprofielen of op het tabblad Verkennen worden weergegeven, zijn beschermd tegen schermafbeeldingen. Hetzelfde geldt voor schermopnamen — als u besluit het scherm van uw apparaat op te nemen terwijl de videopost van iemand anders wordt afgespeeld. Een alternatief voor het maken van een screenshot van berichten is om de ingebouwde bladwijzerfunctie van Instagram te gebruiken om afbeeldingen op te slaan. Hiermee kun je afzonderlijke berichten van berichten verzamelen en ze later opnieuw bekijken (zonder dat de originele poster ooit op de hoogte wordt gesteld). Tik gewoon op de bladwijzer pictogram onder een bericht om het op te slaan. Je kunt al je opgeslagen berichten zien door naar je profiel te gaan en op . te tikken Opgeslagen. Als de originele afbeelding echter wordt verwijderd, mislukt uw bladwijzer.

Verstuurt Instagram meldingen voor screenshots van verhalen?

Instagram heeft een paar maanden besteed aan het testen van een functie waarmee gebruikers konden zien wie screenshots van hun verhalen aan het maken was, maar die functie is sindsdien niet meer beschikbaar. De functie werd opgemerkt in februari 2018. In juni was deze verdwenen. Sindsdien kunnen Instagram-gebruikers vrijelijk screenshots maken of de verhalen van andere gebruikers screenen zonder dat ze hiervan op de hoogte worden gesteld. Er is geen garantie dat Instagram voorgoed klaar is met meldingen van verhaalscreenshots. Er is altijd de mogelijkheid dat het testen op elk moment kan worden hervat zonder dat u het zelfs maar weet.

Verstuurt Instagram meldingen voor screenshots van privéberichten?

Een verdwijnende foto of videoboodschap is er een die je met de camera maakt via de Instagram-app en vervolgens als een direct message naar een groep of individu stuurt. Volgens de Help-sectie van Instagram worden screenshot-meldingen weergegeven als een van je ontvangers besluit er een screenshot van te maken. Je bent veilig als je iets anders via een direct message stuurt. Screenshots van andere soorten niet-verdwijnende inhoud die zijn verzonden in directe berichten (zoals berichten uit feeds, tekst of hashtags) resulteren niet in een melding.

Verstuurt Instagram meldingen voor screenshots van gebruikersprofielen?

Net als bij individuele foto- en videoberichten, kun je veilig een screenshot maken van het profiel van iemand anders zonder dat ze het ooit weten. Dit kan vooral handig zijn als u snel hun website of contactgegevens in hun bio wilt opslaan zonder ze te hoeven volgen. Als je je zorgen maakt dat mensen screenshots maken van je Instagram-inhoud, kun je overwegen om je profiel privé te maken. Je bestaande volgers en eventuele volgverzoeken die je goedkeurt, kunnen nog steeds screenshots maken, maar niet-volgers kunnen niets anders zien dan je profielfoto en naam, waardoor ze geen toegang hebben tot en dus screenshots maken van je berichten, verhalen of bio-informatie.

Pas op voor apps van derden die beweren u op de hoogte te stellen van Instagram-screenshots

Alle apps van derden die beweren u screenshot-meldingen te sturen, zijn waarschijnlijk extreem verouderd of een totale oplichterij. Instagram legt strikte beperkingen op aan wat apps van derden doen via de Instagram API om privacy- en veiligheidsredenen, wat betekent dat geen enkele app die je installeert je kan vertellen wie er screenshots van je inhoud maakt. Als u een app tegenkomt die beweert u te kunnen vertellen wie er screenshots van uw inhoud maakt, installeer deze dan niet. Als het een kwaadaardige app is, zou je je Instagram-account kunnen compromitteren of je apparaat met virussen kunnen infecteren. Als je al een app van derden hebt geïnstalleerd die beweerde je Instagram-screenshotmeldingen te geven en je accountgegevens eraan hebt gegeven, verwijder dan de app onmiddellijk van je iOS- of Android-apparaat. Wijzig vervolgens voor de zekerheid uw Instagram-wachtwoord. Als je een Android hebt, kun je ook overwegen om een ​​antivirus-app te installeren.